Foto: Istock

Månadens horoskop 30 juli-19 augusti

Nyfiken på att se vad nästa månad i ditt liv har att erbjuda? Du hittar månadens horskop för perioden 30 juli till 19 augusti 2020 här, av vår astrolog Helena Biehl.
Helena Biehl

Datumen som påverkar alla stjärntecken

Ta inte på dig för mycket dagarna kring den 30/7. Prioritera det som betyder mest för dig. Fullmånen den 3/8 kan leda till ett kreativt genombrott, men kan också innebära en känsla av stress, kanske från en ­auktoritär person i din närhet. 

 ❤️  Kärleken: Nymånen den 19/8 är fullkomligt magisk för romantik, fertilitet och nöjesliv. Kärlekslivet är fyllt av glada överraskningar och sexiga vibbar den 18–20/8. 

✨ Bäst just nu: De starka, sprakande kärleksvibbarna.

Månadshoroskop stjärntecken för stjärntecken

Väduren 21 mars–20 april

Släpp tankar på arbete och plikt, och unna dig lite välförtjänat vila och nöje. Nyheter om barn, fertilitet eller ett husdjur kan ge dig massor av energi den 19/8.

❤️  Kärleken: Kärlekslivet är så härligt den 18–20/8. Något oväntat sker och får dig att må toppen. Superflörtiga vibbar väntar för dig som är singel.

✨ Bäst just nu: Nymånen den 19/8 ger dina personliga önskningar en super­skjuts framåt och uppåt. En av de finaste nymånarna på 2020 för att inleda en ny, spännande resa i livet.

Oxen 21 april–21 maj

Du lägger mycket tid och fokus på ditt hem och dina familjerelationer. Emo­tionell trygghet är viktigt för dig. Du kommer älska att krypa upp i soffan med en god bok eller lite kursmaterial.

❤️  Kärleken: Kärlekslivet är lite trist. Vissa perioder är bara så, och ibland är acceptans den bästa lösningen. Du och din kärlekspartner tycks inte dela samma syn på saker och ting. Praktisera tålamod.

✨ Bäst just nu: Goda nyheter om pengar väntar dig. Du kan få hjälp av din familj eller en släkting, kanske genom en gåva. Du kommer förmodligen att shoppa och njuta mer än vanligt i augusti.

Tvillingarna 22 maj–21 juni

Tursamma vindar blåser genom ditt inkomsthus efter den 7/8. Du kan ta kloka ekonomiska beslut genom att lyssna till din magkänsla. Den guidar dig väl.

❤️  Kärleken: Ta det varsamt i kärlekslivet. Du behöver inte rusa fram. Takten kommer att öka något i slutet av augusti, men just nu behöver alla kärleksbeslut extra tid. Tålamod är nyckelordet för denna kärleksperiod.

✨ Bäst just nu: Ett lyckat firande eller festlighet med grannar, syskon eller vänner väntar – det blir en fantastisk kväll som du kommer att se tillbaka på med mycket värme. 

Kräftan 22 juni–23 juli

Låt din kreativa sida få skina lite extra vid nymånen den 19/8. Du kan få en möjlighet att kombinera din favorithobby med ett arbete ­eller möjlighet att tjäna extrapengar.

❤️  Kärleken: Kärleksmöjligheter kommer inte att saknas om du är singel. Med många planeter som backar i din kärlekszon i horoskopet så kanske du upplever att du har många möjligheter men ingen tydlig målbild av vad du egentligen vill. Avvakta med viktiga kärleksbeslut.

✨ Bäst just nu: Din ekonomiska situation kan kännas lite skakig den 1–3/8 men du tycks ha hjälp från ovan (eller kanske är det din egen förträffliga förmåga att lösa saker?). Situationen rätar upp sig i augusti.

Lejonet 24 juli–23 augusti

Du har tur, massor av livsenergi och flöde. Nymånen den 19/8 äger rum i ditt eget tecken och ger dig nya möjligheter i livet. Tänk stort när du sätter mål för kommande halvår!

❤️  Kärleken: Ett beslut i kärlekslivet kan stressa dig den 1–3/7. Du kanske upplever det som om du måste gå med på att stå ut med viss känslomässig utpressning. Singlar kan träffa en person som velar gällande er relation. Allt blir bättre i slutet av augusti!

✨ Bäst just nu: Du unnar dig mer kläder och vackra saker efter den 5/8. Din ekonomiska tur kan ingen ta ifrån dig.

Jungfrun 24 augusti–23 september

Dags för ett nytt arbete? Fullmånen den 3/8 för med sig ett beslut som påverkar ditt dagliga arbete men också hur du tar hand om din hälsa på bästa sätt. Våga testa nya vägar inom båda dessa områden.

