7 budord: Detta skall du icke göra på jobbet

Vi har alla mer eller mindre små ovanor för oss, men på jobbet vill man gärna hålla dem borta. Dessa 8 budord guidar dig till vad du ska låta bli att göra på jobbet!

1. 

Du skall icke sköta din personliga hygien.

Missförstå oss inte, visst ska du ta hand om dig själv - bara inte på jobbet. Eller i alla fall inte vid skrivbordet eller någon annanstans bland folk (alltså är toaletten enda stället kvar). Tandtråd, en touch up på pudret eller ett extra lager med läppstift får du se till att fixa diskret.

2. 

Du skall icke äta vid skrivbordet.

Vi blir alla lite hungriga någon gång under eftermiddagen, men att sitta med världens matigaste fika eller lunch vid skrivbordet är inte jättetrevligt mot kollegorna. Om du vill äta något mer som inte bara är ett litet snack får du sätta dig i köket, där man äter.

3. 

Du skall icke ta av dina skor.

Denna borde ju vara självklar. Oavsett om dina fötter är superfräscha så är det fortfarande inte okej att gå runt i strumplästen på jobbet. Ett tips är att ta med sköna inneskor till jobbet om du kanske inte orkar ha på dig klackar hela dagen (vilket är fullt förståeligt).

4. 

Du skall icke ta personliga samtal.

Något dina kollegor definitivt inte är intresserade av att höra på arbetstid är att höra dig prata med kompisen om senaste skandalen i era liv. Det spelar ingen roll hur spännande du tycker det är att hen varit på dejt, spar det till när du är ledig.

5. 

Du skall icke lämna disk där det passar dig.

Nej, att ställa din smutsiga disk i diskhon räknas inte till att ha "tagit hand om det". Enda stället din disk hör hemma är i diskmaskinen. Ingen vill gå och plocka undan sina kollegors disk.

6. 

Du skall icke gå till jobbet sjuk.

Om du har något annat än en liten miniförkylning i sjukväg så ska du stanna hemma. Om du drar med dig dina bakterier till jobbet betyder det bara att fler blir sjuka och måste stanna hemma. Visa alla respekt och var hemma när du är sjuk.

7. 

Du skall icke värma äcklig mat i micron.

Vi vet att fisk och skaldjur är gott, men ingen kollega kommer att tycka om dig när du tar med fisksoppan från kvällen innan och värmer den till lunch. Håll fisken borta från jobbet.

Vill du se mer sånt här? Gör som tusentals andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!