Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Veckans horoskop 4-10 maj

Hur blir din kommande vecka? amelias astrolog Helena Biehl ger dig veckans horoskop för perioden 4-7 maj 2020.

Denna vecka blir det ett annorlunda ”veckans horoskop”. Där vi istället för att titta på varje stjärntecken, tittar på de generella aspekterna som händer denna vecka – dag för dag. På torsdag är det fullmåne – och nästan hela vecka 19 präglas därför av fullmånens energier. 

Ps. Nästa vecka kommer ”Veckans horoskop” ut som vanligt igen!

MÅNDAG 4:E MAJ

Idag väntar två planetmöten:

Venus (i Tvillingarna) möter Neptunus ( i Fiskarna) i en kvadratur. Det här kan ge upphov både till en superhärlig energi och en viss tveksamhet. Är det verkligen så bra och vackert som det verkar i en relation eller med en ny person? Här är det lätt att snubbla runt lite. Avvakta därför med viktiga beslut gällande en relation om du går i sådana tankar.

Det andra planetmötet på måndagen är Solen och Merkurius möte i Oxens tecken. Detta ger upphov till en blixtsnabb, intelligent energi. Den lär märkas av redan under helgen den 2-3 maj. Snabba tankar, idéer eller mentala genombrott väntar. 

TISDAG 5:E MAJ

På tisdagen den 5 maj skiftar månnoderna tecken. Det är en stor sak. Vårt själsliga kall påverkas av var månnoderna rör sig. amelias astrolog skrev nyligen ett blogginlägg om saken. Du finner inlägget HÄR.

TORSDAG 7:E MAJ – FULLMÅNE

Fullmånen på torsdagen den 7 maj kommer med stora intensiva känslor för den äger rum i Skorpionens tecken. Hastiga nya händelser väntar och jag skulle inte bli förvånad om det rör skatter, skulder eller bankärenden och området delat ägandeskap. Skorpionen styr också över virus och kirurgi, liv och död och livstransformation så nyheterna kan röra dessa områden också. Inte helt oväntat.

Med fullmånen väntar en kulmination av den resa som inleddes för ett halvår sedan. På ett personligt plan kan du fråga dig själv vad du inledde för ett halvår sedan. En detoxresa, plan för kirurgi och läkande, resan mot en skilsmässa eller gemensam ekonomi? Samboskap? Graviditet? Nu når resan sitt avslut, är det som att komma till en platå. Där kan man överblicka val inför framtiden och ta nya beslut om planer framåt.

Samtidigt vid fullmånen så signalerar Solen till både Neptunus och Jupiter i fina aspekter. Detta bäddar för en inspirerande och mjuk energi. Kärlek, medkänsla och skönheten i livet och på jorden kommer ge oss hopp. Den är vacker på det sättet, den här fullmånen.

Enda gnisslet är det faktum att Saturnus och Uranus befinner sig i en kvadratur. Detta kan ge upphov till nyheter om regler eller struktur, från stora företag, regering eller de styrande. I dessa tider har vi, tyvärr, börjat vänja oss vid denna typ av nyheter.

Låt oss hoppas på mer överraskande goda nyheter, känslor och inspiration än åt det andra hållet.

Nyheter och avslutande energier brukar kännas av +/- 4 dagar från det datum som fullmånen äger rum. Detta gör att nästan hela vecka 19 präglas av fullmånens energier. 

LÖRDAG 9:E MAJ

Några dagar efter fullmånen, på lördagen den 9 maj, väntar ett möte mellan Skorpionens styrare, Pluto, samt Merkurius. Pluto befinner sig retrograd sedan den 25 april. Det gör oss under de kommande 5 månaderna mer benägna att ta tillbaka kraften i våra liv, efter lite introspektion och utvärdering. Nu är det slut med att ta skit, skulle man kunna uttrycka det! Slut med energitjuvar och att känslan av att inte äga sitt liv. Det är en renande process både på ett inre och ett yttre, fysiskt plan.

När Merkurius och Pluto retrograd möts i en vacker trigon på lördagen, och vi är triggade av fullmånen, så kan beslut om pengar, ekonomi, bidrag, försäkringsansökningar, skatter, skulder och mark/boende och jobb, bli aktuella i en snabb takt. Lite grävande eller efterforskningar kan också ge svar om just dessa områden. Kanske har vi missat en avgörande detalj gällande pengar?

SÖNDAG 10:E MAJ

Veckan avslutas med flera planetmöten: Söndagen den 10 maj ger oss ett möte mellan Merkurius och Jupiter i en trigon. Glada nyheter är på ingång! Det kommer märkas av under hela helgen. Merkurius och Jupiter är resornas och studiernas/kunskapernas tecken. Det ser ljust ut gällande dessa ämnen. Låt oss hoppas att vi får goda nyheter från världen och om möjligheterna att våga börja tänka på att vi inte alltid kommer behöva höra talas om lock-down och stängda gränser.

Solen och Neptunus kommer samtidigt att befinner sig i en sextil: KÄRLEK, KÄRLEK, KÄRLEK, HOPP OCH INSPIRATION. Vackert! Detta är människor och världen när den visar sig från sin bästa sida. Och för de som älskar att uttrycka sig kreativt så är denna aspekt lika värdefull som att få en kreativ gåva i ett fint inpackat paket med guldsnören. Och lite magisk konfetti som saktar singlar ned från luften…. Den här helgen kan det skapas mästerverk med pensel, skrivdon, musikinstrument, lera och kameror! Fånga dessa dagar om du vill ge uttryck för dina kreativa förmågor.

LÄS MER OM VAD VECKA 10 HAR ATT ERBJUDA HÄR.

Nästa vecka kommer ”Veckans horoskop” ut som vanligt igen!