Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Passionen just nu, för Karin, kretsar kring Nic, som hon träffade på Fiji, under inspelningarna av tv-programmet ”Robinson”.
Passionen just nu, för Karin, kretsar kring Nic, som hon träffade på Fiji, under inspelningarna av tv-programmet ”Robinson”.
Passionen just nu, för Karin, kretsar kring Nic, som hon träffade på Fiji, under inspelningarna av tv-programmet ”Robinson”.
1 AV 2
Det säger Karin Granberg, från SVT:s ”Fråga doktorn”
2 AV 2
Passionen just nu, för Karin, kretsar kring Nic, som hon träffade på Fiji, under inspelningarna av tv-programmet ”Robinson”.

Fråga doktorn-Karin: ”Jag trodde Nic var ett one night stand”

Växter och vackra fågelmotiv är något som ligger ”Fråga doktorn”-doktorn Karin Granberg varmt om hjärtat, men för tillfället är det passionen med stort P hon fokuserar på. För vår reporter avslöjar Karin att hon har en ny kärlek – i Australien. 

– Ibland får man bara surfa med i livet och se vad som händer.

Här svarar hon på några närgångna frågor om både passion och pengar.

Pär Jonasson

Karin om passionen:

Vem var din första stora kärlek?

– Det var Pelle som jag träffade när jag var 17 år. Vi levde ihop i sex år, förlovade oss men gifte oss aldrig. 20 år senare recyclade vi varann och blev på nytt ett par i sex år. Pelle och jag var för olika, men han kommer alltid att finnas i mitt hjärta.

Vad väcker passionen hos dig?

– Ögon och leende. Och så är jag väldigt svag för muskulösa överarmar. Självklart även ett stort varmt hjärta, men det kommer ju i nästa steg.

Du är 61 år – hur viktigt är det med sex när man har fyllt 60?

– Sex är jätteviktigt, det är viktigt hela livet. Men det är lättare att njuta av sex när man är äldre, så är det i alla fall för mig. Nu är det mer ”take me or leave me som jag är”. Jag är modigare nu, och det är jag glad för.

Karin Granberg

Ålder: 61.

Gör/titel: Läkare, specialist i allmänmedicin och företagshälsovård. Medicinskt ansvarig för tv-programmet ”Robinson” och Skellefteå AIK Hockey (där tre söner tidigare spelat och en fortfarande gör det).

Bor: Hus utanför Skellefteå.

Familj: Är i ett förhållande. Fem vuxna söner, fem barnbarn, fyra katter.

Aktuell med: Som doktorn i ”Fråga doktorn” på SVT.

Kan man bli friskare av sex?

– Det tror jag absolut. Fysisk aktivitet är ju alltid bra, och närhet är bra för blodtrycket och hjärtat, men även för hjärnan och det psykiska välmåendet. Själv känner jag att sex får mig att bli gladare och piggare, och att jag sover bättre. Sen är ju sex roligt också, och gör mig hungrigare på livet, haha.

Hur vill du bli uppvaktad av en man?

– Det där är ju så svårt… Jag tycker om att få blommor, och när man lagar mat till mig.

Vilken mat tycker du passar för en romantisk måltid?

– Jag blev nyligen bjuden på en romantisk middag där förrätten var en mangosallad med jätteräkor och en stark dressing, och efter det anka på asiatiskt vis. Det var supergott. Till det levande ljus förstås!

Så du har mött en ny kärlek?

– Ja det har jag, men han bor i Australien. Jag träffade Nic på Fiji när jag jobbade med ”Robinson”. Han var där i affärer och det blev vad jag trodde var ett ”one night stand”, men Nic blev kvar i mitt liv. Lite senare bestämde vi oss för att mötas i Paris; mina barn tyckte jag var helt galen som flög dit för att träffa en man jag egentligen inte kände. Sedan kom pandemin, men vi höll hela tiden kontakten genom att prata i telefon och på facetime. Då lärde vi känna varandra väldigt bra. Nu kommer jag precis från Australien där jag även träffade Nics familj, och han var här i Sverige och träffade min familj i somras. Innan jag träffade Nic trodde jag att jag var färdig med män, jag var nöjd med att leva med katterna och mitt jobb… Så han fick jobba lite på det.

