ANNONS

Innehåll från Dove

Hemligheten till en välmående hud – testa den senaste trenden

Dags att säga hej då till torr och irriterad hud. Det senaste inom skönhetsvärlden är att vårda hudens naturliga bakterier, nämligen mikrobiomet. Här får du koll på vad det är och hur du tar hand om det på bästa sätt!

Skrubbar, torrborstning och peeling – i dag får din hud stå ut med mycket. Men visste du att huden kryllar av naturliga bakterier som är viktiga för att den ska må bra? Och att de påverkas av allt du gör? För att få en frisk och välmående hud behöver du ta hand om bakterierna, hudens egna mikrobiom, och det gör du genom att se över din skönhetsrutin och använda rätt hudvårdsprodukter.

Varför ska jag ta hand om min hud?

– Huden är vårt största organ och har som uppgift att skydda kroppen vare sig det är minusgrader eller gassande sol. Det är tack vare den som vi känner kyla, värme och beröring. På huden finns en massa naturliga bakterier vars uppgift är att skydda den, det kallas för mikrobiom. Ett mikrobiom som är i balans ser till att dåliga bakterier håller sig borta och att huden både känns och ser välmående ut.

 För att din hud ska må bra och se fräsch ut är det viktigt att sköta om mikrobiomet. Det gör du genom att använda skonsamma rengöringsprodukter och hudvård.

Visste du att...

Att ha ett välmående mikrobiom på huden är viktigt. Det försvarar huden mot miljöföreningar samtidigt som det hjälper till att bibehålla fukt och se till att huden inte blir för torr. Dessutom bevarar den hudens naturliga pH-värde.

Vad påverkar hudens mikrobiom?

– Allt som du gör med huden påverkar den. Starka tvålar, produkter med alkohol och för tuff peeling skadar mikrobiomet. Huden hamnar i obalans och blir irriterad och torr, och kan i värsta fall bli överkänslig och leda till acne. Därför är det extra viktigt att du tar hand om huden – redan i duschen.

Trots att hudytan består av döda hudceller så kan de goda bakterierna växa och må bra. Se därför till att vara snäll mot huden.

Hur sköter jag om huden på bästa sätt?

– För att hudens mikrobiom ska må bra och klara av att skydda huden behöver du se över din hudvårdsrutin – redan i duschen. Testa en duschkräm som har samma pH som huden, den rengör skonsamt och ser till att huden och alla naturliga bakterier är i balans.

Passa på att ge dig själv och din hud en skön stund – redan i duschen.
Duschkrämen som vårdar

En välmående hud börjar redan i duschen. Deeply Nourishing från Dove är en mild, sulfatfri* duschkräm. Den rengör skonsamt utan att påverka hudens mikrobiom. Du får en återfuktad hud som känns alldeles mjuk och len.

*0% sulfater SLS/SLES

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Dove och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!