Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spara tusenlappar genom att utnyttja alla dina dolda rabatter

Förmodligen har du en försäkring, ett medlemskap i någon förening, ett kontokort hos någon matkedja och kanske en prenumeration på amelia. Detta innebär också att du har massa rabatter att utnyttja, som du säkert inte har koll på. Med hjälp av denna lista kan du spara tusenlappar!

Artikeln är uppdaterad 23 maj 2019

Dolda och bortglömda rabatter finns överallt, och tar man sig lite tid går det att spara in mycket pengar på ett år. amelia.se har valt ut ett gäng rabatter att ha koll på, men givetvis finns det ytterligare pengar att spara för den som tar sig tid.

Rabatt på resor, upplevelser och boende

Med Ica-kortet får du massor av olika rabatter på resor och boende så som: 20% på Astrid Lindgrens Värld, på Furuvik, Skärgårdskryssningar, boende på olika campingar med mera, med mera. Kolla in! Dessutom får Icas medlemmar har alltid minst 600 kronor rabatt på Ving.

Som Coop-medlem får du massor av rabatter på resor, upplevelser och boenden på bland annat Legoland, Strömma-båtarna, Liseberg, Yasuragi, Nordens Ark och mycket mer. Coops medlemmar får dessutom alltid 15 procent rabatt på Nordic Choice hotels.

Som innehavare av OKQ8-kort får man 700:- rabatt per bokning på alla charterresor med Apollo!

Med Circle K MasterCard får innehavaren minst 10 procent rabatt på semsterbostäder hos Interhome.

På Scandics hotell har Ica-medlemmar 20% på boende hela sommaren.

Friluftsfrämjandets medlemmar har 10 procent rabatt på SJ.

HSB-medlemmar har gratis inträde på Nordiska museet i Stockholm.

Foto: iStock

Rabatt på service

Ikea Family-medlemmar säljer saker gamla Ikea-möbler gratis på Blocket! Logga in på Ikea på "min sida".

SJ Prio-medlemmar får 15 procent rabatt på hyrbil från Hertz.

Rabatter för hus och hem

De som har tecknat sin hemförsäkring hos Trygg-Hansa får rabatt på hemlarm via Sector Alarm. Installationen, värd 4 680 kronor, blir gratis och månadskostnaden 30 kronor billigare än ordinarie pris.

Som medlem i Villaägarna har man upp till 30 procent på det mesta som rör huset, så som färg och tapeter med mera. Se din specifika medlemsrabatter.

Rabatt på saker och prylar

Studenter får massor av rabatter om du visar upp Studentkortet. Allt från billigare mobilabonnemang för Hallon och Halebop, till rabatt på Asos, Kronanas Apotek, Cmore, Vapiano, Åhlens, Sportamore, Eleven, CDON, Nelly, Bokus med mera, med mera.

I premiumshopen på amelia.se får prenumeranter rabatt på tvålar, handdukar, ljuslyktor och mycket mer.

Övriga rabatter:

Om Folksams kunder behöver familjejuridisk hjälp ger Folksam 750 kronors rabatt på den första konsultationstimmen hos sin samarbetspartner.

Lös in dina bonuspoäng

Exempelvis Coop och Eurobonus låter sina kunder lösa in intjänade poäng mot saker eller upplevelser. Kolla ditt saldo och se om något erbjudande passar just nu.

Googla efter rabatter

Ett annat smart sätt att hitta rabatter på är genom att googla. Ska du exempelvis köpa en klänning från en klädsajt skriver du "rabattkod Zalando", "rabattkod Nelly" eller liknande. På så sätt får du nästan alltid en 50-kronorscheck att lösa in eller blir bjuden på frakten.

Observera att vissa av dessa erbjudanden är tidsbestämda. Däremot lär du kunna spara pengar på andra rabatter när just dessa har gått ut.

Artikeln är uppdaterad 23 maj 2019

ANNONS: Hitta bästa rabatterna hos CDON och andra e-handlare på Expressen Rabattkoder (Extern länk)