Foto: iStock

Stort relationsastro: Så hett blir ditt 2022

Blir det ett år i kärlekens tecken? amelias astrolog Helena Biehl ger dig koll på vad som väntar på kärleksfronten 2022. 

Helena Biehl

Ett nytt år. Nya utmaningar och nya chanser. Här är årshoroskopet för 2022 som du inte vill missa. För Jungfrun är det inte helt otänkbart att året kommer bjuda på ett frieri. För Skorpionens del verkar det i stället som att kärleksaffärer och one-night stands blir årets melodi. Vad säger stjärnorna om ditt kommande år när det gäller relationer, sex och pengar. Du hittar svaren här. Och som vanligt är horoskopen ställda av vår bloggare Helena Biehl

Årshoroskop för Väduren, 21 mars–20 april

Foto: Peachaya Tanomsup

 

Tid för reflektion och avslut

Så blir ditt år: År 2022 är fyllt av tur och flöde. Du får chansen att starta en ny tolvårsresa i ditt liv. Kanske väljer du att börja studera eller undervisa. Inledningsvis kommer dock årets första månader att innebära en period av tid för reflektion och avslut. Se tiden fram till och med den 11 maj som en förberedelseprocess för att vända blad i livet. Ditt spirituella intresse är starkt och det finns en koppling mellan de förändringar du gör i arbete och livet, och de djupa insikter som kommer till dig under 2022.

Kärlek: Du är väldigt fokuserad på vad du vill göra i livet. Det är en självständig tid i ditt liv och kärlekslivet kommer inte vara där du lägger ditt största fokus och intresse. Det är dock ett bra tips att ge kärlekslivet lite mer tid om det uppstår en fnurra på tråden. För singlar kan de första 29 dagarna på året erbjuda en möjlighet att ta upp en tidigare ­relation igen. Generellt sker det fina kärlekshändelser i slutet av maj, augusti och oktober. Den 24 maj och den 22 oktober är särskilt vackra kärleksdagar för förlovning, bröllop och framtidsplanering i kärlekslivet. Delägande tillsammans med en partner är ett område som kommer att leda till större förändringar och, möjligen, lite drama runt den 16 maj samt den 25 oktober.

Höjdpunkter: Världen kommer att se dig som en av de mest lyckligt lottade, under sommarmånaderna. Kanske väljer du att njuta av förtjänsten av ditt hårda arbete och ­bokar en långresa till utlandet. Det kommer massor av gåvor, möjligheter och tursamma personer in i ditt liv under perioden maj–oktober. Om du tycker att det verkar ”regna” pengar över dig under 2022, så gläd dig. År 2023 kommer att bli ännu bättre ekonomiskt sett. Årets lyckligaste dag, den 5 mars, är väldigt vacker och inspirerande. Du kanske får en glimt av en framtidsvision som guidar och inspirerar dig under resten av året. 

Årshoroskop för Oxen (21 april–21 maj)

Foto: Peachaya Tanomsup
En självständig fas inleds

Så blir ditt år: Du befinner dig i en mer självständig och utforskande del i ditt liv. Detta kan märkas både i din karriär och i ditt kärleksliv under 2022. De största förändringar som väntar dig under året äger rum i ditt kärleksliv och avseende den roll som du har mot omvärlden. Inledningsvis väntar en väldigt härlig och social period då vänner och ett mer spirituellt och självutvecklande intresse kan få mer utrymme. Du kommer att lära känna många nya människor under perioden januari–maj. Sommaren ser ut att bli en mycket lugnare tid då du kanske förbereder dig för ett nytt stort steg i livet och sjunger ett långsamt farväl till dåtiden. Förmörkelserna i ditt eget tecken den 30 april samt den 8 november för med sig hastig förändring i ditt liv.

Kärlek: Med fyra förmörkelser under 2022, särskilt de två som äger rum den 16 maj samt den 25 oktober, så kommer ditt kärleksliv att sättas i fokus för samtliga av dem. Det kan ske på två sätt; antingen är det du som överrumplar din partner med en hastig vändning, eller så kommer nyheter från din partners sida. Oavsett vilket så kommer det som sker att leda till en korrigering i din romantiska relation. Den uppfattning som Oxen hade om sitt kärleksliv, kommer att förändras, mest för att den inte var realistisk. Starka relationer kommer stärkas av det som händer. Svaga relationer riskerar att gå sönder. Lyckliga singlar kanske plötsligt ändrar facebookstatus till ”i en relation”. Några av de härligaste kärleksperioderna väntar i slutet av den 28 maj–23 juni. Dagarna före midsommar, den 20–22 juni, ser särskilt passionerade ut. Det är en toppentid för att resa med sin partner, eller kanske finna en kärlek på en utlandsresa. Den 23 augusti–26 september, särskilt den 24–26 september, ser ut att bli fyllda av nöjen, flört och skoj. 

