10 drömjobb du inte visste fanns

Att sova eller kramas som yrke? Här är 10 jobb du bara drömmer om att få.

1. Professionell gosare

I Japan och Nordamerika kan man numera hyra en professionell gosare om man känner för att kramas. En professionell gosare kramar och myser med främlingar som behöver slappna av efter en hård arbetsdag.

2. Stand-in-skådespelare

Vill du bli skådespelare i Hollywood utan att ditt privatliv ska behöva stryka på foten? Bli stand-in-skådespelare istället! På filminspelning kan det ta flera timmar att ställa in rätt ljus, vinkel och plats för den tänkta filmscenen. Och det är då som stand-in-skådespelaren gör entre.

3. Tuggummitestare

Alla barns drömjobb (om de visste att det fanns). Tuggummitestaren recenserar nya produkter från tuggummiföretagen. Allt ifrån Hubba Bubba till flour-tuggummin. Arbetet för dig som vill lukta gott i munnen och hålla tänderna i trim.

4. Chokladbagare

Som chokladbagare arbetar du med exklusiv choklad och skapar makalösa sötsaker, desserter och praliner för att tillfredsställa kunder i alla åldrar. Som chokladbagare gör du andra människor glad och inte minst - dig själv.

5. Personal shopper

Yrket som är alla shopaholics våta dröm. Som personal shopper, ser du till att din kunds garderob är i absolut toppskick. Och inte nog med att du får shoppa dagarna i ända - det här jobbet genererar dessutom ofta ganska mycket pengar. 

6. Te-smakare

Te-smakare testar uppemot 200 tesorter per dag och reser världen över för att hitta nya smaker och produkter. Om vi bortser från att man troligtvis blir ganska kissnödig av allt tedrickande, säger vi som bor i regnruskiga Norden inte nej till det här mysiga jobbet.

7. Röstskådespelare

Som röstskådespelare har du i uppdrag att illustrera karaktärerna i animerade filmer och TV-program med din röst. Du gör roliga röster dagarna i ända och eftersom du inte syns i någon kamera, kan du utföra jobbet i bara mässingen. Vi är alla avundsjuka. 

8. Testare av vattenrutschbanor

Den första testaren av vattenrutschbanor var Sebastian Smith, som anställdes av First Choice holidays 2013. Hans uppdrag? Testa samt ge betyg åt vattenrutschkanor runt om i världen. 

9. Netflix-taggare

Som Netflix-taggare tittar du igenom innehållet på Netflix för att sedan tagga materialet med nyckelord i systemet. Genom att tagga materialet med nyckelord blir det lättare för användarna att söka reda på den serie de är ute efter. Drömmer du om att få betalt för att titta på TV? Då är det här jobbet för dig. 

10. Professionell sovare

De professionella sovarna sover i forskningssyfte och har därmed det ultimata drömjobbet. När man i vanliga fall jobbar i pyjamas känns alla andra jobboutfits för uppklädda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday 70% rabatt på amelia & 24 andra titlar. Köp nu!