Foto: Shutterstock / Shutterstock

”Hjälp, min jobbflört dejtar andra”

Bitte är intresserad av en kollega – och de har börjat flörta med varandra. Men han flörtar med andra, och går varje helg på nya tinderdejter. Vad ska hon göra? Bengt ger råd.

Fråga: Jag är singel. I somras blev jag helt uttråkad och började chatta med en kollega, som då var på semester. Vi var lite flörtiga, inget allvarligt, bara skämtsamt. När vi båda var tillbaka på jobbet igen började vi fika ihop nästan varje dag och ibland ta en lunchpromenad. Nu känns han jätteviktig för mig och jag leker med tanken på att inleda ett förhållande där vi är mer än vänner. Men – han är flörtig även mot andra kolleger och jag vet att han Tinderdejtar varje helg. Jag deppar ihop om jag inte får några sms av honom på kvällen. Men han verkar alltid jätteglad oavsett om jag hört av mig eller inte. Ska jag bara släppa det här? /Bitte

Bengt svarar: Klart han dejtar andra - han vet inte vad du vill och tänker

Killen är ingen tankeläsare. Så länge du inte gör honom uppmärksam på hur du känner för honom kan han fortsätta att bara lalla omkring på arbetsplatsen och tänka på dig som ”en i högen” bland alla flörtar och fikakompisar.

Du kan knappast hålla hans Tinderdejtande emot honom heller – han kan inte förväntas vara ”exklusiv” för dig. I hans ögon är du kanske bara en glad och skojfrisk kollega som är kul att fika med ibland. Det låter som om du är van vid att hålla dina känslor för dig själv, och det har sina sidor – din kollega är faktiskt helt ovetande om både tristessen som gav dig impulsen att börja chatta med honom, och hur viktig han har blivit för dig, och de romantiska tankarna du leker med, och hur deppig du blir när han inte skickar några kvällsmess.

Men gå inte i fällan att du börjar bygga upp stora världar inom dig och förvänta dig att han ska ”ana” dem, eller ”förstå” dem. För det gör han uppenbarligen inte. Och det betyder inte att han är någon okänslig tjockskalle. En av livets stora förbannelser är att vi kan betyda helt olika saker för varandra, och att din kollega kan spela huvudrollen i ditt liv, medan du själv är en statist i hans, och inte ens står med i rollistan. MEN – sådant kan förändras. Om du bara tar mod till dig och berättar hur du känner för honom. 

LÄS OCKSÅ: Kär i en kollega på jobbet - hur gör man?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av amelia + halsband från Smycka för endast 199 kr. Köp nu!