Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Alkoholfritt när det är som bäst.
Alkoholfritt när det är som bäst.
Alkoholfritt när det är som bäst.
Alkoholfritt när det är som bäst.

Alkoholfritt! Bästa alkoholfria ölen, bubblet, vinet och spriten

Att dricka alkoholfritt blir alltmer populärt, och de goda alternativen haglar. Här är några alkoholfria favoriter där smaken bevarats! Allt från öl, bubbel, vin och till och med sprit.  

Dricka gott och festligt men utan bakfylla? Här är några av amelias alkoholfria favoriter! 

Alkoholfri öl till maten: Wisby Lager Alkoholfri, (19022)

Den 1 juni släpps den alkoholfria ­uppföljaren. Maltig karaktär med halm och kanderat socker samt en balanserande och en mer ­modern humleton med en aromprofil åt hallon, körsbär och ­apelsin. Fin att dricka till traditionell husmanskost! Finns på Systembolaget.

Alkoholfri öl som sällskapsdryck: St Eriks Glutenfri IPA

Tydlig humlearomatisk doft av exotiska frukter som passionsfrukt och mango inlindat i lime och citronskal. Den runda och mjuka smaken har tydlig beska med stora inslag av ananas, ­mango och citrus. Finns i ­matvarubutiker.

Bästa alkoholfria bubblet: Oddbird spumante (19019), Italien

Ett alkofritt bubbel som smakar som prosecco? Japp! Oddbird Spumante framställs som ­prosecco, lagras i upp till 12 ­månader på ståltank och avalkoholiseras sedan med en metod som bevarar dryckens naturliga karaktär och aromer. Finns på Systembolaget.

Alkoholfritt vitt vin: Leitz Eins Zwei Zero (11901), Tyskland

Ett avalkoholiserat vin som ­bjuder på de typiskt fruktiga smakerna för vin gjort på rieslingdruvan: Citrus, äpplen, päron och behaglig restsötma. Servera välkylt.

Till drinkkvällen: Gnista Floral Warmwood, 225 kr/50 cl

Denna alkoholfria sprit är framställd på ett högklassigt sätt med ekfatslagring och destillering. Smaken är komplex, välbalanserad och något bitter med toner av ros, lakrits och apelsin. Perfekt som drinkbas i cocktails. Köps på Gnistaspirits.com.

LÄS OCKSÅ: 5 riktigt goda sommardrinkar – utan alkohol!