Foto: Istock

Månadens horoskop 20 juni-15 juli

Nyfiken på att se vad nästa månad i ditt liv har att erbjuda? Du hittar månadens horskop för perioden 20 juni till 15 juli 2020 här, av vår astrolog Helena Biehl.

Datumen som påverkar alla stjärntecken

En solförmörkelse söndagen den 21/6 sätter familjelivet och hemmet i fokus. Nya löften och satsningar får beskydd av stjärnorna. Ta ett modigt initiativ under helgen 27–28/6. Med tålamod och god struktur kommer du att lyckas med din plan. Använd den 14/7 till att reflektera över om du lever i linje med det du vill uppnå. Om inte, vilka förändringar kan du göra för att må bättre?

 ❤️  Kärleken: Kärlek, relationer och socialt liv får ett uppsving den 25/6 då kärlekens planet börjar få kraften tillbaka. 

✨ Bäst just nu: Femstjärniga dagar väntar den 29/6–2/7. Alltifrån relationer till ekonomi tycks få en superkick framåt och uppåt. En oväntad överraskning får det att pirra till i magen av glädje! 

Månadshoroskop stjärntecken för stjärntecken

Väduren 21 mars–20 april

Ditt hem och dina familjerelationer påverkas vid solförmörkelsen den 21/6. Kanske märker du att dina närmaste går igenom lite drama i livet. En förälder eller ett barn kan ta avgörande, nya beslut.

❤️  Kärleken: Du når en känsla av klarhet efter den 25/6. Kärleksmöjligheter kan uppstå med någon som bor i ditt närområde eller som dyker upp i samband med en kurs.

✨ Bäst just nu: Ditt arbetsliv blir viktigare efter den 2/7. Du får en chans att utvärdera vad du har åstadkommit. Den 5/7 tar du ett avgörande beslut för din framtida planering.

Oxen 21 april–21 maj

Syskon, grannar och vänner går igenom viktiga ekonomiska förändringar den 21/6. Kan du bidra med lite stöd eller tid? Ditt eget sätt att resa och kommunicera kan bjuda på en överraskning. 

❤️  Kärleken: Markera dagarna 29/6–1/7 som mycket spännande för ditt kärleksliv. Något eller någon från dåtiden kan vara det som ger dagarna extra glöd.

✨ Bäst just nu: Press och stress gällande hälsan släpper efter den 1/7. Du kommer att känna att du fyller på massor av ny energi. Den 5/7 kan du komma att ta ett stort beslut gällande en omstart i ditt liv – kanske gäller det en utbildning eller ett nytt jobb.

Tvillingarna 22 maj–21 juni

Din ekonomi kan komma att påverkas av förmörkelsen den 21/6. Är det dags att prioritera om i budgeten? Ett syskon kan behöva göra en ekonomisk förändring. Kanske kan ni hjälpa varandra?

❤️  Kärleken: Passion, hemligheter och dolda begär … Den 5/7 blir känslorna stora. Det är intensivt och lite dramatiskt. Du kan känna dig aningen snurrig av allt som sker.

✨ Bäst just nu: Venus ger dig skönhet och härlig energi. Om du känner för att köpa något vackert eller unna dig en skönhetsbehandling så tveka inte. Du är värd den extra guldkanten.

Kräftan 22 juni–23 juli

Den 21/7 är ett viktigt datum för dig. En förmörkelse äger rum i ditt eget stjärntecken. Du kan slås av det faktum att din ekonomi inte alls är där du hade hoppats att den skulle vara nu. Du behöver struktur i form av en bra budget för att styra om skeppet. 

❤️  Kärleken: Med en månförmörkelse i ditt kärlekshus den 5/7 så är detta en allt annat än händelselös period. En kärleksrelation testas, oväntat. En god relation överlever. En svag sorteras ut.

✨ Bäst just nu: Du befinner dig i en stark ­position för att förändra din ekonomi till det bättre. När du väl bestämt dig för att finna nya vägar så dyker de upp överallt!

Lejonet 24 juli–23 augusti

Vill du visa världen ditt sanna jag? Den 21/6 kan du ta dig tid att reflektera över spirituella och existentiella tankar. Du vill att din livstro ska synas utåt. Du kanske till och med är redo att uppgradera garderoben för att visa världen en ny stil som känns mer i linje med ditt inre..

❤️  Kärleken: En relation eller din inställning till kärlek kan kännas lite ur synk den 1–2/7. Men lugn – ju längre in i juli som du kommer, desto gladare blir du. Singlar kan möta en ny person, men hen verkar behöva tid. Ha tålamod!

✨ Bäst just nu: Spännande möjligheter rörande pengar och arbete väntar den 30/6 samt dagarna runt den 5/7. Kanske behöver du ta ett snabbt beslut. Du landar tryggt på alla fyra tassar trots lite inledande dramatik.

Jungfrun 24 augusti–23 september

En vänskap kan testas den 21/6. Du kan bli en aning överraskad av nyheter som får dig att se på en väninna på ett annat sätt. Försök ha ett öppet och icke-dömande sinne.

