Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Stenbocken passar särskilt bra ihop med fiskarna - men också med andra stenbockar!
Stenbocken passar särskilt bra ihop med fiskarna - men också med andra stenbockar!
Stenbocken passar särskilt bra ihop med fiskarna - men också med andra stenbockar!
Stenbocken passar särskilt bra ihop med fiskarna - men också med andra stenbockar! Foto: Shutterstock

Stenbock? Så här är du enligt ditt stjärntecken

Vilka stjärntecken passar stenbocken ihop med? Och vilka datum är det som gäller egentligen? Här är allt du behöver veta om zodiakens mest trogna och lojala stjärntecken: Stenbocken!

Stenbockens personlighet och egenskaper

Trygga, kloka, jordnära stenbock. Dig kan man lita på. Du är en sådan person som man vill luta sig emot. Trots att du kan vara lågmäld, och inte tar så mycket plats, drar sig folk mot dig som flugor. Du utstrålar nämligen stabilitet. Och denna stabilitet tillsammans med din humor är grunden i din härliga personlighet som så många runtomkring dig älskar. För även om du är målorienterad och seriös är du också en person som älskar att ha roligt!

Lite mindre smickrande egenskap att se upp med är ditt kontrollbehov, särskilt i yrkeslivet. Ibland kan det vara bra att tänka utanför boxen!

Fakta: Stenbocken

• Datum: 22-23 december till 19-20 januari. (Om du är född den 22 december eller den 20 januari så kan du vara stenbock beroende på var, vilket klockslag och år du är född.)

• Element: Jord

• Styrande planet: Saturnus

• Må bra-sten: Granat

Stenbockens karaktäristiska egenskaper

Jordnära

Trygg

Stabil

Allvarlig

Lojal

Klok

Logisk

Målorienterad

Karismatisk

Tålmodig

Stabil 

Auktoritär

Humoristisk

Kompetent 

Noggrann

Praktisk

Beslutsam 

Trogen

Disciplinerad

Stenbockens kärleksliv

Stenbocken dejtar endast för att träffa ”the one” och kunna skapa en trygg och kärleksfull familj. Därför tar det tid. Du släpper inte in vem som helst. Foto: Shutterstock
När du väl har en stabil kärleksrelation är du en partner som är lojal och trogen

Det tar ett tag för stenbocken att släppa in någon. Och det är inte heller vem som helst som får chansen att komma in – så där på riktigt. 

När du väl hittar något som du vill satsa på, då tar det tid innan relationen går vidare in i nästa nivå. Du är nämligen ute efter något långvarigt, något äkta. Och du vill inte att det ska gå för långt innan du är säker. Du letar efter din framtida partner, personen du vill skaffa familj med. Inget annat finns som grund för ditt dejtande. 

När du väl har en stabil kärleksrelation är du en partner som är lojal och trogen – och som alltid sätter sin kärlek och familj före sin egen framgång. 

Stenbocken passar bra ihop med ...

... fiskarna! Fiskarna är ett väldigt känsligt tecken, vilket passar stenbocken perfekt. Du ger nämligen den stabilitet som fiskarna behöver. Samtidigt kan en fisk hjälpa dig att släppa din kontroll. Ni kan ha fantastiskt kul och samtidigt väldigt tryggt. 

Andra stjärntecken som du som passar bra ihop med är oxen, kräftan, jungfrun, skorpionen och även andra stenbockar. 

Stenbocken passar inte så bra ihop med...

...skytten. Ni är inte en särskilt bra match. Skytten är lite för äventyrlig för dig och det finns en risk att du upplever skytten för instabil och att hen inte har de kvalitéer som du är ute efter när det kommer till familjebildande. 

Stenbockens yrkesliv och karriär

Lärare, forskare, rektor eller ingenjör? De är bara några av de yrken som passar dig. Foto: Shutterstock

Eftersom du är ambitiös, tålmodig, disciplinerad och tar ditt jobb på fullaste allvar är du en person alla företag är ute efter! Du är en tillgång. Du klarar de mål du får och avslutar alltid det du påbörjar.

Dessutom passar du väldigt bra som chef eller ledare. Folk vänder sig till dig för råd, och du utstrålar auktoritet. Som chef är du beslutsam och sätter höga mål för både dig själv och din anställda, och du ser också till att ni lyckas genomföra dessa. 

Så vilka yrken passar då dig? Jo, allt som hör med pengar, matematik och logik ligger dig nära hjärtat. Exempelvis: Mäklare, ekonom, programmerare eller ett jobb som har med finans att göra.

Andra yrken att titta lite extra på är lärare, forskare, rektor, ingenjör. Du skulle också kunna vara en riktigt bra politiker.

Hälsa

Tävla är något som håller motivationen uppe för stenbocken. Foto: Shutterstock

Du bör hitta en träningsform där du känner att du åstadkommer något. Alla former av tävlingar är bra för din motivation.

När det kommer till ditt välmående så mår du som allra bäst när du får intellektuell stimuli. Glöm inte bort att ge dig själv den tiden.

Läs också: Här hittar du veckans horoskop