Valet 2018: amelia står upp för sjuksyrrorna – gör det du också!

Sjukvården är så sjuk att många som jobbar inom den går sönder – av stress. Hårdast drabbas kvinnorna. De får betala med sin hälsa och blir ekonomiska förlorare när de sjukskrivs. En helt ohållbar situation. Nu är det dags att prioritera våra värdefulla kvinnor inom vården, det är dags att #ståuppförsyrrorna. Var med och gör skillnad du också!

Sverige har tidigare varit känt för sin fantastiska sjukvård. Men den verklighet som utspelar sig på många av våra svenska sjukhus idag är inget att vara stolt över längre.

Överfulla akutmottagningar med patienter i korridorerna, sjuksköterskor och undersköterskor som knappt hinner gå på toaletten eller äta lunch och sjukskrivningar och stressjukdomar som ökar bland vårdanställda.

Hur tänker våra politiker lösa situationen?

9 september är det riksdagsval i Sverige och det är dags att ta den här situtaionen på allvar. Det är dessa värdefulla kvinnor inom vården som tar hand om oss när vi är sjuka. Det är kvinnorna som bär upp välfärdssverige. Och samhällets tack för deras fantastiska insatser är att de får betala med sin hälsa.

Situationen för Sveriges sjuksyrror är sjuk, därför måste den här frågan uppmärksammas. Det är dags att #ståuppförsyrrorna!

Hur tänker våra politiker lösa situationen? Hur ska de här kvinnorna orka hjälpa alla sjuka? För i takt med att den psykiska ohälsan i Sverige ökar, blir belastningen för dem som ska ta hand och vårda de sjuka, allt mer ansträngd. amelia har träffat två kvinnor som arbetar inom den svenska vården. De vittnar om en fantastisk arbetsglädje samtidigt som de blir sjuka av stressen de får utstå. För att kunna göra en förändring vill vi berätta deras historier och skildra deras vardag på jobbet.

Nu vill vi också höra DIN historia. För om fler berättar har vi större chans att göra en förändring. Jobbar du inom vården eller har du varit patient och drabbats när sjukvården brister?

Mejla till ameliahordig@amelia.se och märk ditt mejl med #ståuppförsyrrorna eller tagga din story på instagram med samma hashtag.

Gör skillnad och #ståuppförsyrrorna du också!

LÄS OCKSÅ: Politiker – vad gör ni för att kvinnor inte ska stressa sig sjuka i arbetslivet?