Väduren kan se fram emot en kärleksfull sensommar.
Väduren kan se fram emot en kärleksfull sensommar.

Stort sommarhoroskop för 2020 (så blir juni, juli & augusti)

Flört eller fest? Drama eller harmoni? Och vilka är dina mest lovande kärleks­dagar? amelias astrolog Helena Biehl har ställt sommarens stora horoskop.

Väduren: 21 mars-20 april

Ny energi på väg

I juni kan det kännas som om tempot i livet bromsar in, vilket kan utmana din rastlösa sida. Förändringar i ditt hem blir ditt sätt att hantera tristessen. Kanske drar du hastigt igång en renovering eller en flytt. Du kan behöva göra ett snabbt inhopp i en brådskande fråga på jobbet. Juni månad präglas mycket av praktiska lösningar och stiltje, medan livet får en mycket festligare och flörtigare stämning i juli. Under månaden som följer den 22/7 njuter du verkligen. Du kan få en särskild kontakt med någon som bor nära dig, det handlar om en stark vänskap eller kanske kärlek. 

Heta dagar i kärlek: Du som lever i ett förhållande känner efter den 7/8 en ­bekväm och trygg känsla. Du trivs i relationen. Familj eller nära vänner kan introducera singeln till en ny person på en hemmamiddag. Det ser ut att bli en kärleksfull sensommar..

Oxen: 21 april-21 maj

Ett nytt du växer fram

I juni fokuserar du mycket inåt, med ett stort intresse för personlig utveckling. Vem har du lust att vara? Ett nytt du växer så sakteliga fram, när du kanske satsar på en ny klädstil eller byter inriktning i livet. Förändringarna ger dig energi och självkänsla. Du har massor av kraft och ett härligt flow i juni. Du slukar böcker som du i vanliga fall inte faller för. Ett syskon eller en vän kan behöva ditt stöd i augusti, se till att finnas där. Efter den 22/7 går du ner i varv på allvar och kopplar bort jobbet. 

Heta dagar i kärlek: Efter den 7/8 kan du och en flört eller stadig partner nå nya kärleksnivåer genom att våga ta steg mot förändring. Ni kommer varandra närmare än någonsin. De par som lyckas förenas i en vision växer mycket i augusti. 

Tvillingarna: 22 maj - 21 juni

Härliga träffar väntar

I juni har du en fantastisk utstrålning – alla blickar dras till dig. Härliga träffar med vänner och dina närmaste väntar. Du kommer troligen att unna dig ett lite lyxigare inköp. Den 5/6 får du en chans att se din kärleksrelation för vad den är. Försök att lyssna på dina innersta känslor, lita på dem och följ med i flödet. Den 5/7 behöver du se dig om efter en alternativ plan för din ekonomi och framtid.  Det är möjligt att du sneglar åt tanken på att börja studera. De tre första veckorna av augusti präglas av mingel, en del fest och nya insikter. Bokhögen på ditt nattduksbord växer.

Heta dagar i kärlek: Om kärlekslivet kändes lite oklart i juli så kommer augusti att ge dig positiva, och mer stabila, vibbar. Efter den 20/8 känns det som om allt flyter. Ta varsamma steg framåt så kan det här bli riktigt bra. 

Kräftan: 22 juni-23 juli

Förändringarnas vindar blåser

Det kommer att ske mycket spännande i juni och juli. Ett dramatiskt beslut eller en avgörande händelse kan vänta runt den 21/6. Du kan bestämma dig för att göra en helomvändning i livet. Förändringarnas vindar fortsätter att blåsa i juli. Du tar ett viktigt beslut i kärlek den 5/7. Du kan känna att en partner har dolt något för dig. Så kommer äntligen augusti och du får känna hur en ny vind av lätthet och harmoni sveper in i ditt liv. Efter den 7/8 mår du väldigt bra och tar hand om dig själv. Du unnar dig att njuta och är i god balans. 

Heta dagar i kärlek: En stor förändring i kärlekslivet under juli leder många Kräftor ut på okänd mark. Sommaren 2020 kan gå till minnet som sommaren när du förändrade ditt liv, till det bättre. Många spännande träffar kan vänta mot sensommaren.

