Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock

Skytt? Så här är du enligt ditt stjärntecken

Vilka stjärntecken passar skytten ihop med? Och vilka datum är det som gäller egentligen? Här är allt du behöver veta om zodiakens mest frihetsälskande och äventyrliga stjärntecken: Skytten!

Skyttens personlighet och egenskaper

Charmiga, vilda skytt! Du är verkligen en frisk fläkt som man sällan har tråkigt med. För det kanske är det värsta du vet – att ha tråkigt. Och eftersom du lätt blir uttråkad och rastlös när du inte får förnyelse ser du till att det alltid händer något omkring dig.

Du är en sökare som ständigt längtar och letar efter meningsfullhet, nya äventyr, resor och aktiviteter. För med din frihetstörst vill du ta del av ALLT som livet har att erbjuda.  

Fakta: Skytten

• Datum: 22-23 november till 21-22 december. (Om du är född den 22 november eller den 22 december så kan du vara skytt beroende på var, vilket klockslag och år du är född.)

• Element: Eld

• Styrande planet: Jupiter

• Må bra-sten: Topas

 

Du är född med förmågan att alltid se livet från den ljusa sidan, och upplever ofta att du har en väldig tur i livet. Ingenting är för svårt eller för långt borta för dig. Du har en naturlig optimism och tar för dig av livet med en självklarhet.

Med din sökande karaktär är du alltid öppen för förändring, och är inte heller rädd för att testa nya saker. Men din ständiga strävan kan också göra att du har svårt att slå dig till ro – att landa. 

Du är också en tänkare, med en oerhörd intelligens. Du har en längtan efter ”något mer” vilket gör att du som skytt ofta blir känd som en ”guru” eller annan spirituell ledare. Du har nämligen sett livet från så många olika perspektiv, och du hjälper gärna andra med dina insikter. 

Du som skytt är känd för din ärlighet, och är ofta rak på sak. Men när du ”bara säger som det är” kan andras känslor ibland komma i kläm. Du som skytt har också en förmåga att överdriva lite för mycket, och att ibland ge löften som du inte kan hålla. 

Några av skyttens karaktäristiska egenskaper

Sökare

Äventyrlig

Optimistisk, ibland överoptimistisk

Generös

Frihetsälskande 

Filosofisk

Intellektuell

Våghalsig

Stolt

Idealistisk

Rastlös 

Slarvig

Rak på sak, ibland nästan lite ”klumpigt” ärlig

Skyttens kärleksliv

Foto: Shutterstock

Eftersom du som skytt ständigt behöver ny stimuli och ganska lätt blir uttråkad så kan många skyttar ha problem med att binda sig. För dig gäller det att hitta en partner som kan ge dig den frihet som du behöver. Ett extra plus är om denna partner är lika vild och äventyrlig som du.

Skytten passar bra ihop med ...

Lejonet! Lejonet är din perfekta matchning vilda skytt. Ett roligt och lyckligt förhållande, med mycket passion, sex och lojalitet.  

Andra stjärntecken som skytten passar bra ihop med är: Väduren, vågen, tvillingarna och vattumannen.

Skytten passar inte så bra ihop med...

Fiskarna! Du kommer tyvärr att känna att fiskarna begränsar den frihet som du behöver. Samma sak med skorpionerna som kan vara lite för kontrollerande för din smak. Stenbocken är lite för konservativ och kan uppfattas som ”trist” för dig. 

Skyttens yrkesliv och karriär

För rastlösa skytten gäller det att hitta ett jobb där den ena dagen inte är den andra lik. Foto: Shutterstock

Med din intelligens och strävan efter att hela tiden veta mer så är det inte så konstigt att man ser så många skyttar i akademiska sammanhang, och att du som skytt ofta väljer att vidareutbilda dig och att ständigt fördjupa dina studier under livet. 

Men vad ska du då studera till? Ja, vad du än tar dig för kommer du att lyckas med. Men det som är viktigt när du väljer din yrkesbana är att ta hänsyn till din rastlösa karaktär. Det bästa skulle därför vara ett yrke där varje dag inte är den andra lik. Kanske ett yrke där du reser mycket?

Det är också viktigt för dig att du jobbar med något som stimulerar och utmanar dig – gärna något som är kopplat till djur och natur. Så med det sagt skulle allt inom idrott vara som gjutet för dig. 

Eller kanske du väljer ett yrke där du låter ditt inre ta ut svängarna, så som filosof, lärare, präst och författare. 

Hälsa

Foto: Istock / Getty Images/iStockphoto / wundervisuals

Du behöver förnyelse och frihet för att må som bäst. Och viktigt är också att du känner en stark meningsfullhet med det du gör.

Trots att du är en medfödd optimist kan du som skytt ha en förmåga att alltid tro att gräset är grönare på andra sidan. Därför kan tacksamhetsövningar vara något som hjälper din mentala hälsa - och kan få dig att stanna upp och njuta av nuet på ett annat sätt. 

Du som skytt utvecklas mest vid kriser. Så välkomna även det som gör ont, för det kommer få dig att klättra ett steg högre på medvetenhetens trappa och utveckla din potential. 

Läs också: Här hittar du veckans horoskop