Foto: Marabou

Här är 2017 års nyhet i Aladdin-asken

Snart är det jul igen. Och med julen kommer en mängd traditioner. Förutom, julbord, att dansa runt granen och titta på Kalle Ankas jul så vill svenskarna gärna ha en ask med Aladdin-choklad stående på soffbordet. I årets ask har en pralin försvunnit för att ge plats åt en riktig nyhet.

Pearl Åkesson

Det har hänt en hel del med Aladdinasken de senaste åren, för tre år sedan försvann körsbärslikör och den omåttligt populära trillingnöten för att ge plats åt hallonlakrits och fläderblom. Därefter ersattes den senare av limepralinen som gjorde intåg förra hösten.

Kakaokrisp är årets nyhet i Aladdin-asken

Nu är det dags för tryffeln att vinka hejdå för att ge plats till en annan nyhet, nämligen kakaokrisp, en pralin fylld med nougatcremé och krispiga kakaonibs. Visst låter det riktigt gott Kakaokrisp tar plats i både Aladdin– och Paradisasken.

Foto: Marabou

– Aladdin har en fantastisk historia och är en given del av det svenska julfirandet, mycket tack vare att vi ständigt utvecklat och förnyat innehållet i asken. I år är vi oerhört glada att kunna välkomna den nya pralinen Kakaokrisp, som med sina krispiga kakao-nibbs är ett modernt tillskott till den klassiska asken, säger Sara Sjöholm, varumärkesansvarig på Mondelēz AB.

Vad är kakaonibbs?

Kakaonibbs är krossade kakaobönor som ger en krispig känsla.

Tre fakta du kanske inte visste om Aladdin-asken:

1. Skapades av Marabou år 1939 som den första folkliga chokladasken i Sverige.

2. Under de senaste 75 åren har fler än 50 smaker tagits fram till Aladdin-asken.

3. Rankad av svenska folket som viktigare än jultomten på själva julafton.De nya Aladdin-askarna lanseras i oktober 2017, med start vecka 41.

Video: Vi har provat nya pralinen 2017!

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=1047&player=sp&part_id=140167&addons=000&time=0&disable_sharing=false