Foto: shironosov

4 anledningar till att champagne faktiskt är bra för hälsan

Champagne är inte bara bubbligt och gott, det finns även forskning som visar att det faktiskt är bra för hälsan. Och ja, det fungerar även med de billigare varianterna ;)

1. Champagne är bra mot demens

Champagne innehåller fenoler, som motverkar att man drabbas av åldersrelaterad minnesförlust, som demens. Anledningen är att komponenterna stimulerar signaler som människans hjärna behöver för att minnas saker. Om man jämför med vin har champagne en stor mängd fenoler, och det behövs inte enorma mängder för att uppnå effekt. Ett till tre glas per vecka kan räcka för att fördröja uppkomsten av minnesförlust, enligt forskning från University of Reading.

2. Drycken är bra för hyn

Tyvärr inte på sättet "ju mer du dricker, desto finare hy får du", utan du ska i stället applicera bubblet på hyn, så som du gör med ditt ansiktsvatten.

– Champagne detoxar hyn med hjälp av antioxidanter, och jämnar även ut hudtonen, säger dermatologen Marina Peredo.

Eftersom det innehåller alkohol ska du dock vara försiktig så att du inte kommer åt ögonen.

3. Det är även bra för hjärtat

Att dricka champagne har även positiva effekter för hjärta och blodcirkulation, enligt forskning från University of Reading. Det kan också minska risken att drabbas av hjärtfel och stroke.

– Vi har upptäckt att två glas om dagen har positiv verkan på blodkärlens väggar, säger doktor Jeremy Spencer.

4. Champagne innehåller färre kalorier

Champagne innehåller färre kalorier än både rött och vitt vin. Dessutom är det mindre glas, vilket gör att du inte dricker lika mycket.

Men du, kom ihåg att dricka med måtta!

Vill du läsa mer sånt här? Gör som tusentals andra och följ amelia på Facebook!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!