Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Istock

Månadens horoskop 30 april-19 maj

Nyfiken på att se vad nästa månad i ditt liv har att erbjuda? Du hittar månadens horskop för perioden 30 april-19 maj 2020 här, av vår astrolog Helena Biehl. 

Datumen som påverkar alla stjärntecken

Nya idéer och en fräsch vind av kommunikation präglar den 1 maj i år. Visst är det härligt när kärlekslivet känns perfekt och drömlikt? Så är det lite oftare än vanligt, som på måndagen den 4/5. Fullmånen på torsdagen den 7/5 för med sig ett behov av förändring, vilket känns positivt och intressant. Under helgen den 9–10/5 väntar efterlängtade nyheter som rör världen och möjlighet till resande.  

 ❤️  Kärleken: Nu känns kärlekslivet bättre än någonsin, måndagen den 4/5, blir det extra hett och drömlikt.

✨ Bäst just nu: De positiva vindar av förändring som blåser. 

 

Månadshoroskop - stjärntecken för stjärntecken

Väduren 21 mars–20 april

Ju fler ekonomiska beslut som du kan få undanstökade innan den 16/5, desto bättre. Du får en chans att betala av en skuld.

❤️  Kärleken: Din kärleksplanet inleder en flera månader lång retrograd period. Undvik viktiga kärleksbeslut efter den 16/5. Därefter kan det upplevas som om kärlekslivet stannar av. En före detta partner kan dyka upp under sommaren.

✨ Bäst just nu:  Du öppnar dig för nya sätt att ta hand om din hälsa efter den 17/5 och det gynnar dig!

Oxen 21 april–21 maj

Du kan behöva tänka i nya banor både när det gäller arbete och hälsa. Efter den 17/5 kommer du kanske på något nytt smart sätt att skapa en ny inkomstkälla.

❤️  Kärleken: En spännande vibb uppstår den 16–17/5. Kärlek och närhet skapar starka känslor. Fullmånen den 7/5 för med sig ett viktigt beslut gällande en relation.

✨ Bäst just nu: Din ekonomiska situation får ett uppsving efter den 11/5. Du kan få ekonomiskt stöd av din familj.

Tvillingarna 22 maj–21 juni

Det uppstår en avgörande situation på jobbet den 7/5. Ta det varligt gällande beslut som rör pengar och arbete efter den 14/5. Du kan få förvirrande budskap.

❤️  Kärleken: Rytmen i ditt kärleksliv bromsar in efter den 14/5. Du har kärleksmöjligheter kring dig, men du bör avvakta med större beslut. Låt allt utvecklas i lugn takt.

✨ Bäst just nu: Prioritera dina önskemål och drömmar före annat. Det finns en tid för att stå tillbaka och en tid för att sätta sig själv först. Nu är det dags för det senare.

Kräftan 22 juni–23 juli

Din familj beter sig inte som de brukar. Föräldrar, vänner eller andra närstående tycks söka efter nya vägar i livet och det är inte helt lätt att hänga med i svängarna för dig! Avvakta med viktiga beslut kring hem och familj.

❤️  Kärleken: Det kan hetta till i en relation eller med en ny dejt dagarna kring den 7/5. Du kan känna det som om du befinner dig i ett viktigt känslomässigt skifte.

✨ Bäst just nu: Kan du göra ett smart klipp eller investering nu? Ja, säger stjärnorna!

Lejonet 24 juli–23 augusti

Du tänker i radikalt nya banor kring pengar och ekonomi. Du kan ha fått ökat ansvar och få kämpa lite extra med att orka med utöver det vanliga. Du får dock bekräftelse på att ditt arbete är av högsta kvalitet.

❤️  Kärleken: Okej, ibland är vänskap bättre, och lättare, än kärlek. Låt det vara så. Det kommer bättre tider för kärlek och relationer.

✨ Bäst just nu: En tanke eller önskan om hur du vill bo eller leva med din familj når en avgörande punkt den 7/5. En flytt är möjlig. Du har haft detta som mål det senaste halvåret.

Jungfrun 24 augusti–23 september

Det väntar dig en framgångsrik månad. Du kan lugnt växla ner där hemma och ­istället rikta blicken mot dina ambitioner och livsmål.

❤️  Kärleken: Kärlekslivet känns som en saga den 4/5. Är det verklighet eller bara din fantasi som spelar dig ett spratt? Kanske känner du också att du inte riktigt har tid för kärlek för att så mycket annat tycks vara på gång.