❤️  Kärleken: Ditt flörtiga hus, som även styr över fertilitet, aktiveras den 5/7. Juli är en fin kärleksmånad då singlar kan träffa någon. 

Bäst just nu: I mitten av juli är det dags att slappna av och umgås med vänner och bekanta. Du får andas ut och ladda batterierna – mycket välförtjänt.

Vågen 24 september–23 oktober

En dos drama skakar om ditt liv den 21/6. Anledningen kan vara något som sker på jobbet. En chef eller överordnad kan gå igenom en tuff period och behöva din förståelse.

❤️  Kärleken: En relation testas den 5/7. Kärleksmöjligheter kan dyka upp, kanske till och med flera olika. Men risken finns också att du är lite för snabb när det gäller kärleksbeslut, eller att du försöker snabba på din partners beslut. Praktisera ödmjukhet och tålamod. Den 7–16/7 mår du bra av att ta en paus och reflektera ordentligt över situationen. 

✨ Bäst just nu: Det är dags för stora ­förändringar i ditt hem och familjeliv. Dagarna kring den 5/7 kan det gå snabbt – och du gillar det.

Skorpionen 24 oktober–22 november

Runt den 21/6 väntar nyheter som får dig att agera flexibelt och smart – heja dig! Den 5/7 fortsätter temat med oväntade nyheter, som kan vara av större eller mind­re karaktär. Inom dig finns en längtan efter nytt, så lite spännande är det allt.

❤️  Kärleken: Så mycket lättare och mysigare livet blir efter den 25/6. Äntligen! Obeslutsamheten som du kan ha känt av sedan i mitten av maj släpper. 

✨ Bäst just nu: Om du har tyckt att stress eller oro för din hälsa tagit för mycket utrymme sedan en tid så kommer du att märka att det blir lättare efter den 1/7. Du kommer att må bättre än på länge. Den 30/6 kan du få goda ekonomiska nyheter eller nya, lönsamma idéer.

Skytten 23 november–22 december

Livet kan kännas dramatiskt den 21/6. På en psykologisk nivå så kan det kännas som om du ställs inför en stor, inre förändring. En partner kan i samma veva behöva göra en viktig ekonomisk förändring.

❤️ Kärleken: En relation kräver mer arbete från din sida. Det gnisslar en aning, men det kan redas ut. Efter den 12/7 blir det märkbart lyckligare i ditt kärleksliv.

✨ Bäst just nu: Det nya lugnet i ditt kärleksliv, som ger dig ro efter den 12/7. Äntligen känner du den där efterlängtade tryggheten. Du som är singel kan komma att träffa en intressant, potentiell partner.

Stenbocken 23 december–20 januari

Dina nattliga drömmar kan röra om i ditt inre vid förmörkelsen den 21/6. Ditt inre kan få dig att omprioritera val. Livet är för kort för att inte leva lyckligt – det är en tanke som slagit rot i dig.

❤️  Kärleken: En kärleksrelation testas. Du påverkas starkt av händelser som äger rum runt den 21/6. Men även den 5/7. Din partner kan behöva göra stora ekonomiska förändringar, och det stressar er relation.

✨ Bäst just nu: Du får en chans att reflektera över vad du har åstadkommit de senaste åren, efter den 2/7. Är du nöjd eller behöver du anta en annan målsättning i livet? Den 29/6–3/7 kan du känna att nya idéer och viktiga insikter leder dig in i en ny, spännande riktning.

Vattumannen 21 januari–18 februari

Dags för en hälsosam förändring? Byta miljö? Leva sundare? Arbeta på ett annat sätt? Ändra dina rutiner? Den 21/6 är du redo för nya steg framåt.

❤️  Kärleken: Din kärleksplanet befinner sig i zonen för din arbetsplats eller i ett annat område där du regelbundet rör dig. Besök i en mataffär eller på gymmet erbjuder kärleksmöjligheter. Vardag blir plötsligt sexigt.

✨ Bäst just nu: Du når ett spirituellt genombrott den 5/7, vilket leder dig till starten för ett nytt liv. Du omprioriterar bland dina önskemål i livet.

Fiskarna 19 februari–20 mars

Glädjande besked och viktiga nyheter i ett väntar runt den 21/6. Det är efterlängtat efter att tillvaron har varit aningen tuff för många Fiskar.

❤️  Kärleken: Livet blir mycket roligare efter den 20/6. Livsglädje, lycka och flört letar sig in i vardagen. Förändringens vindar kan blåsa upp den 5/7, men på det stora hela är perioden sexig, intressant och rolig.

✨ Bäst just nu: Du kan få överraskande jobbnyheter den 21/6. Kanske en öppning för att få den där drömtjänsten som du velat ha länge. En utlandsplan eller ny ekonomisk möjlighet kan dyka upp den 29/6–1/7. 

Mer astro? Se veckans horoskop här!

Aktuellt just nu