Lejonet: 24 juli-23 augusti

Du fylls av kraft

Inled sommaren med att fokusera inåt. Testa att utveckla dina andliga sidor, kanske genom att meditera eller skriva drömdagbok. Din spirituella tro och ditt inre liv kommer att få dig att fundera mycket, särskilt dagarna efter midsommar. I juli fylls du av energi och massor av kraft. Borta är den stress som har tärt på dig sedan i mars. Hurra! Den 5/7 tänker du om gällande träning och hälsa och startar kanske med en ny vana. Ditt liv fylls av härliga händelser, med mycket fokus på din kreativitet och dina drömmar efter den 22/7. Du utstrålar stjärnstatus.

Heta dagar i kärlek: Din härligaste tid inträffar från och med den 22/7, med god mat, fest och lyxkant på tillvaron. Du utstrålar en stark charm. Dagarna efter den 22/8 är underbara för ditt kärleksliv! Stadgade njuter av att allt tycks ha hamnat på plats. Singlar får flera chanser till intressanta möten.

Jungfrun: 24 augusti-23 september

Ditt kärleksliv glittrar

Unna dig att fokusera på ditt välmående i juni. Stjärnorna antyder att du kan få en ­särskild kick i den riktningen den 5/6. En vänskap utvecklas på ett oväntat sätt efter midsommar. Det som sker kan överraska dig, det kan handla om någon som lättar sitt hjärta och avslöjar något du inte viss­te. I juli glittrar det i ditt kärleksliv – det är som en dröm. Men stressa inte fram någonting, det är varsamt som gäller. Du kommer att älska augusti! Fokus är på det roliga i livet: flört, party och äventyr. Din hälsa är också på topp, du känner dig stark och hälsosam. 

Heta dagar i kärlek: Den 20/8 och hela augusti ut är kärlekslivet mycket spännande för singlar. En dejt visar sig vara mer intressant än du trott. Stadgade upplever en starkare kärlek, med ett nytt djup i relationen. 

Vågen: 24 september-23 oktober

Förmörkelser som förändrar

Inledningen på sommaren kan kännas full av förändringar och även lite oro. Det rör både ditt arbete och ditt kärleksliv när två förmörkelser triggar förändringar den 5/6 samt den 21/6. Var snäll mot dig själv och prioritera återhämtning. Det kommer att bli bättre. Juli månad inleds med att du tar nya tag gällande ditt boende, eller kanske ger du lite extra tid och kärlek åt en familjemedlem. Det är mycket rörelse i ditt kärleksliv under sommaren och takten ökar den 28 juni. Risken finns att du agerar lite för fort. En väldigt social period inleds från och med den 22/7. Dans, musik och underhållning, du njuter! 

Heta dagar i kärlek: En hastigt inledd relation efter den 28/6 kan kännas som en riktig bergochdalbana för många Vågar. Känslorna är starka men samtidigt svajiga. Du lägger massor av kraft och tid på kärlek. Kommer det att vara värt det?

Skorpionen: 24 oktober-22 november

Chans till romans!

I början av sommaren ägnar du tid till att reflektera över ditt liv och dina val. Det är möjligt att händelser som du inte kan rå över, som rör ekonomi och arbete, ger upphov till oro. Dagarna kring den 5/6 samt den 21/6 kan bjuda på viktiga nyheter. Du kan ha svårt att slappna av och planera framåt, vilket brukar vara viktigt för dig. Men du kommer, både kroppsligt och själsligt, att känna dig starkare i juli. Det här är en mycket bra tid för att ta tag i träning och stärka dina muskler, det ger dig även ro på insidan.

Heta dagar i kärlek: Ditt kärleksliv är som lyckligast i juli och augusti om du är stadgad. Viktigast är att du når en form av känslomässig klarhet. Singlar kan komma att möta en ny person i augusti, där den ömsesidiga kemin är stark. Personen kanske kommer från en bakgrund helt annorlunda än din egen. Ni kan behöva arbeta på att mötas mitt i allt det nya.

Skytten: 23 november-22 december

Äventyr och frihet i sikte

Sommaren inleds med en förmörkelse i ditt eget stjärntecken den 5/6. Det påverkar dig starkt och du kanske bestämmer dig för att styra om ditt liv genom att förändra din stil. Personlig utveckling står i fokus – du vill genomgå en förändring på ett eller flera vis. En ny, mer hälsosam vardag kan ta sin början. 