Höjdpunkter: Du tar stora kliv mot en dröm i karriären. En mäktig person kan ta dig under sitt beskydd och lotsa dig framåt under 2022. Allt ditt hårda slit ger utdelning och det tycks ske genom din förmåga att arbeta på ett nytt sätt eller ta till dig av nya trender. När maj 2023 står för dörren kommer världen att få se vad du har varit upptagen med att förbereda under 2022. Den 1 februari samt den 25 september ser ut att bli särskilt viktiga datum för nya satsningar i jobbet för dig.

Årshoroskop för Tvillingarna (22 maj–21 juni)

Foto: Peachaya Tanomsup
Ett romantiskt år väntar

Så blir ditt år: Karriärchanser man bara kan drömma om, en fullbokad social agenda och kärlek … Wow, du har mycket fint att se fram emot. Under årets första fem månader är det karriären som ger dig mest att göra. Du är inte driven av pengar men du mår toppen av all fin bekräftelse för det jobb du har gjort hittills. Du har aspekterna för någon som får ett drömjobb med bättre lön, titel och kontorsplats. Under perioden maj–oktober går du in i en starkt social period då vänner och umgänge blir ditt fokus. 

Kärlek: Romantik är superviktigt för dig i år. Du prioriterar det verkligen i ditt hektiska karriärschema. Det kan gå vansinnigt snabbt. Från singel till förlovad, eller till och med gift. Dina sociala cirklar och vänner gynnar dig i både karriär och kärlek. Två flugor i en smäll för dig, kära Tvilling! Lyckliga singlar går på fina tillställningar, minglar med de framgångsrika och njuter av otrolig hjälp i karriären från inflytelserika vänner och bekanta. 

Höjdpunkter: Ett spännande intresse kan ge dig massor av nya bekanta under sommaren. Kanske reser du utomlands för att lära dig mer om ett hobbyintresse. Den 3–5 mars samt den 11–13 april är särskilt härliga för ditt kärleksliv och din karriär. 

Årshoroskop för Kräftan (22 juni–23 juli)

Foto: Peachaya Tanomsup
Dina perspektiv vidgas

Så blir ditt år: Under 2022 kan du befinna dig på resande fot mer än vanligt. Perioden fram till och med den 11 maj gynnar alla former av kontakter med utlandet och internationella upplevelser. Om du inte kan, eller vill, resa så är det också en underbar period för att vidga dina livsperspektiv genom att studera vid universitet eller genom möten med nya och spännande människor. Under perioden maj–oktober kan du landa ett riktigt drömjobb. Du har de klassiska signalerna för framgång och tur i karriären.

Kärlek: Sexuell kemi är grejen för dig. Du kan träffa en trevlig person som verkar ha alla rätt på papperet, men om det inte klickar mellan er i sovrummet så kommer det inte att fungera alls. Under 2022 attraheras Kräftan av någon med ett starkt intresse för något naturvetenskapligt. Det verkar vara en unik själ som fascinerar djupt. Förmörkelserna den 16 maj samt den 8 ­november skruvar upp tempot i ditt kärleksliv. Oktober och december är dina finaste ­kärleksmånader. Den som väntar på något gott …

Höjdpunkter: Turdagarna den 4–6 mars ger ekonomiska möjligheter och goda nyheter om pengar. Om du behöver ladda batterierna med lite magi ska du använda dig av den första delen av april. En väldigt bra tid för att vistas vid ett hotell nära vatten eller åka på en kryssning.

Årshoroskop för Lejonet (24 juli–23 augusti)

Foto: Peachaya Tanomsup
Gör slut med rädslor och begränsningar

Så blir ditt år: Är du redo för lite transformation? Under 2022 får du flera chanser att befria dig från begränsningar och rädslor. Pengapersoner kommer att vara välvilligt inställda till dig. Det kan landa en riktigt stor klumpsumma på ditt konto. Något som du använder för att uppfylla en livsdröm som att köpa din drömbostad eller kanske unna dig en båt eller lantställe.

