Foto: Shuttertstock (montage)

Träna efter ditt stjärntecken - här är träningsformen som passar dig bäst

Vilken träningsform passar egentligen dig bäst? Och vilka utmaningar kan dyka upp? Låt stjärnorna visa vägen. amelias astrolog Helena Biehl om vad stjärnorna säger om just din träningsprofil.

VÄDUREN 21/3-20/4

💪 Träning som passar dig: Du älskar att ta i så att svetten lackar. Tuff träning som parkour, boxning, cykling, löpning, klättring och crossfit passar dig.

⚡️ Utmaning: Att hålla ut på egen hand. Använd dig av träningsappar och teknik som gör det möjligt för dig att tävla med dig själv när du till exempel är ute och springer.

📍Mål: Att ha siktet inställt på en konkret prestation passar dig. Om Tjejmilen inte räcker så kika på ett triatlon eller något av alla spännande terränglopp.

 

OXEN 21/4-21/5

💪 Träning som passar dig:  Du håller ut när andra ger upp. Långa promenader, löpning, ridning, vindsurfning och vandring är exempel på träning som passar dig. Du trivs med att kombinera rörelse med naturupplevelser.

⚡️ Utmaning: Att få upp pulsen och jobba med konditionen. Kanske dags att köra intervaller på nästa löprunda?

📍Mål: Genomför en härlig utmaning, som en naturskön vandringsupplevelse i fjällen eller varför inte på en vacker Medelhavsö?

 

TVILLINGARNA 22/5-21/6

💪 Träning som passar dig: Du måste få använda ditt huvud, hela tiden!  Orientering passar dig, liksom tekniska danspass hos gymkedjorna. Tennis och badminton likaså.

⚡️ Utmaning: Din värsta fiende är uttråkning, men du behöver ändå komma ner i varv och sänka pulsen mellan varven.

📍Mål: Att testa en lite långsammare träningsform, som yinyoga, där du får andas och gymnastisera bort stress och fylla på med ny energi.

 

KRÄFTAN 22/6-23/7

💪 Träning som passar dig:  Löpning passar dig. Du gillar även vatten. Motionssimning, yoga, SUP (stand up paddle board) och surfning kan passa.

⚡️ Utmaning: Att våga lämna hemmet och familjen och ta dig ut. Gör tid för träning.

📍Mål: Att börja med något fysiskt som kan bli "din grej", för att få både egentid och motion. Locka dig själv genom att hitta något som du tycker är riktigt roligt. Du behöver lägga mer tid på dig själv, och träning är ett perfekt sätt.

 

LEJONET 24/7-23/8

💪 Träning som passar dig: Hej stjärnan! Du älskar verkligen att underhålla och utmärker dig ofta på fester. Ju mer du älskar det du gör, desto bättre. Dans är din grej - zumba eller workoutklasser där du får leva ut ditt behov av att vara något av en musikalstjärna.

⚡️ Utmaning: Att komma bort från den trista gymkänslan. Du behöver få glittra och ha kul.

📍Mål: Hitta träningsformen som lyckas kombinera nytta med nöje - så att det blir en rutin att längta till.

 

JUNGFRUN 24/8-23/9

💪 Träning som passar dig: Hej noggranna, ansvarskännande du! Yoga, pilates, meditation, golf och vanliga klasser som cirkelpass och spinning passar dig.

⚡️ Utmaning: Att släppa dina högt ställda krav på dig själv och att se träning som en väg till en bättre hälsa även långsiktigt och psykiskt. Försök dämpa ditt behov av att ständigt jaga förbättringar.

📍Mål: Att komma ner ordentligt i varv. Mindfulness och meditation behöver inte alls vara så flummigt som det låter och du har massor att vinna på att testa.

 

VÅGEN  24/9-23/10

💪 Träning som passar dig: Du älskar balans och skönhet. Din träning måste ha lite av de elementen också, annars tappar du förmodligen lusten. Ridning, barr, dans och vandring kan tilltala dig.

⚡️ Utmaning: Att komma iväg på egen hand. Du har så mycket roligare om du får träna tillsammans med någon, vilket medför att dina pass endast blir av om du får sällskap.

📍Mål: Sätt mål som leder till något som tilltalar ditt estetiska sinne, som att bestiga en bergstopp med vacker utsikt.

 

SKORPIONEN 24/10-22/11

💪 Träning som passar dig: Intensivt ända in i kaklet, eller inte alls, det är din melodi. Spinning, badminton, crossfit, fotboll, kampsport eller att träna mot stora mål, som ett triatlon, passar dig.

⚡️ Utmaning: Ta dig tid att testa något helt nytt och vidga dina vyer genom att upptäcka en ny potentiell favorit. Varför inte bikramyoga - där du får svettas loss i 40-gradig värme?

📍Mål: Anmäl dig till en framtida utmaning - som ett skitigt hinderlopp eller ett vanligt men tufft citylopp. Då blir med stor sannolikhet de vardagliga passen genomförda.

 

SKYTTEN 23/11-22/12

💪 Träning som passar dig: Du är en sann atlet som älskar äventyr och känslan av frihet. Vandring, terränglöpning, yoga och surfning kan tilltala dig.

⚡️ Utmaning: Du behöver lära dig att acceptera att varje pass inte ger hisnande adrenalinkickar.

📍Mål: Att hitta en träningsform som du kan stanna i - som inte gör dig uttråkad. Du blir lätt en träningssökare som aldrig bestämmer dig.

 

STENBOCKEN 23/12-20/1

💪 Träning som passar dig: Du tar livet och dina plikter på största allvar. Du gillar klassiska träningsformer och sporter som orientering, skidåkning, löpning, tennis, golf eller fotboll.

⚡️ Utmaning: Att hitta en träningsform där du känner att du åstadkommer något. Alla former av tävlingar är bra för din motivation.

📍Mål: Att testa en träningsform där du får slappna av också, inte bara fokusera på att bli bättre. Mindfulness och meditation kan leda dig framåt i livet, om än inte lika direkt som du ofta kräver.

 

VATTUMANNEN 21/1-18/2

💪 Träning som passar dig: Du är social och ofta en av de första att testa de senaste trenderna. Träning är inget undantag. Spana in det lokala gymmets utbud av klasser, där finns ofta nya alternativ. Crossfit kan också tilltala dig för den starka gemenskapens skull.

⚡️ Utmaning: Att hitta en social träningsform där du får umgås med härliga människor samtidigt som du kommer i form.

📍Mål: Att landa i en träningsrutin, Med hurrarop från andra kommer du att göra dittbästa och fortsätta med din träningsform.

 

FISKARNA 19/2-20/3

💪 Träning som passar dig: Du älskar träning som renar ditt sinne och tonar din kropp. Meditativa, lågintensiva träningsformer som vattengymnastik och joggning får dig att må bra. Den yogainspirerade, flödande träningsformen soma moves är som gjord för dig.

⚡️ Utmaning: Att undvika alltför tuff träning som kan trigga dina känslor på ett negativt sätt. Ägna dig åt träningsformer som känns rätt istället för att följa strömmen.

📍Mål: Att finna en kombination av meditativa upplevelser och kroppslig ansträngning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!