Foto: Istock

Månadens horoskop 10 september–1 oktober

Nyfiken på att se vad nästa månad i ditt liv har att erbjuda? Du hittar månadens horskop för perioden 10 september–1 oktober 2020 här, av vår astrolog Helena Biehl.

Datumen som påverkar alla stjärntecken

Arbeta gärna på egen hand runt den 11/9, det finns en risk för missförstånd mellan dig och andra. Jobba på att se situationen ur den andres perspektiv. Den 14–16/9 väntar hjälp och gentjänster från en närstående.

 ❤️  Kärleken: Kärlekslivet är gungigt för många den 15/9. Roligare dagar för en första dejt eller ett fint kärleksliv väntar den 28–29/9. Fullmånen den 1/10 gynnar romantiken, men kan samtidigt skapa stress kring arbete och vardagliga rutiner.

✨ Bäst just nu: Nymånen den 17/9 kommer med positiva nyheter om arbete och hälsa. 

Månadshoroskop stjärntecken för stjärntecken

Väduren 21 mars–20 april

Låt dig inte stressas av att det inte ”händer” mer i livet. Du befinner dig i en period där du behöver få lite klarhet innan du kan ta aktiva steg framåt. 

❤️  Kärleken: Du njuter, flörtar och har roligt – det är en väldigt social tid. Efter den 22/9 går du in i en årlig topp för kärlek. Singlar dejtar, och fester och roligheter kommer att prägla alla Vädurars liv. Du tar ett viktigt kärleksbeslut runt den 1/10.

✨ Bäst just nu: Genom att fokusera på att ta hand om dig själv och hålla dina energinivåer höga kan du ladda ditt hälsokonto massor inför hösten. Du har tur med pengar. Dina eventuella investeringar ger avkastning och du spenderar gärna på dig själv och nöjen.

Oxen 21 april–21 maj

Efter en tid präglad av rejäl tur och flöde i pengar väntar nu en period då det gäller att arbeta lite mer för att få lön för mödan. Jobbsökande har stora chanser att lyckas nu.

❤️  Kärleken: Din kärleksplanet backar fort­­farande. Viktiga kärleksbeslut är bäst att skjuta på till i oktober. Singel? Spännande nyheter och möjligheter till en ny flört kan dyka upp dagarna efter den 17/9.

✨ Bäst just nu: Ju mer du fokuserar på din karriär, desto bättre. Några retrograda planeter kan få dig att utvärdera och fundera kring dina val. Det är positivt med en tid av reflektion innan du kan gå vidare, i oktober.

Tvillingarna 22 maj–21 juni

Många planeter backar och du får tillfälle att se tillbaka, utvärdera och ta beslut därefter. Deppa inte ihop om du upplever att du sitter fast och inte kommer vidare. Det är stjärnorna just nu!

❤️  Kärleken: Det ljusnar verkligen på kärleksfronten! Din kärleksplanet, Jupiter, börjar röra sig framåt och du kommer att känna dig klar över hur du vill ha det i kärlekslivet. Från och med den 22/9 kommer du att njuta av massor av roliga sociala träffar och få mer romantisk lycka.

✨ Bäst just nu: Den 17/9 ger dig massor av tur i pengar. Du ser ut att starta på nytt gällande en fråga som rör ditt hem- eller familjeliv.

Kräftan 22 juni–23 juli

Din hälsa behöver extra uppmärksamhet. Kanske tar du inte riktigt ditt välmående på allvar ifråga om vanor som sömn och bra mat. Tack och lov så kommer din hälsoplanet att ge dig hjälp från och med den 13/9.

❤️  Kärleken: Din kärleksplanet rör sig framåt från och med den 29/9. Sedan i maj kan du ha känt att du har saknat riktning för hur du vill att ditt kärleksliv ska se ut, men med start i slutet av månaden så byts frågetecken ut mot klarhet. En relation som har känts osäker eller gungig når en punkt då du tar ett beslut.

✨ Bäst just nu: En spännande karriärhändelse eller ett beslut om långsiktiga planer väntar den 1/10. 

Lejonet 24 juli–23 augusti

Om du känner för att komma igång med en ny träningsrutin eller vill testa en ny diet så kan du sikta på en start i slutet av månaden. Efter den 29/9 rör sig din hälsoplanet framåt och du har även stöd av flera andra planeter i din hälsozon.

❤️  Kärleken: Markera den 28–30/9 som roliga dagar! Då skimrar kärleks- och nöjeslivet, och singlar har stor chans att träffa en intressant partner. Stadgade kan uppleva en ny känsla av närhet och kärlek. 

✨ Bäst just nu: Nyheter om pengar, ägande och hur du hanterar dina tillgångar ger dig en rusch av energi den 17/9. Kanske börjar du ett nytt jobb nära inpå detta datum.

Jungfrun 24 augusti–23 september

Du rör dig målmedvetet framåt. När det verkar som om världen har stannat så har du fart! Pengar och karriär verkar gå som på räls.

❤️  Kärleken: Ditt kärleksliv förbättras från och med den 22/9. Med din kärleksplanet fortfarande i retrogradläge så kan en ny relation behöva mer tid för att utvecklas. Funderingar kring en stadgad relation kan komma och gå.

