Foto: Istock montage

Stort karriär-ASTRO: Så blir din jobbhöst 2019

Vad säger stjärnorna om ditt arbetsliv i höst? Vad händer på karriärfronten och vilka sidor av dig själv borde du satsa på att utveckla? I det här horoskopet är din personliga utveckling med jobbet i fokus.

Helena Biehl

Väduren 21 mars–20 april

Det här är en tid då många förändringar äger rum i ditt arbetsliv. Du har redan sett tecken på stora omställningar vid förmörkelserna i januari och juli. Vid jultid väntar nästa stora förändring.

⭐️ Karriärtips: Du har att vinna på att lära dig att jobba mer i grupp och ta hjälp av andra, istället för att fixa allt själv. Om du är sugen på ett jobbskifte, eller om du står utan jobb för tillfället, så försök söka dig till företag och arbetsplatser som har en nytänkande stil. Den 2/12 startar en 13 månader lång tur-­period. Du får bara en sådan här chans vart 12:e år, så använd den!

 

Oxen 21 april–21 maj

Du kan oväntat bli kontaktad av en HR-avdelning eller chef. Du har ett gott anseende och rykte på jobbet och kan därför få ett nytt arbete serverat på silverfat. Tempot och kraven på jobbet är höga, men trösta dig med att du har fullt förtroende för att du är rätt kvinna på rätt plats!

⭐️ Karriärtips: Du är mer driven av tanken på att hitta ett arbete i linje med dina personliga värderingar än att få en högre lön. Eftersom ett nytt jobb är mycket möjligt, särskilt den 4/10–19/11, kom ihåg att kolla att alla dina krav är uppfyllda gällande företagets etik och moral, så att det känns rätt för dig.

 

Tvillingarna 22 maj–21 juni

Du har troligen gott flöde i ekonomin nu. Det är ett såpass bra flöde att du slappnar av gällande dina ambitioner. Ja, kanske har du tappat lite av ditt vanliga, starka fokus? Du ser ut att

hamna i en energisvacka under hösten.

⭐️ Karriärtips: Du drömmer om att jobba med något som känns viktigt och som gör skillnad. Du går igång på känslan av att leva och arbeta i enlighet med ditt livskall. Men även om ditt nuvarande jobb inte motsvarar drömmen, så försök att uppskatta det. Du är mycket kompetent, vilket du behöver få höra oftare. Försök att själv söka motivation, kanske kan en karriär- eller självhjälpsbok peppa.

 

Kräftan 22 juni–23 juli

I mars lämnade du sju hektiska, förändrande år bakom dig. Tempot är lugnare och stabilare än på länge, vilket känns skönt. Din ekonomi är föremål för fyra stora vändpunkter under året. Tre har du redan genomgått. Den sista äger rum strax före jul.

⭐️ Karriärtips: Du har fixat flera stora förändringar och är egentligen inte riktigt redo för ett nytt arbete. Men det kan dyka upp något värt att satsa på under perioden den 23/11–22/12 som inte innebär en särskilt stor omställning.

 

Lejonet 24 juli–23 augusti

Du startar om inkomstmotorerna den 18/8–4/10. En ny inkomst eller bättre villkor kan bli resultatet av att du vågar be om ett löneförhandlingsmöte eller står på dig gällande förmåner. Du värderar dig själv högt och är stolt över det!

⭐️ Karriärtips: Håll siktet inställt på den 3/12. Fram till dess kräver jobbsituationen att du hugger i och håller ut. Det blir tufft emellanåt. Du tycks lockad av mer frihet att arbeta på det sätt som du önskar. Du jobbar för det och belöningen kommer! Efter den 3/12 väntar dig 13 månader av drömjobbs-möjligheter.

 

Jungfrun 24 augusti–23 september

Du har en naturlig talang för att hjälpa människor. Arbete inom skönhet, sjukvård, hälsa eller träning ger utlopp för din starka lust att jobba med människor. Du har ibland ett kort tålamod, vilket gör dig rastlös.

⭐️ Karriärtips: En företagsidé kan vara värd att satsa på, särskilt om det är en tanke som växt under flera år. Från och med december och under hela 2020 är det möjligt att du börjar skapa dig inkomster baserade på ett intresse. Men vägen kan bli mödosam.

 

Vågen 24 september–23 oktober

Du bär ett ökat ansvar på dina axlar. Din standard har växlat upp och så även ­arbetsbördan. Förväxla inte känslan av hårt arbete med att ”du inte kommer någonvart”. Under perioden den 19/11–3/1 2020 rivstartar du ett nytt kapitel gällande din ekonomi.

⭐️ Karriärtips: Du är nyfiken på ­hem- och inredningsindustrin, ett ­intresse som växer under hösten. Kanske kan det bli en spännande sidobusiness till en anställning? Du kan på sikt ha mycket glädje av att våga testa

någonting nytt.

 

Skorpionen 24 oktober–22 november

Du befinner dig i ett tur-år när det gäller pengar. Du har förmodligen redan sett att det kommer in mer på kontot än för ett år sedan. Trenden håller i sig och du har en skön känsla av flow vad du än tar dig för.

⭐️ Karriärtips: Du trivs med tryggheten, samtidigt som du drömmer om att byta jobb och bransch. Under perioden den 19/11–3/1 2020 väntar ett nytt jobb, eller kanske en sidoinkomst.

 

Skytten 23 november–22 december

Din levnadsstandard har ökat under 2019. Samtidigt är du mer klok med hur du spenderar och investerar dina ­pengar. Alla dina normalt sett starka ­områden ger dig ännu mer tur än vanligt under hösten.

⭐️ Karriärtips: Undervisning eller coaching intresserar dig – det är tanken på att hjälpa och peppa andra som ­lockar mest. Samtidigt längtar du efter frihet. Är det kanske dags att starta eget, eller söka ett friare jobb? Efter den 3/12 och under 2020 täljer du guld!

 

Stenbocken 23 december–20 januari

Ju längre året går, desto bättre och ­roligare blir det på jobbet! Under hösten kan ditt starka sinne för struktur och ordning komma väl till pass.

⭐️ Karriärtips: Tack vare en spännande sjuårsperiod som startade i mars så får du chansen att förena nytta med nöje. Du kan ha mycket att vinna på att försöka skapa en inkomst kopplad till ett fritidsintresse. Under december börjar en drömperiod i ditt liv, där allt tycks falla på plats.

 

Vattumannen 21 januari–18 februari

Perioden den 19/11–3/1 2020 tar du stora kliv framåt i livet, när det gäller strukturen för hur du ska arbeta och leva. Du bygger upp en grund som känns hållbar och stabil.

⭐️ Karriärtips: Din karriärplanet kan ge möjligheter inom vård och medicin, där du får utlopp för din vilja att hjälpa and­ra. Våga göra verklighet av dina planer på att börja plugga för att på sikt kunna byta jobb.

 

Fiskarna 19 februari–20 mars

Din karriär är het! Med lyckoplaneten Jupiter i ditt karriärhus har du bäst förutsättningar av alla stjärntecken att ro hem ett drömjobb. Om det inte redan har hänt så väntar dig en möjlighet till ett bättre betalt arbete med en bättre position eller titel under hösten.

⭐️ Karriärtips: En ny jobbchans, kanske inom en helt ny bransch, dyker upp under hösten. Det nya kan komma att förändra och utveckla dig enormt – så våga ta chansen när den dyker upp. Störst möjlighet till personlig utveckling och förändring har du den 18/8–4/10.

 

Mer astro? Se veckans horoskop här!