Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Istock

Månadens horoskop 20 maj-8 juni

Nyfiken på att se vad nästa månad i ditt liv har att erbjuda? Du hittar månadens horskop för perioden 20 maj till 8 juni 2020 här, av vår astrolog Helena Biehl. 

Helena Biehl

Datumen som påverkar alla stjärntecken

Nymånen den 22/5 bjuder på en skön känsla och fina möjligheter till härligt, socialt umgänge och god kommunikation med många skratt. Njut av livets goda och tillåt dig att agera spontant ibland. 

 ❤️  Kärleken: Kärlekslivet är något förvirrat runt den 20/5. Det är inte ett bra datum för kärleksbeslut eller för att inleda en ny relation. Bättre tider väntar.

✨ Bäst just nu: Kreativiteten flödar och det här kan vara en tid präglad av snilleblixtar. En månförmörkelse den 5/6 för med sig oväntat positiva nyheter, kanske gäller det en framtida resa. 

Månadshoroskop stjärntecken för stjärntecken

Väduren 21 mars–20 april

Du är redo att tänka i nya banor för att förbättra din hälsa. Fortsätt så! Takten i livet kommer att bli lugnare, eller åtminstone känns det så – till följd av ett flertal retrograda planeter. Ditt korta tålamod kommer att prövas.

❤️  Kärleken: Familjelivet och din känslomässiga nivå påverkas av månförmörkelsen den 5/6. En kärleksrelation kan komma att testas. Kanske kommer en hemlighet att avslöjas för dig genom skvaller.

✨ Bäst just nu: Nyttja livets lugnare takt till att se över planer och komma ikapp där du inte har hunnit. Då kan du ”göra” även om det inte händer så mycket just nu.

Oxen 21 april–21 maj

Den stress som du kan ha känt av minskar nu betydligt. Andningsövningar kan hjälpa dig och ge dig styrka och kraft. Personliga förändringar väntar dig runt den 5/6. En partners ekonomi kan påverkas starkt vid detta datum.

❤️  Kärleken: Kärleksmöjligheter finns det gott om. Men vad ska du välja när du har fler än ett alternativ? Stressa inte fram ett beslut, låt saker och ting utvecklas i egen takt.

✨ Bäst just nu: Den 20–29/5 har du tur gällande pengar. Markera särskilt den 22/5 som en dag när mycket händer i din eko­nomi. Det kan vara bra att våga svälja din stolthet och be en närstående om råd.

Tvillingarna 22 maj–21 juni

Du kan behöva en ny plan för ditt arbete. Allt verkar rörigt och du behöver sätta dig ner och få en klar bild av situationen. Om du söker ett nytt jobb så kan du ha svårt att få tydliga besked. Bilden ser ut att klarna efter den 29/5.

❤️  Kärleken: Din kärleksplanet påverkas av en retrogradperiod. Kärleksmöjligheter finns, men takten avtar. Det här är inte en period för att fatta nya, stora beslut. Kring den 5/6 kommer gammalt groll eller jobbiga minnen upp till ytan, vilket kan innebära en prövning för dig som har en relation.

✨ Bäst just nu: Den 1–7/6 väntar nyheter om pengar och nya inkomster. Juni är en bra tid för att unna dig nya kläder eller ge dig själv lite extra kärlek. Boka tid hos frisören eller gör en skönhetsbehandling.

Kräftan 22 juni–23 juli

Sugen på nya influenser för att höja dina spirituella vibbar, eller längtar du efter att lära nytt, kanske studier? Du är redo för nytt och öppnar dig för nya tankar och kunskaper.

❤️  Kärleken: Ditt kärleksliv påverkas av att takten på stjärnhimlen går ner. Möjligheter för singlar finns dock och kan dyka upp när en tidigare dejt eller flört blir aktuell igen. Men generellt är kärlekslivet långsamt. 

✨ Bäst just nu: Förändringar i fråga om jobb eller annat vardagsviktigt kan vänta den 5/6, och det kommer i slutändan att visa sig vara positivt. Somliga kräftor längtar efter en hel­omvändning i karriären och tar tillfället i akt.

Lejonet 24 juli–23 augusti

Du kan behöva plocka fram en helt ny verktygslåda för att hålla takten uppe i arbete och inkomster. Våga lita på att allt blir bra till slut. Den 22/5 tar du ett nytt, modigt steg.

❤️  Kärleken: Månförmörkelsen den 5/6 påverkar ditt kärleksliv. Även om något kan komma att skaka om så leder det i slutändan till att du knuffas vidare mot något som är bättre för dig.

✨ Bäst just nu: Efter den 28/5 kan du känna hur det ”klickar till” gällande ditt sätt att se på din förmåga att tjäna, och ta vara på, pengar. Ekonomisk blockering – ut och bort!

Jungfrun 24 augusti–23 september

Du går in i en period när frågor rörande din försörjning och ekonomi kräver eftertanke. Du känner ett stort behov av att planera.