Kärlek: Ditt kärleksliv går långsamt framåt. Du är en försiktig general i kärlek. Det är inte alls likt dig, men just nu känns det tryggast så. Någon på ditt arbete kan flörta med dig. Frågan är hur långt detta kan gå? Det som är spännande är att kärlekslivet kan ta oanade vändningar när du minst anar det. Om du tar kärlekslivet för vad det är under 2022 så kan det vänta dig mycket härligt. Sexlivet är otroligt mycket mer intensivt, särskilt under perioden fram till och med den 11 maj samt under perioden oktober–december.

Höjdpunkter: Kärlekslivet är busigt och fyllt av äventyr och möjligheter i mars. Singellejon som inte söker efter kärleken får ett superkul socialt umgänge under samma period. Nöjeslivet lockar.  Karriären är inte utan dramatik, men något spännande sker den 30 april samt den 8 november. Blickar vänds mot dig.

Årshoroskop för Jungfrun (24 augusti–23 september) 

Foto: Peachaya Tanomsup
Fest (och kanske frieri)!

Så blir ditt år: Det är kärlek och socialt liv för hela slanten för dig! Jupiter för med sig tur och nya möjligheter och brukar förstora det område planeten berör. I ditt fall kommer romantik och sociala träffar med nära och kära att få en enorm skjuts under perioden januari–maj samt oktober–december. Hur du relaterar till andra är grejen för dig. Under hösten blir du mer fokuserad på inre arbete och hur du kan växa som människa. 

Kärlek: Är det kyrkklockor som hörs? Februari och mars är riktigt fina kärleksmånader för dig. Under hösten blir det mer intensivt och passionerat i kärlekslivet. Sexlivet blir en stor drivkraft fö r dig. Att dela på djupet med en partner kan både innebära att våga chansa i känslolivet men också att dela tillgångar. Byte av husnycklar och gemensamt sparande med din partner kan bli något som du utforskar under maj–oktober.

Höjdpunkter: En särskilt fin fest, frieri eller firande kan äga rum den 4–6 mars.  Det väntar dig en stor förbättring i energi och hälsa under perioden maj–oktober. Dina ansträngningar för hälsa och träning ger dig resultat och livskrafterna blir starkare än någonsin!

Årshoroskop för Vågen (24 september–23 oktober)

Foto: Peachaya Tanomsup
En kraftfull start

Så blir ditt år: Det kommande året ger dig lika delar tur i kärlek och socialt liv som för din hälsa och välmående. Under årets första fyra månader kommer du att känna dig särskilt kraftfull och i balans. Du kan landa ett riktigt drömjobb som ger dig chansen att jonglera många olika typer av uppdrag och ansvar. Resor eller kontakt med utlandet är något som är mycket möjligt när du arbetar under 2022. Om du önskat dig utveckling i karriären så kan du ta snabba kliv framåt.

Kärlek: Det romantiska området är ett av de mest lyckosamma för Vågen under 2022. Perioden den 11 maj–28 oktober ger dig massor av härligt att glädjas åt. Beroende på om du är kärlekstörstande singel, lycklig singel eller redan befinner dig i en relation så kommer tiden att se olika ut. Gemensamt för alla Vågenfödda är att perioden under maj–oktober blir en tid då harmoni och känslomässig lycka skiner mot er. Det kan vänta singeln en drömperson, chansen att få fokusera på en stadigvarande partner och kanske resa tillsammans eller ett mer kul socialt liv för den lyckliga singeln. Singlar attraheras mer av högutbildade och beresta personer. Kanske någon som talar flera språk. Kärleksmöj­ligheter och roligheter gynnas genom att resa eller umgås med personer som har många och varierande livsupplevelser i bagaget. Vänner, syskon och grannar är nyckeln till kärlek och kul samvaro under 2022.

Höjdpunkter: Våga gå på blinddejt som dina vänner, grannar eller syskon arrangerar under maj–oktober. Deras råd kan komma att förändra ditt kärleksliv. Särskilt fina datum för romantik och festligheter, generellt, väntar den 23 maj, 16 februari, 6 mars, 24 maj, 1 augusti, 14 oktober och 19 oktober. Det råder en känsla av magi och inspirerande återhämtning kring både arbete och hälsa den 12 april. Hopp och möjligheter öppnar nya vägar för dig.

