Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Istock

Månadens horoskop 2-22 oktober

Nyfiken på att se vad nästa månad i ditt liv har att erbjuda? Du hittar månadens horskop för perioden 2-22 oktober 2020 här, av vår astrolog Helena Biehl. 

Helena Biehl

Datumen som påverkar alla stjärntecken

Kärleksplaneten kommer att ge oss några veckor av mer praktiskt tänkande. Hur kan vi hjälpa varandra bättre för att få ihop vardagens måsten? Se upp för kommunikationsmissar den 7/10. Oväntade nyheter och förändringar kan hastigt dyka upp. 

 ❤️  Kärleken: Helgen 10–11/10 är fullkomligt underbar för kärleksliv och sociala härliga händelser. Singlar – ut och rör på er! Vid nymånen den 16/10 kan viss problemlösning behövas. Djupandas och låt dig inte överväldigas.

✨ Bäst just nu: En kärleksrelation kan verkligen utvecklas på ett djupare plan, eller ta sin början, den 19–21/10. Det ligger en lättsam och romantisk stämning i luften.

Månadshoroskop stjärntecken för stjärntecken

Väduren 21 mars–20 april

Det här är en tid då du behöver tänka lite extra på din hälsa. Ta dig tid för vila och återhämtning så ofta du kan. Peppa dig själv med goda vibbar för att höja energinivåerna.

❤️  Kärleken: Du befinner dig i en årlig topp för kärlek och socialt liv. Trots det kanske du inte känner dig vrålsugen på att ge dig ut och mingla just nu. Bästa tipset för ett lyckat kärleksliv är att försöka ägna dig mindre åt kritiskt tänkande. Ingen är perfekt – inte ens du. Den 16/10 kan du känna dig lite stressad i kärlekslivet. Hur kan du lösa det?

✨ Bäst just nu: Din ekonomi har flöde. Du är noggrann med pengarna, det är som de säger, många bäckar små som gäller. Du har en chef eller en annan betydelsefull kollega på din sida.

Oxen 21 april–21 maj

Låt dig inte överväldigas av allt arbete som tycks hopa sig ibland. Det kan tyckas som om ”allt händer” samtidigt. Lugn. Du benar ut allt.

❤️  Kärleken: Positiva aspekter ger dig en härlig period, som startar redan den 2/10. Du får tur i allmänhet och det kommer att kännas av i kärlekslivet. Riktiga turdagar då romantiken flödar och du svävar på små moln är den 21–22/10. Det kommer verkligen att hända mycket i ditt kärleksliv i oktober.

✨ Bäst just nu: Dina sociala förmågor ger dig tur i både kärlek och pengar. Möjligheter till ett gott samarbete eller att hitta en likasinnad kollega att jobba i team med väntar dig.

Tvillingarna 22 maj–21 juni

Det väntar dig en glad och härlig oktober! Så det är så här det känns när livet känns som semester? Eh, ja. Nu är det kreativitet, nöjen och kanske en spännande kärleksaffär som tar över stämningen i ditt liv. Inte illa alls!

❤️  Kärleken: En ny chans i kärlekslivet väntar dig den 16/10, men du kanske behöver släppa något för att kunna njuta av det härliga som erbjuds dig.

✨ Bäst just nu: Med vackra Venus i din familjezon i horoskopet så väntar en perfekt tid för att möblera om hemma, kanske fundera över en flytt eller satsa på lite mer häng med dem som står dig närmast. Det kommer att råda en harmonisk känsla i familjen, då alla tycks ha lämnat gammalt groll bakom sig.

Kräftan 22 juni–23 juli

Du kan ha känt dig lite extra trött i september. Ge dig själv några veckor präglade av extra omsorg om dig själv. I slutet av oktober kommer du att känna hur krafterna återvänder. Du har tur i pengar den 16/10. Kanske kan du sköta din ekonomi på ett smartare sätt genom att göra dig av med onödiga utgifter?

❤️  Kärleken:  Tankar och funderingar kring din relation, eller hur du skulle önska dig en framtida relation, kan ha malt i huvudet ­under sommaren. I oktober klarnar mycket, och du kommer att se bevis för att det börjar hända saker i ditt romantiska liv.

✨ Bäst just nu: Du upptäcker att du njuter av att ta det lugnt och fixa där hemma, och samla familjen eller andra närstående kring mysiga middagar. 

Lejonet 24 juli–23 augusti

Familjen kommer att kännas extra viktig för dig under den här tiden. Du kommer att älska att tillbringa mer tid med din familj. En bostadsmöjlighet, kanske något från förr, kan dyka upp efter den 14/10.

❤️  Kärleken: Det väntar dig en härlig helg den 10–11/10, som fullkomligt svämmar över av generositet och härligheter. En mycket positiv och överraskande helg då singlar kan möta den rätta. 