❤️  Kärleken: Tryggheten i en relation består i att du känner att du och din partner strävar mot samma livsmål. Singlar söker efter en partner som har samma framtidsvision och drömmar. Hen kan finnas närmare än du anar.

Bäst just nu: En chans till att starta ett nytt kapitel i ditt arbetsliv ger mycket hopp och energi. En vidareutbildning eller omskolning kan bli aktuell. Du är redo och kapabel att prestera på topp.

Vågen 24 september–23 oktober

Hantera din ekonomi med varsamhet. Bättre att vara överdrivet försiktig än att ta onödiga risker med pengar just nu. Nyheter om förändringar i din ekonomi eller på din arbetsplats väntar den 5/6.

❤️  Kärleken: En känsla av osäkerhet präglar ditt kärleksliv. Du kanske väljer mellan två vägar och vet inte vilken som är bäst. Ditt kärleksliv kan utsättas för ett avgörande test den 5/6, men våga lita på att din magkänsla leder dig rätt.

✨ Bäst just nu: Ett nytt perspektiv på hur du ska ta dig an ditt liv öppnar sig den 22/5. Kanske sammanfaller denna nystart med att nya möjligheter dyker upp.

Skorpionen 24 oktober–22 november

Tre viktiga områden – kärlek, pengar och personliga önskningar – påverkas av att tempot i världen tycks gå ner i varv. Rusta dig med lite mer tålamod och var beredd att omvärdera dina prioriteringar.

❤️  Kärleken: Sexuell attraktion dominerar dina kärleksval – kemi är oerhört viktigt för dig. Den 22/5 kan en ny, passionerad relation ta sin början. Du kan dock känna att ditt kärleksliv präglas av en sorts ödesmättad känsla vid denna period. Försök prata om dina känslor, det lättar.

✨ Bäst just nu: Ur det lugna tempot med mer tid för eftertanke, vila och rekreation föds nya idéer och en växande inre styrka.

Skytten 23 november–22 december

Ta dig tid att utvärdera din ekonomiska situation. Din vardag kan förändras den 5/6. Kanske byter du stil, eller är det till och med fråga om en ny relationsstatus?

❤️ Kärleken: Ditt kärleksliv blir lyckligare efter den 20/5. Singlar får nya möjligheter att träffa en ny person. En person vars bakgrund skiljer sig ganska mycket från din kan väcka intresse, och dina känslor av nyfikenhet och attraktion är besvarade. Den 22/5 kan ett nytt, positivt kapitel i ditt kärleksliv starta.

✨ Bäst just nu: Din hälsa och dina dagliga rutiner i arbetet återgår till en sorts normalitet i juni. Skönt! Du har verkligen längtat efter lugn och rutiner.

Stenbocken 23 december–20 januari

Den 5/6 kan du uppleva att du genomgår en viktig spirituell händelse i livet. Du omvärderar kanske tidigare värderingar och uppfattningar. Du är inne i en öppen tid, när du nyfiket vänder dig till omvärlden.

❤️  Kärleken: Du lägger mycket tid på ditt kärleksliv från och med den 28/5. Det lär inte bli en händelselös period. Den sociala agendan bjuder på roligheter. Kanske får du en nyhet i juni som överraskar dig.

✨ Bäst just nu: Den 22/5 tar du nya kliv. Du skapar nya, hälsosamma rutiner i livet.

Vattumannen 21 januari–18 februari

Du är nyfiken på att växa, genom personlig utveckling. Det här är en perfekt tid för att fundera på framtiden. När det gäller relationer kan det vara lite stökigt tidvis. En vänskap testas den 5/6.

❤️  Kärleken: Du tar dig an ditt kärleksliv på ett mer flörtigt och oseriöst sätt. Du vill ha roligt, och om du är singel kan tillfälligt sex kännas spännande. Stadgade får ny energi i relationen och återupplever känslan av nyförälskelse.

✨ Bäst just nu: En satsning på att göra livet mer kul kan innefatta att ägna dig mer åt en hobby, satsa på att få uppfylla drömmen om att bli förälder eller få boka en resa. Den 22/5 lägger du grunden för mycket roligt som väntar under det kommande halvåret.

Fiskarna 19 februari–20 mars

Oväntade förändringar på jobbet kan vänta runt den 5/6. Följ med flödet och försök att förhålla dig flexibel – något bättre kan vänta runt hörnet.

❤️  Kärleken: Du söker främst två saker i kärlekslivet just nu: intellektuellt utbyte och en känsla av trygghet och mys. En romantisk middag i hemmamiljö låter mer spännande än att klä upp dig och gå ut. En gammal kärlekspartner kan dyka upp i ditt liv igen. Är du redo att satsa på er igen?

✨ Bäst just nu: Chansen att vända blad där hemma. Måla om, renovera eller fundera över om du kanske vill bo på ett annat sätt. Den 22/5 sätter du fart med en ny, spännande plan. 

Mer astro? Se veckans horoskop här!