Årshoroskop för Skorpionen (24 oktober–22 november) 

Foto: Peachaya Tanomsup
Kärleksaffärer och magi

Så blir ditt år: Det väntar dig mycket roligheter och nöje. Under perioden fram till och med maj samt oktober–december släpper du loss och njuter av livet. Det här kommer att ge en god effekt både på kärlekslivet, välmåendet och arbetet. Fertila Skorpioner har lätt för att bli gravida under samma period. Det väntar dig en chans till ett riktigt drömjobb under perioden maj–oktober. Jobbsökande Skorpioner kommer inte att gå utan erbjudande under 2022.

Kärlek: Det romantiska livet bjuder dig på utmaningar men också en stark känsla av spänning och förändring. Kärleksaffärer och one-night stands är Skorpionens melodi under en stor del av året. Det där med seriösa satsningar verkar inte riktigt intressera dig när det finns så många spännande blickar att möta. De tidpunkter då du mest kan märka av att förändringens vindar blåser är vid förmörkelserna den 30 april samt den 8 november. Vid dessa tidpunkter testas kärlekslivet. De relationer som i grunden är starka kommer att klara utmaningen väl. Det är de svaga relationerna som riskerar uppbrott.

Höjdpunkter: En romans med någon inom hälsobranschen, eller på ditt arbete, kan spira den 25 februari–12 mars. Turdagarna den 2–6 mars för med sig en lycklig kärleksmöjlighet och goda nyheter i karriär och ekonomi. Din intuition är slipad när det gäller att våga dig på en ekonomisk satsning. April är en strålande månad för din ekonomi. Markera särskilt den 28–30 april. 

Årshoroskop för Skytten (23 november–22 december)

Foto: Peachaya Tanomsup
Kärlekslivet är på dina villkor

Så blir ditt år: Det väntar dig ett kraftfullt år för att göra en positiv förändring i ditt hem eller familjeliv. Under perioden fram till och med den 11 maj kanske du flyttar till större boende eller får nyheter om att en ny familjemedlem är väntad. Perioden 11 maj–28 oktober fokuserar du på flört och nöjen. Det som du inte har kunnat göra under de senaste två åren tar du igen under dessa månader. I år vill du må bra känslomässigt och njuta av livets goda.

Kärlek: Det är ett nöjesfyllt år, och med nöjen väntar möjligheter att flörta och inleda kärleksrelationer. Under maj–oktober kanske det inte är din mest seriösa satsning, du vill bara ha roligt och njuta av spänning och sex. Till hösten blir det mer seriöst, även om du under 2022 generellt prioriterar att ha roligt i första hand. Händelsernas planet kommer under hela hösten att besöka ditt sjunde hus för kärlek och seriösa relationer. Det kan ske massor: frieri, bröllop, firanden och socialt liv i kombination med kärlek.

Höjdpunkter: Jobbchanserna är mycket fina i maj. Det ser så positivt ut att du kanske inte vet vilket erbjudande du ska välja. Kärlekslivet ler mot dig under perioden 17 november–7 december. Du behöver inte göra något, folk flörtar med dig från alla håll. En väldigt härlig tid när kärlekslivet är helt och hållet på dina villkor. Du avslutar året på topp och på ett riktigt festligt ­humör. Med pengar på banken så har du råd att ge dig ut i nöjeslivet och njuta av ­livets goda. 

Årshoroskop för Stenbocken (23 december–20 januari)

Foto: Peachaya Tanomsup
Personlig utveckling och ­överraskningar

Så blir ditt år: Dina ord och det du skriver hamnar i hetluften under en stor del av 2022. Med ditt kommunikativa tredje hus aktiverat av Jupiter under tiden fram till och med den 11 maj samt igen under tiden oktober–december så är det en perfekt tid för att använda dig av din uttrycksförmåga. Det är en utmärkt tid för att studera, läsa, skriva eller undervisa. Ska du flytta? Enligt stjärnorna är det mycket möjligt att du gör en stor förändring i ditt boende och familjeliv under tiden maj–oktober.

Kärlek: Ditt romantiska liv är där det händer minst saker. Generellt verkar du nöjd som det är. Det finns dock två tidpunkter som kan skaka om ditt kärleksliv. Vid förmörkelserna den 16 maj samt den 8 november kan tempot öka. En stadgad relation kan utsättas för en prövning. Singlar kan få överraskande kärleksförklaringar under året. Lite som att serveras kärlek utan att leta efter den.

