Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vattumannen passar särskilt bra ihop med vågen – men också med andra vattumän!
Vattumannen passar särskilt bra ihop med vågen – men också med andra vattumän!
Vattumannen passar särskilt bra ihop med vågen – men också med andra vattumän!
Vattumannen passar särskilt bra ihop med vågen – men också med andra vattumän! Foto: Shutterstock (montage)

Vattumannen – så här är du enligt ditt stjärntecken

Vilka stjärntecken passar vattumannen ihop med? Och vilka datum är det som gäller egentligen? Här är allt du behöver veta om zodiakens mest frihetsälskande och uppfinningsrikaste stjärntecken: Vattumannen!

Vattumannens personlighet och egenskaper

Härliga vattuman, du är verkligen full av överraskningar! Här finns en uppfinningsrikedom och ett nytänkande utöver det vanliga. Förutom att du är en otroligt spännande person så är vattumannen också väldigt intellektuell, rolig, vänlig och charmig. En magnetisk person helt enkelt. 

I vattumannen finns också en revolutionär, och en idealist, som inte drar sig för att bekämpa orättvisor. Och du har inga problem med att gå mot strömmen. Men för vattumannen är det viktigt här att du lyssnar mer på din intelligens än på din stolthet. Annars kan du lätt bli fixerad vid din egen sanning och bli orubblig i dina åsikter.

Något som är otroligt viktigt för vattumannen är den egna friheten och oberoendet. Vilket visar sig särskilt i val av partner, och val av yrke. 

Fakta: Vattumannen

• Datum: 20-21 januari till 18-19 februari. (Om du är född den 20 januari eller den 19 februari så kan du vara vattuman beroende på var, vilket klockslag och år du är född.)

• Element: Luft

• Planet: Uranus

• Må bra-sten: Diamant

Vattumannens karaktäristiska egenskaper

Vattumannen har inga problem med att stå upp för orättvisor. Och är inte rädd för att gå emot strömmen. En sann revolutionär ända in i hjärtat. Foto: Shutterstock

Vänlig

Uppfinningsrik

Idealist

Intellektuell

Lojal

Logisk

Påhittig

Frihetsälskare

Osjälviska

Rolig

Charmig

Revolutionär

Analytisk

Självgod

Starka åsikter

Informationssökande

Vattumannens kärleksliv 

Vattumannen är romantisk och lojal. Viktigt dock är att vattumannen får den frihet hen behöver. Foto: Shutterstock

För dig som vattuman är den egna friheten, självständigheten och oberoendet extremt viktig. Något som tyvärr kan stjälpa många relationer, eftersom din partner behöver vara självständig och kunna acceptera och ge dig den frihet som du behöver. Du kan därför uppfattas som du är avståndstagande i kärlek. 

Men för den sakens skull är inte vattumannen en dålig partner. Tvärtom. Vattumannen är romantiskt lagt och mot din partner är du otroligt lojal, stöttande, tolerant och generös. 

Du lockas och blir upphetsad av lite mystiska, gåtfyllda och hemlighetsfulla personer. Men när du letar efter en livspartner är intellektuell stimulans otroligt viktigt samt att du även ser en bästa vän i den du är attraherad av. 

Vattumannen passar bra ihop med...

Vågen (Här får ni både utbyte av det sociala i kombination med intellektuell stimulans)

Tvillingarna (Båda tecken är väldigt charmiga - och här finns också en stark sexuell kemi.)

Andra stjärntecken du passar bra ihop med är: Skytten, vattumannen och väduren.

Vattumannen passar inte så bra ihop med...

Skorpionen (skorpionen är för svartsjuk, och behöver för mycket uppmärksamhet och bekräftelse än vad du ibland klarar av.)

Vattumannen yrkesliv och karriär

Foto: Shutterstock

Vattmannen förknippas ofta med nytänkande och uppfinningsrikedom. Och valen bland de olika yrkesmöjligheterna kan göras lång. Men eftersom vattumannen också älskar sin frihet passar detta stjärntecken utmärkt bra som egen företagare. Andra yrken som passar vattumannen är bland annat pilot, uppfinnare, utvecklare, IT-ingenjör eller vetenskapsman. Men kom ihåg det är bara du som sätter gränserna.   

Hälsa

Du är social och ofta en av de första att testa de senaste trenderna. Träning är inget undantag. Spana in det lokala gymmets utbud av klasser, där finns ofta nya alternativ. Crossfit kan också tilltala dig för den starka gemenskapens skull.

Vattumannen presterar som bäst när du får hurrarop och får umgås med andra i träningen. Det får dig också att fortsätta träna och följa din rutin.  

Läs också: Här hittar du veckans horoskop