I augusti lever du upp, och energin du känner är efterlängtad. Goda nyheter väntar. En känsla av äventyr och frihet hänger i luften. 

Heta dagar i kärlek: Den 5–20/8 kan singlar möta kärleken på en resa. Om du inte reser så kan istället en utbildning eller ett nytt jobb bli det som ger dig möjligheter i kärlekslivet. Den som kan visa dig nya världar vinner ditt hjärta. Stadgade märker också av kärleksflödet. Efter den 20/8 planeras det stort inför framtiden med en partner.

Stenbocken: 23 december-20 januari

Hemligheter avslöjas

Det kommer att hända massor i ditt kärleksliv i juni! Två förmörkelser, den 5/6 och den 21/6, triggar hastig förändring. Kärleksrelationer kan testas då hemlighe­ter kommer fram. Du kan till och med genomgå en sorts förändring gällande din tro på livet. Det är stort! Fokus på ditt sociala liv och ditt kärleksliv ger dig en händelsefylld juli. Du kommer märka att livet känns lättare då du följer flödet av andra snarare än att försöker diktera det själv. Undantaget är din egen kropp och hälsa. Den 5/7 är det mycket möjligt att du bestämmer dig för att göra en renande detox eller säga hej då till situationer och personer i ditt liv som stjäl din energi. I augusti startar en trend av att mixa och mingla med framgångsrika personer. En höjdare kan fånga singelns hjärta. Stadgade får ett roligt sällskapsliv där jobbsnack kombineras med att knyta vänskapsband.  

Heta dagar i kärlek: Den 21/6 samt den 5/7 är avgörande datum för ditt kärleksliv. Din utstrålning är magnetisk den 1–3/8. Om du är singel så kan du räkna med intensiv njutning. Stadgade kan uppleva fördjupade känslor i relationen och upptäcka nya, intressanta lager hos sin partner.

Vattumannen: 21 januari-18 februari

Lyssna till magkänslan

Du kan lugnt njuta av det lugna tempot i juni. Det är inte så mycket som händer. Passa på att ta semester, om du kan. Fram till den 20/6 är livet mest inriktat på nöje och härlig flört och sex. Två datum kan dock ta dig ur den lugna lunken: den 5/6 samt den 21/6 kan du hastigt behöva ta ett viktigt beslut rörande arbetssituation och/eller pengar. Du kommer att vara motiverad att ta extra hand om din hälsa i juni och juli. Lyssna till din magkänsla och gör det som din kropp och ditt sinne mår bra av. Du slukar böcker, filmer och information i juli. Låt det inspirera dig, men vila tankarna ibland också.  

Heta dagar i kärlek: Ditt kärleksliv får enorm fart efter den 22/7. Din kalender fylls på med roliga nöjen. Nu kan du få möjlighet att se efterlängtade konserter eller kreativa framträdanden. Den 22/8 går du in i en passionerad period. Harmonin mellan dig och en flört eller partner är skön. Ni matchar varandra, både i vardagen och i sovrummet. 

Fiskarna: 19 februari-20 mars

Ditt kärleksliv når en topp

Du har kraft och motivation som sjutton i juni. Tur med pengar ger dig ett härligt flöde. Du kommer att känna dig trygg, med mycket mod och styrka i ryggen. Det kan behövas runt den 5/6, då nyheter som kan skaka om din planering kan komma. Du känner ett starkt behov av att prioritera livsglädje och lugn framför allt annat. En vän kan behöva ditt stöd eller ge dig överraskande besked i början av juli. Du är en god lyssnare och en intelligent hobbyfilosof, vilket uppskattas. De första veckorna i augusti tar du tag i nya träningsvanor med liv och lusta. Livsglädje är din bästa medicin just nu. 

Heta dagar i kärlek: Ditt kärleksliv når en årlig topp efter den 20/8. Stadgade upp­lever en skön harmoni. Singel? Förutsatt att du är beredd att lämna din trygga inre bubbla och öppna dig mot omvärlden så kan augusti bli en härlig, social period med möjligheter till både spännande kärleks­möten och många roliga upplevelser.

Läs också: Så är du som partner – enligt ditt stjärntecken

Aktuellt just nu