✨ Bäst just nu: Din karriärplanet rör sig in i din zon för inkomster och tillgångar den 2/10. En chef ser dina insatser. Du kan bli erbjuden ett toppjobb.

Jungfrun 24 augusti–23 september

Du får en chans att starta om din ekonomi den 16/10. Nymånen hjälper dig att bringa ordning.

❤️  Kärleken: Du och en partner verkar visserligen komma överens, men det är ingen riktig energi på själva romantiken. Håll ut, det kommer.

Bäst just nu: Din förmåga att ta dig an ­livets åtaganden och måsten, som vanligtvis är avundsvärd, är bättre än någonsin. Du är skarp och klok!

Vågen 24 september–23 oktober

Vilka fina aspekter för att umgås med vänner och skapa nya relationer med andra människor. Vänskap är något som verkligen sticker ut för dig i oktober. Du kommer att må väl, tack vare dina vänners fina stöd i oktober.

❤️  Kärleken: Ditt kärleksliv kan tyckas lite mer långsamt än vanligt. Kanske upplever du att en relation frustrerar mer än den ger flöde framåt? Du och en kärlekspartner tycks inte vara på samma nivå. Ni vill olika saker.

✨ Bäst just nu: Din ekonomi blir bara bättre och bättre. Du kommer att märka att nyheter och möjligheter tycks dyka upp överallt efter den 4/10. Dagarna den 21–23/10 bjuder på positiva nyheter.

Skorpionen 24 oktober–22 november

Det är dags att sätta dina mål och behov i första rummet! Din självständighet är verkligen på topp just nu. Du tar aktiva beslut som gör dig lycklig och som får dig att må bra.

❤️  Kärleken: Ditt romantiska liv är väldigt mycket gladare i oktober. Singlar som minglar och rör sig i grupper och nätverk kan finna kärleken samtidigt som de odlar sina intressen. Ny kärlek ser ut att börja med vänskap. Stadgade kan känna sig i behov av att få mer egentid.

✨ Bäst just nu: Planeten som styr din ekonomi skapar ett mycket tursamt flöde för dig. Den 18–20/10 får du bevis för att goda ting väntar dig.

Skytten 23 november–22 december

Har du väntat på bättre tider i ekonomin? Det är i oktober det händer! Alla planeter som styr över dina pengar rör sig framåt. Du kommer att skörda frukterna av dina ansträngningar.

❤️ Kärleken: Det är inte årets mest romantiska period, men det kan bli kul ändå. Mest njuter du av att röra dig bland vänner och bekanta. Och det är där som det där lyckliga kärleksflödet kan uppstå, med en vän eller med din partner på en kul tillställning. 

✨ Bäst just nu: Din arbetsförmåga imponerar på chefer. Din förmåga att ta hand om dig själv och hantera balansen mellan jobb och fritid ger dig plus på hälsokontot.

Stenbocken 23 december–20 januari

Du startar på nytt i karriären den 16/10. Oktober är en månad som ger dig grönt ljus för att verkligen satsa helhjärtat på jobbet. En renovering kan dra ut på tiden. Stressa inte. Den 21–22/10 har du särskilt mycket framgång på arbetet.

❤️  Kärleken: Helgen den 10–11/10 bjuder på härliga överraskningar. Den 22/10 kommer du att känna hur romantik och framtidsplanering med din partner börjar gå framåt som tåget. 

✨ Bäst just nu: Nya upplevelser och intryck ger dig massor av spännande möjligheter. Du törstar efter kunskap och söker dig framåt i livet.

Vattumannen 21 januari–18 februari

Din planet som styr över utbildning, livs­äventyr och resor befinner sig retrograd. Du kan känna ett behov av att utvärdera dina vägar och val i livet. Om du tycker om att skriva är oktober en bra tid för att slipa på ditt manus.

❤️  Kärleken: Du kan känna dig attraherad av en person som undervisar eller leder på annat sätt. För dig som är stadgad väntar en spännande, inre resa med din partner. Nymånen den 16/10 kan bli det som triggar igång nya äventyr.

✨ Bäst just nu: Efter den 4/10 når du en klarhet gällande din karriär och dina ambitioner inför framtiden. Det kommer att kännas skönt efter flera månader av funderingar. Dina sociala förmågor uppskattas vid intervjuer, så visa hela ditt spektrum om du söker arbete.

Fiskarna 19 februari–20 mars

Om du har tvivlat på hur din framtid ska se ut så kommer oktober att ge dig svaren du väntat på. Ekonomin kan stressa dig en aning. Budskapet från stjärnorna är: Fundera på hur du kan bli smartare med pengar och göra det mesta av dina tillgångar?

❤️  Kärleken: Kärlekslivet ser passionerat ut, men efter den 14/10 kan situationen kompliceras av missförstånd. 

✨ Bäst just nu: Du ser över ditt hus i oktober och städar upp ekonomin. En positiv, föränderlig livsfas i ditt liv inleds den 16/10.

Mer astro? Se veckans horoskop här!