❤️  Kärleken: Augusti är en av dina bästa tider på året för att njuta av livet och slappna av. Du gillar sensommarens kravlöshet. Passa på att flörta och ha kul om det känns som om övrigt i livet ”står still”.

Bäst just nu: En intressant inre resa kan ta sin början den 19/8. Ha som ambition att umgås mer med ditt inre barn, det kommer att göra dig väldigt gott. Du kan ta stormsteg framåt och få mycket kul om du börjar arbeta på ett skapande projekt. 

Vågen 24 september–23 oktober

En kreativ vision eller tankar kring barn och fertilitet kan stressa dig den 1–3/8. Du hamnar lätt i grubblerier. Kom ihåg att du mår bättre av att dela dina tankar och farhågor med en vän.

❤️  Kärleken: Du når en milstolpe i en kärleksrelation den 3/8. Hit eller längre – hur ser fortsättningen ut? Du kan också behöva klura ut hur du ska ta dig förbi en känsla av svartsjuka från din partner.

✨ Bäst just nu: Augusti bjuder på sociala möten med mycket nytt folk. Du känner optimism och får smarta idéer. Din energi sprakar och livet leker mellan grubblerierna.

Skorpionen 24 oktober–22 november

Ett beslut om ditt hem eller ditt boende blir aktuellt den 3/8. Diskussioner om pengar eller arbete kanske får dig att känna dig stressad. Men du fixar det här!

❤️  Kärleken: Du når klarhet i kärlekslivet. Men du kan behöva arbeta på att kombinera din frihetskänsla och rätt att behålla ditt sociala liv med ditt kärleksliv. Lär dig att hitta en balans och kommunicera med din partner så blir allt bra.

✨ Bäst just nu: En glittrande karriärmöjlighet väntar dig runt den 19/8. Den kan dyka upp både snabbt och oväntat!

Skytten 23 november–22 december

Du älskar tanken på att studera och resa, i augusti mer än någonsin. Gör det som känns rätt med tanke på omständigheter­na. Kom ihåg att det också är möjligt att resa i tanken, i kunskapens värld genom litteratur och film.

❤️ Kärleken: Du attraheras av personer som kan lära dig något. Singlar kan träffa en ny person som förför med sitt skarpa intellekt. En resa eller ett möte med en person från en annan kultur kan bli starten för en ny era i ditt kärleksliv.

✨ Bäst just nu: Den härliga känslan av livsäventyr, kärlek och romantik den 19/8. Du får en ny chans inom alla dessa områden. 

Stenbocken 23 december–20 januari

Hur mycket saker behöver du egentligen? Det här är en mycket bra period för att rensa i dina förråd och lådor. Släng eller ge bort det du inte använder. Det frigör positiv energi i ditt liv. Se över din ekonomiska situation på samma sätt. 

❤️  Kärleken: Tiden vid nymånen den 19/8 kan bli vansinnigt passionerad för din del. Du hade inte väntat dig det här men nu händer det grejer! När du blandar arbete och nöje ökar chanserna till härliga möten och upplevelser i kärlekslivet. 

✨ Bäst just nu: Känner du dig lite låg i energin? Massage är det du behöver för att slappna av och släppa stress och spänningar.

Vattumannen 21 januari–18 februari

Dina stora visioner kanske inte går hem hos resten av världen. Låt så vara. Det kommer en bättre tid för att få omvärlden att prisa dina idéer. Du tar ett avgörande livsbeslut runt den 3/8. Något som du grunnat på det senaste halvåret. Se upp för en konflikt med en närstående den 9–10/8.

❤️  Kärleken: Du befinner dig mitt i en årlig topp för kärlek och romantik. Dagarna den 1–3/8 kan innebära lite kortvarig stress, men sedan är det nedförsbacke som väntar dig. Ditt sociala liv lever upp i augusti!

✨ Bäst just nu: En härlig fest eller ett ­firande, kanske där ett barn står i cent­rum, ger dig mycket glädje den 19/8.

Fiskarna 19 februari–20 mars

Du lägger mycket tid och energi på både din hälsa och ditt arbete. Om du vill byta arbete så har du mycket goda chanser att lyckas. Du når en inre vändpunkt den 3/8. Ta inga viktiga ekonomiska beslut utan att först ha sovit på saken.

❤️  Kärleken: Nymånen den 19/8 markerar starten för en månad då kärlek och romantik ger dig fler händelser och möjligheter. Du verkar dock så fokuserad på personliga mål att du tappar en aning i energi. Hur kan du kombinera självständighet med tvåsamhet?

✨ Bäst just nu: Positiva nyheter gällande ditt arbete kan komma runt den 19/8. Ett barn eller ett projekt i ditt hem kan också bjuda på extra mycket glädje.

Mer astro? Se veckans horoskop här!