Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: ivanastar

7 saker ni borde göra på ditt jobb för att öka sammanhållningen

De flesta är på jobbet fler timmar av sin vakna tid än vad de är hemma. Du som är förälder träffar i princip dina kollegor mer än dina egna barn – låt den tiden räknas och gör det bästa av den. Här är några enkla och roliga tips på saker ni kan göra på jobbet för att öka sammanhållningen bland er kollegor!

1. 

Lunchpromenaden

Foto: This content is subject to copyright.

Bestäm att ni antingen varje dag, eller vissa dagar går på en promenad som det är frivilligt att delta på. Om du har ett jobb som innebär stillasittande inomhus är det ett bra sätt att komma ut lite och röra på sig varje dag som också gör dig till en effektivare och gladare kollega!

På lunchpromenaden får ni prata om vad ni vill – men om någon vill undvika jobbsnack på rasten så är det bra att respektera!

2. 

Lunchjoggen

Foto: wundervisuals

I grunden samma koncept som en lunchpromenad fast i högre tempo och mindre snack då såklart (om ni inte är sådana som klarar av att springa och prata samtidigt). Men att springa är både nyttigt och extra roligt att göra tillsammans med någon. Vem ska bli din nya joggingkompis på jobbet?

3. 

"Halv åtta hos mig: Work edition"

Foto: Toa55

Det hela är enkelt: En dag i veckan bjuder en person på hemlagad lunch. Nästa vecka bjuder en annan som är med i "matcirkeln" tillbaka och så fortsätter ni så tills alla har haft en lunch. Betygsättningsmomentet är ju frivilligt – men lite kul är det väl med ett tävlingsmoment för att folk ska lägga ner sig så mycket som möjligt i sin lunch de lagar?

Det är inte så jobbigt att sätta igång med det här. Gör en liten pejl bland kollegorna och kolla om det finns några som är intresserade. Ju fler desto roligare, men i praktiken fungerar det med bara två personer också även om tävlingsmomentet blir lite lidande då kanske.

Sedan är det bara att komma överens om budgeten och lite regler. Är det vegetariskt som gäller? Är någon laktosintolerant?

Det här är dessutom en bra grej om ni vill spara pengar. Hemlagat är ofta billigast och det blir ännu billigare när man måste köpa storpack av saker.

Lycka till!

4. 

Onsdagsfika

Foto: Niklas Emmoth

Mitt i veckan på eftermiddagen behövs en kick. Varför inte komma överens om att ha ett rullande schema med vem som fixar fika till alla vid 15-tiden på onsdagar?

Kom överens om en budget (det behöver inte vara något stort, bara att ni alla lägger ifrån er jobbet en stund och samlas är det viktigaste) och kolla så att alla vill vara med. Sen kör ni!

Enkelt, gott och mysigt!

5. 

Frukostklubb

Foto: Magone

Har du svårt att hinna med frukosten hemma eller tränar du innan jobbet och äter ingen frukost innan det?

Då är det ett perfekt läge att skapa en "frukostklubb" på jobbet!

Det är inte svårare än så att ni äter frukost. På jobbet. Det är en perfekt lugn start på arbetsdagen och ni hinner prata lite med varandra innan var och en börjar med sitt eget.

6. 

After work

Foto: Leonardo Patrizi

Allt för många arbetsplatser har allt för få after works. Och det är enkelt fixat.

Vad väntar du på? Ta initiativet, det lär inte vara svårt att få några kollegor att hänga på!

7. 

Bio

Foto: Izabela Habur

Att se film på bio är en helt annan upplevelse än att titta hemma.

Varför inte kolla vilka av dina kollegor som är sugna på att se den senaste storfilmen efter jobbet nästa tisdag och äta lite mat innan?

Om det var kul och populärt så är det kanske en ny tradition som sett dagens ljus?