Bäst just nu: Det är enorm fart och fläkt i jobbet. Ett kontrakt eller en utbildning kan bli aktuell dagarna kring den 7/5.

Vågen 24 september–23 oktober

Var extra sparsam med pengar och ta hand om dina ägodelar. Ett större beslut eller investering, som kan bli aktuell under kommande månader, behöver mycket övervägande innan du bestämmer dig.. 

❤️  Kärleken: Du kan finna kärleken på jobbet eller när du fokuserar på att ta hand om din hälsa. Samtidigt som du kan bli oerhört attraherad av en personlig tränare eller kollega så verkar du inte alls säker på vad du vill ha i kärlekslivet. Ta det varsamt till efter sommaren.

✨ Bäst just nu: Du är nyfiken och sugen på förändring. Den känslan och inställningen kommer att leda dig rätt till slut

Skorpionen 24 oktober–22 november

En fullmåne i ditt eget tecken den 7/5 lyser upp dina mål och önskningar. Något som du satte i rullning för ett halvår sedan, som du verkligen prioriterat sedan dess, ger dig ett resultat. 

❤️  Kärleken: Ditt kärleksliv är mer spännande och annorlunda än det brukar vara. Singlar går på dejt med personer som de normalt inte skulle anse vara deras typ. Stadgade kan omvärdera relationen och dess förutsättningar. Varför måste det egentligen vara på ett visst sätt? Vem bestämmer det?

✨ Bäst just nu: Lyssna till andra och låt dem omkring dig leda livet. När du prioriterar andras väl och ve får även du framgång och lycka. 

Skytten 23 november–22 december

En medlem i familjen kan vara lite på krigsstigen men ha tålamod och det kommer att lösa sig. Det är en ganska intensiv tid som du har framför dig, med flytt, ommöblering eller ett renoveringsprojekt.

❤️ Kärleken: En flört när du tränar eller arbetar kan dyka upp dagarna kring den 1/5. Din sociala agenda är full av roligheter som du kan njuta av tillsammans med din älskling.

✨ Bäst just nu: Det väntar massor av fart och händelser i ditt hem och din familj. På det stora hela är det en härlig, positiv period.

Stenbocken 23 december–20 januari

Du får ta tag i nya arbetsuppgifter som du inte är van vid. Det är inte dåligt, bara annorlunda. Om du söker ett nytt arbete kanske du gör det inom en annan bransch än där du arbetat tidigare.

❤️  Kärleken: Ett känslomässigt beslut väntar i samband med fullmånen den 7/5. Kärleken övervinner ofta allt, vilket du kommer få se bevis för. I slutet av maj väntar en strålande period för romantik och socialt liv. Du har gott att se fram emot!

✨ Bäst just nu: När du släpper allvar och stress och ger dig hän åt nöje och lust. Du behöver det! Och ingen fara, ditt ­vanliga plikttrogna du återvänder den 20/5 igen …

Vattumannen 21 januari–18 februari

En spännande tid väntar. Du kan göra ett smart drag eller en klok investering från och med den 13/5. Du når en ny punkt i din livsplanering den 7/5. De livsförändrande vibbarna är tydliga nu, och du gillar känslan.

❤️  Kärleken: Din närmaste familj kan komma att spela en avgörande roll i ditt kärleksliv. Du kan möta en kärlekspartner på middag hemma hos goda vänner eller genom närstående på annat sätt. 

✨ Bäst just nu: Din magkänsla är värd att lyssna på när du fattar ekonomiska beslut. Du kan göra ett smart drag eller en klok investering från och med den 13/5. Du når en ny punkt i din livsplanering den 7/5. Livsförändrande vibbar väntar!

Fiskarna 19 februari–20 mars

En intensivt skinande fullmåne den 7/5 ger dig hopp om både pengar och kärlek. Du kanske behöver tänka om en aning i livet, men vad gör väl det när möjligheterna ser så lovande ut?

❤️  Kärleken: En mysig middag hemma med din älskling, eller en första dejt vid köksbordet, lockar dig nu. Om du är singel och går på dejt, kom ihåg att inte jämföra den nye personen med en tidigare partner. Detsamma gäller stadgade – lev i nuet med din älskling!

✨ Bäst just nu: Tunga känslor lättar från dina axlar nu. Det kan handla om att du får mer pengar och tillgångar – nästan utan att behöva ta egna initiativ. Det härliga startar den 13/5. 

Mer astro? Se veckans horoskop här!