Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nästan alla stjärntecken trivs med fiskarna, men fisken själv mår bäst av bara en handfull stjärntecken.
Nästan alla stjärntecken trivs med fiskarna, men fisken själv mår bäst av bara en handfull stjärntecken.
Nästan alla stjärntecken trivs med fiskarna, men fisken själv mår bäst av bara en handfull stjärntecken.
Nästan alla stjärntecken trivs med fiskarna, men fisken själv mår bäst av bara en handfull stjärntecken. Foto: Shutterstock

Fiskarna – så är du enligt ditt stjärntecken

Vilka stjärntecken passar fiskarna ihop med? Och vilka datum är det som gäller egentligen? Här är allt du behöver veta om zodiakens mest sökande, kreativa och känsliga stjärntecken: Fiskarna!

Fiskarnas personlighet och egenskaper

Fisken är en sökare. En sökare som har en oerhörd nära kontakt med sitt känsloliv. Du som fisk känner nämligen ALLT, och är väldigt mottaglig för intryck. Du har lätt för att sätta dig in i andras människors känslor och har en oerhörd stor empatisk förmåga.

Du är vänlig, generös och omhändertagande. Och har lätt för sociala sammanhang. Du är en bra lyssnare, och människor känner av ditt varma inre. Och med din anpasslighet kan du passa in i de flesta sociala situationer. Nästan alla stjärntecken trivs med fisken, men fisken själv mår bäst av bara en handfull stjärntecken. 

Ditt inre sökande gör att du ofta hoppar från punkt till punkt och testar allt som är okänt. En flyktbenägenhet som det kan vara värt att hålla koll på. I sin strävan efter svar har fisken en större risk att bli påverkad av andra, och bli missledd.

Du har också en enorm kreativitet och fantasi inom dig som ofta ger sig uttryck i musik, dans, film eller annat typ av konst.  

Fakta: Fiskarna

• Datum: 19 februari- 20 mars

• Element: Vatten

• Andlig planet: Neptunus

• Må bra-sten: Akvamarin

Fiskarnas karaktäristiska egenskaper

• Sökare

Känslig

Empatisk

Osjälvisk

Frihetsälskande

Förstående, medkännande

Ödmjuk

Kärleksfull, romantisk

Konstnärlig

Kreativ

Anpassningsbar och lättpåverkad

Slarvig

Djup, filosofisk

Intuitiv, mottaglig och ofta spirituell

Flyktbenägenhet

Naivitet 

Lättpåverkad, lättledd

Ombytlig

Fiskarnas kärleksliv 

Fiskarnas kärleksliv är romantiskt. Foto: Shutterstock

Som partner är du romantisk, kärleksfull, generös och en fantastisk lyssnare som inte dömer. Din partner får chans att utvecklas och växa utan att du står i vägen. 

Eftersom fisken ibland tvivlar på sig själv kan det lätt bli så att du offrar hur mycket som helst för din partner. Något att vara uppmärksam på, så att du inte tappar bort dig själv i en relation.

Fiskarna passar bra ihop med...

Fiskarna passar absolut bäst ihop med Skorpionen och Stenbocken. Men även Oxen, Kräftan och en annan Fisk är bra matchar. 

Fiskarna passar inte så bra ihop med...

Jungfrun, Väduren, Lejonet och Skytten.

Fiskarnas yrkesliv och karriär

Våga satsa på din kreativa sida kära fisk. Foto: Shutterstock

Det finns två tydliga riktningar för fiskarna. Antingen utnyttjar du din kreativitet till fullo och sysslar med det du älskar – allt från musik, foto, skådespeleri, film eller annan konstform.

Eller så använder du din empatiska förmåga och hjälper mänskligheten på ett eller annat sätt. Tänk yrken som socionom, psykolog eller annan typ av rådgivare. 

Andlig profil och utmaningar

Med Neptunus, den andliga planeten, som stjärntecknets styrare, är det inte sällan som fisken ­anses vara särskilt mottaglig för ­sanndrömmar och intuitiva budskap. Som om du hade antenner på huvudet.

Baksidan av att vara så inkännande som fisken ofta är kan vara mottagligheten även för energitjuvar och deppiga vibbar. Välj ditt umgänge noga och ge endast tid till dem som ger dig glädje tillbaka.

Hälsa 

Yoga och massage kan göra dig väldigt gott. Foto: Shutterstock

Du är mest kreativ av alla stjärntecken. Du har ett öppet sinne och är snäll och vänlig in i själen, men det är viktigt för att du ska må bra att du vågar säga vad du tycker. Låt inte tankar gnaga i dig och gå ut över din hälsa. Det kan ge både smärta i nacken och huvudvärk. Yoga och massage är en bra smärtlindring för dig.

Du mår bäst av: Att uttrycka din kreativitet på olika sätt.
Undvik: Alkohol som smärtlindrare psykiskt och fysiskt (Eller andra beroendepreparat). Fiskarna kan ha lättare att fastna i olika typer av beroenden.

Läs också: Här hittar du veckans horoskop