Är du Årets Glasögonbärare 2016?

Nu drar amelia och Specsavers igång tävlingen Årets Glasögonbärare, där vinnaren är en personsom bär glasögon med stil och för att uttrycka sin personlighet. Förstapris är en resa till Tanzania som ambassadör förvälgörenhetsprojektet Ge Syn. De tre finalisterna får även medverka iett modejobb i amelia.

Glasögon är i dag en etablerad modeaccessoar som kan lyfta en klädoutfitoch hjälpa till att förmedla en persons unika uttryck och individuella stil.Det är elfte året i rad som Specsavers ordnar tävlingen ÅretsGlasögonbärare, där man vill lyfta fram och hylla alla som bär sina glasögonmed stolthet och integritet.

– Det har varit en jätterolig tid som Årets Glasögonbärare och jag avundasnästa vinnare som har ett underbart år framför sig. Det kändes fantastisktnär jag fick utmärkelsen eftersom jag just försöker använda glasögon för attlyfta min klädstil, säger Ingela Norberg, 2015 års vinnare.

Nytt för i år är att 21 personer, en från varje län, går vidare till semifinal. Deslutgiltiga finalisterna utses av svenska folket och en utvald jury. En av åretsjurymedlemmar är Specsavers nya ambassadör, ameliabloggaren ochjournalisten Jennie Hammar.

– Jag är själv stolt glasögonbärare och älskar hur bågar kan lyfta ochkomplettera en outfit. Jag kommer att leta efter en person som inspirerarmig och som bär glasögon för att förstärka sin personlighet. Precis som jaggör, säger Jennie Hammar.

– Istället för bara ett hjälpmedel har glasögon nu blivit en trendigmodeaccessoar som dessutom börjar synas mer och mer på catwalken,säger Hannah Bergroth, mode- och skönhetsredaktör på amelia.

Förutom titeln Årets Glasögonbärare får vinnaren en styling och plåtning iamelia tillsammans med andra- och tredjepristagaren, samt följa med tillTanzania som ambassadör för Specsavers välgörenhetsprojekt Ge Syn.

Vinnare och semifinalister får också glasögon från Bruuns Bazaar. Jurynbestår av Jennie Hammar, bloggare, journalist och aktuell medglasögonserien Jennies val, Hannah Bergroth, mode- och skönhetsredaktörpå amelia, Niklas Berglind, stylist, bloggare och moderedaktör, samt MaritaBertilson, Sverigechef för Specsavers.

Så är du med och tävlar:

specsavers.se/tavla laddar du enkelt upp en bild på dig själv i dinaglasögon. Du kan anmäla dig till och med den 3 september. De 21semifinalisterna presenteras den 12 september och är de deltagare som fåttflest röster av allmänheten. Av dessa röstas sedan tre finalister fram avsvenska folket och juryn i Årets Glasögonbärare 2016.

Vinnarenpresenteras den 6 oktober.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!