Höjdpunkter: Den 4–6 mars är särskilt gynnsamma för kommunikation och lärande. En resa vid samma dagar kan inspirera och erbjuda återhämtning. Ekonomi fortsätter att vara ett viktigt område för dig. Under 2022 kan du tjäna pengar på något där din artistiska talang eller förmåga till kreativitet sätter dig i rampljuset. Du kommer att älska 

denna chans att jobba med något som känns som en hobby mer än ett arbete. Fertila Stenbockar som önskar sig en graviditet är mer fertila än vanligt under årets sista tre månader och under år 2023.

Årshoroskop för Vattumannen (21 januari–18 februari)

Foto: Peachaya Tanomsup
Släpp plikterna och njut!

Så blir ditt år: Du är superseriös, alla ser det. Glöm inte att belöna dig med lite vila också … Tursamme Jupiter skänker dig enorma möjligheter i ekonomin under året som väntar. Vänner och digitala medier öppnar för fina kontakter och chanser att öka både värdet på det du äger samt ge dig en drömchans i karriären. Under perioden maj–oktober får du flera härliga chanser till att resa, lära dig mer om ett intressant ämne och tillbringa tid med dina vänner. Ta chansen till avkoppling och nöje – du är verkligen värd den!

Kärlek: Du är väldigt fokuserad på att leva upp till alla måsten och krav. Trots det verkar du kunna slappna av och ha det riktigt roligt i mars. Att unna dig nöje och ledig tid inverkar positivt på ditt kärleksliv, du kommer särskilt att märka av det i slutet av maj.  Du måste verkligen släppa dina plikter ibland! Perioden den 23 juli och en månad framåt är din årliga kärlekstopp. Den 29–31 juli är särskilt fina i ditt kärleksliv. Din ­kärlekspartner kan få goda ekonomiska ­nyheter i samma veva och visa sin genero­sitet mot dig.

Höjdpunkter: Årets lyckligaste dag äger rum den 5 mars. Dagarna den 3-mars kan du känna dig som om du befinner dig i en kärleksdröm. Markera den 12 april som en turdag när det gäller pengar och tillgångar.  Det är mycket möjligt att du förverkligar en livsdröm under 2022.

Årshoroskop för Fiskarna (19 februari–20 mars)

Foto: Peachaya Tanomsup
Chans till nystart

Så blir ditt år: Tursamme Jupiter kommer att besöka ditt eget tecken under tiden fram till och med den 11 maj samt igen under oktober–december. Det är endast en gång vart tolfte år som du får en så fin chans till nystart i ditt liv. Lyckan ler mot dig! Nu är du redo för en ny början. Den kan gå vart du vill; ett nytt boende, en ny karriär eller utbildning eller ett nytt äktenskap. Frågan är vad du vill satsa på? Under perioden maj–oktober hamnar ditt fokus på dina moraliska värderingar i förhållande till andras behov. Det är även en mycket lyckosam tid för din ekonomi.

Kärlek: Du tycks sätta dig själv, och ditt behov av balans, före romantik och socialt umgänge i år. När du mår bra är du redo att släppa in mer kärlek och träffar med dina närmaste. Den 10–26 mars får du kärleken på dina villkor. Singlar kan få överraskande kärleksförklaringar och stadgade känner sig särskilt älskade och sedda av sin partner. I slutet av juni kan en person som en ­familjemedlem tipsar om, eller någon som dyker upp i ett familjesammanhang, ge Fisken fjärilar i magen

Höjdpunkter: Turdagarna den 4–6 mars kan föra med sig ett fint arbetserbjudande. Den 1–17 april ger dig framgång, pengar och status. Vilken bekräftelse och chans till lyckad framtidsplanering i livet. Wow! Under maj–oktober kan du öka värdet på dina tillgångar, eller höja din lön. En bostad, mark eller lyckat karriärdrag kan vara anledningen till framgången. Utåt sett kommer Fiskarna att verka leva det ljuva livet! Under perioden augusti–december ser det ut att vänta en renovering där hemma. Eller satsar du på en flytt när du blivit stadd vid kassa?

LÄS OCKSÅ: Här är stjärntecknet du passar bäst med i sängen