Bäst i test: Mousserande rosé – här är rosa bubbel-favoriten 2020

Ingen firande utan mousserande i glaset – och varför inte rosa? Vi har testat flera rosa bubbel, här är vår absoluta favorit!  

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé (7781), Frankrike

Betyg: 5

Pris: 129 kr

Perfekt rosébubbel från Bourgogne att hälsa våren välkommen med! Lättsamt i lite avrundad stil, inslag av jordgubbar, citrus och bröd. Gärna till chips ­toppade med crème fraiche och ­löjrom.

 

Monte Rossa Rosé (7615), Italien

Betyg: 5

Pris: 199 kr

Norditalienskt rosébubbel med toner av röda bär, kex och en angenämt krämig mousse. Sätter en härlig prägel på festen. Mycket gott till spröda parmesankakor, där sältan möter vinets friskhet.

 

André Clouet Brut Rosé (77253), Frankrike

Betyg: 4

Pris: 319 kr

Härlig roséchampagne med rödbäriga, friska, eleganta drag. Finstämda nyanser. Läcker som den är eller njut till en laxtartar på rostat bröd. Den här ­champagnen är gjord på 100 procent pinot noir.

 

Arc-en-Ciel Vin de Rosé Mousseux (1932), Frankrike 

Betyg: 4

Pris: 59 kr

Rosébubbel med lättsam fräschör i torr stil. Drag av röda bär och syrlig eftersmak. Utmärkt som apéritif eller till mingel. Mycket fint alkoholfritt alternativ som fungerar i de flesta sammanhang.

 

Fler vin-tester

Bäst i test: Rosé-boxvin 2020 

Bäst i test: Vitt boxvin 2019 

Bäst i test: Rött boxvin 2019

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!