Nya kärleken Nic hälsade på Karin i Sverige i somras. Foto: Privat

 

Vad var det hos Nic som du gick i gång på?

– Hans glädje, och hans snygga överarmar, ha ha. Vi delar värderingar om vad som är viktigt i livet. Nic är en generös människa, och jag känner mig så kravlöst bekväm i hans sällskap. Ibland får man bara surfa med i livet och se vad som händer!

Vad är det mest romantiska du och Nic har gjort tillsammans hittills?

– Att ses i Paris var förstås romantiskt, men jag undrar om det inte slås av när vi gick hand i hand hemma i min skog uppe på berget och tittade på Kågefjärden. Det var verkligen romantiskt!

Karin om pengarna:

Det dyraste du köpt?

– En gång för längesedan köpte jag en dyr handväska av märket Mulberry. Den kostade 20 000… Det var onödigt, men jag ville vara som alla andra. Nu står den i garderoben och där står den bra; jag är mer av en ryggsäckstjej. Och så köpte jag en vattenscooter för 120 000 för ett par år sedan, det är ju vansinnigt roligt och inget jag ångrar!

Bästa köpet?

– Jag gör inga klipp, ha ha. Men det bästa köpet jag gjort är nog ändå min Fjällrävenjacka. Snyggt röd, man blir aldrig blöt och den funkar året om.

Just nu är det enda jag oroar mig för ekonomiskt lånen, men jag ligger inte sömnlös.

Vad ”slösar” du gärna pengar på?

– Mina barn och barnbarn. Och växter. Om jag besöker en trädgårdsbutik är det alltid en del oplanerade växtinköp som får följa med hem. Det händer också att jag köper en vacker tavla; jag är särskilt förtjust i Karl Mårtens vackra fågelmotiv.

Är du ibland orolig för din ekonomi?

– Jag har ju varit det, jättemycket. Inte minst när jag skilde mig, flyttade och startade ett nytt liv som ensamstående mamma 2005. Jag hade tre jobb för att få det att gå ihop, och det gick ändå inte ihop. Det var en tuff tid, men jag har jobbat hårt och tagit mig ur det. Just nu är det enda jag oroar mig för ekonomiskt lånen jag har på mina fastigheter. Fast jag ligger inte sömnlös.

Oroar du dig för de stigande priserna och den stundande lågkonjunkturen?

– Jag är nog inte tillräckligt insatt, eller har förstånd nog att bli orolig. Men visst har jag tänkt på det här med elen. Jag har ju en del skog och ved, så det blir nog att jag eldar mer i kaminen framöver. Sen får jag väl se till att spontanhandla mindre. Jag brukar köpa det jag är sugen på, men kan nog inte fortsätta med det.

Vet du exakt vad du har på ditt bankkonto i dag?

– Verkligen inte, det har jag väldigt dålig koll på. Det har mer än en gång hänt att det stått ”medges ej” när jag ska betala med kort. Men krisar det så har jag ett kriskort…

Har pengar varit en källa till konflikt i dina relationer?

– Nej, inte förrän man ska skilja sig, ha a. Det där med pengar brukar jämna ut sig i längden; ibland betalar jag lite mer, ibland han. Men det kan vara bra att ha ett gemensamt huskonto om man är i en relation och bor ihop.

Ditt bästa sparknep?

– Den frågan borde du ställa till mina söner, de är duktiga på att spara. Men jag skulle säga att mina bästa sparknep är att planera sina matinköp och baka brödet själv. En bra investering jag gjort är en norsk bakhäll på vilken man lätt, fort och billigt bakar sina egna tunnbröd. Bra spartips är också att tvätta på lägre gradantal och på kortare program, samt att hänga kläderna att torka istället för att använda torktumlaren. Jag är en obotlig tvättoman, men ska försöka bättra mig.

LÄS MER: Edward Blom: Så håller jag och Gunilla liv i passionen 

LÄS MER: Shirley Clamp: Att bli sviken är min största oro i livet 

 

Se också: Svenska mäns vanligaste sexfrågor