Bäst just nu: Din personlighet glittrar och du har alla chanser att lägga grunden för hur du vill leva. Med en nymåne i ditt eget tecken den 17/9 får du chans att starta ett nytt kapitel i ditt liv. Det du gör ser ut att ha goda förutsättningar för att bli något bra och hållbart.

Vågen 24 september–23 oktober

Solen flyttar in i ditt eget tecken den 22/9 – det är din tid på året! Dagarna den 28–30/9 kan du känna mycket glädje och nöje i livet.

❤️  Kärleken: Din kärleksplanet backar. Tiden fram till och med i november för med sig många funderingar. Hur vill du ha det i kärlekslivet? En tidigare partner kan dyka upp på radarn igen. Hur ska du tänka där? En viktig insikt eller ett beslut väntar den 1/10.

✨ Bäst just nu: Turplaneten Jupiter vänder framåt den 13/9 och ger dig flöde och tur när det gäller utlandsresor, företagande och studier. En hemmabusiness kan ta fart under hösten. 

Skorpionen 24 oktober–22 november

Hur kan ditt arbete bli ännu bättre? Hur kan du slipa din talang? Planeten som styr över dina vardagliga plikter och ditt bidrag till samhället kan under hösten drilla dig i hur du kan bli mer effektiv och arbeta smartare. Du tar ett avgörande beslut runt den 1/10.

❤️  Kärleken: Din kärleksplanet började röra sig framåt i slutet av juni. Sedan dess har du troligen känt dig mer i balans. Det finns en liten risk för att tal om pengar eller personliga värderingar sätter käppar i hjulet ibland. Singlar kan träffa en ny person via arbetet. 

✨ Bäst just nu: Vänskapsband och interaktion med andra ger dig mycket roligt och du har många härliga, sociala upplevelser och möten att se fram emot efter den 22/9.

Skytten 23 november–22 december

Händelsernas planet, Mars, backar i ditt område för barn, fertilitet och kreativa satsningar. En kreativ dröm eller möjlighet att uttrycka dig i dans eller sång kan finslipas under hösten. 

❤️ Kärleken: Det kommer att hända mycket, men det är inte utan att det kan bli lite gnissel. Efter den 27/9 dyker kärleksmöjligheter upp när du ägnar dig åt spiritualitet eller inre transformation. 

✨ Bäst just nu: En möjlighet till ett nytt arbete väntar den 17/9. Detta kan ge dig både mer ansvar och högre lön. Möjligheten tycks vara en riktig fjäder i hatten för dig.

Stenbocken 23 december–20 januari

En närstående kan behöva ditt stöd. Du ser ut att lägga mycket fokus på att hjälpa hen att må bättre. Du känner dig själv redo för en riktig make-over när det gäller hur du prioriterar i karriären. Vad får dig att må bra och vad ger dig energi?

❤️  Kärleken: Kärlekszonen i ditt horoskop lämnas ifred av planeterna. Det betyder att du lägger din uppmärksamhet på andra livsområden just nu. Vid fullmånen den 1/10 kan du komma att göra ett känslomässigt avslut, men det ser ut att beröra relationen till en vän eller familjemedlem snarare än din kärlekspartner.

✨ Bäst just nu: Du är redo att omfamna världen och starta ett nytt kapitel i livet. Vid nymånen den 17/9 kan kontakter med utlandet eller chansen att studera eller undervisa visa sig bli början på ett nytt äventyr för dig.

Vattumannen 21 januari–18 februari

Din livsenergi är på topp! Efter en tid av fokus på vad som är praktiskt så kommer denna äventyrliga, modiga energi att kännas uppfriskande.

❤️  Kärleken: Nymånen den 17/9 aktiverar den passionerade delen av ditt horoskop. Fler sociala möten, eller en blinddejt arrangerad av din familj, kan bjuda på möjligheter för singlar. Oavsett om du är singel eller stadgad så är nyckeln till ditt hjärta att du känner att personen vid din sida kan lära dig något. En utlandsresa, om möjligt, kan återföra smekmånadskänslan för stadgade.

✨ Bäst just nu: Du får god hjälp från en viktig person den 15/9. 

Fiskarna 19 februari–20 mars

En fullmåne i ditt inkomsthus antyder att du är redo att summera vad du har åstadkommit gällande sparande, pengar och inkomster det senaste halvåret. Vad har fungerat och vad behöver du förbättra? 

❤️  Kärleken: Solen lyser upp ditt romantiska hus. Du är väldigt självständig – glöm inte att ta med din partner i ditt liv. Markera den 17/9 som ett datum då det verkligen kan hända saker i ditt kärleksliv om du är singel. Försök bara att inte analysera och kritisera sönder personen innan hen har fått en chans …

✨ Bäst just nu: Din hälsoplanet ger dig chansen att testa en ny, sund livsstil, från och med den 22/9. En inre hälsoresa för att släppa rädslor och blockeringar kan också göra underverk för ditt välbefinnande.

Mer astro? Se veckans horoskop här!

Aktuellt just nu