ANNONS

Innehåll från Dove

Hej då torris! Bästa tipsen för en mjuk och len hy

Hy som stramar, flagnar och har torrhetsfläckar är inte ovanligt just nu. Men ge inte upp – hjälp finns!

Minusgrader, torr inomhusluft och kanske lite för många stunder i duschen. Din hud får stå ut med mycket och blir lätt påverkad. Därför är det bra att använda snälla hudvårdsprodukter som tar hand om den lite extra. Här får du veta hur du gör det på bästa sätt.

”Huden i ansiktet är så torr – hjälp!”

Under vintern är det toppen om du använder produkter som ger extra fukt, både i ansiktet och på kroppen. Foto: Youngoldman

Minusgrader ute och den torra inomhusluften påverkar huden. Därför är det extra viktigt återfukta både ansiktet och kroppen. Använd en fuktgivande ansiktsmask istället för nattkräm, det ger hyn extra fukt.

”Jag behöver duscha ofta på grund av träning. Vad ska jag tänka på?”

Vatten torkar ut huden, därför är det extra viktigt att smörja in den efter varje dusch. Foto: Zinkevych

Använd en duschkräm som har samma pH som huden, och som vårdar huden och dens egna mikrobiom. Mikrobiomet ser till att hålla huden frisk och skyddar från bland annat skadliga bakterier. Tips! Duscha inte för varmt, det irriterar och kan skada huden i onödan.

*0% sulfater SLS/SLES

”Vad gör jag åt mina röda, torra prickar?”

Massera in skrubben med cirkulerande rörelser, skölj av den med ljummet vatten. Foto: artursfoto

Använd kroppsskrubb och skrubba huden regelbundet. Det sätter igång blodcirkulationen, tar bort döda hudceller och gör huden alldeles jämn. Tänk dock på att inte skrubba för ofta, en gång i veckan räcker.

”Hur får jag en fräsch hy med lyster?”

Foto: anusorn nakdee

Det enklaste och snabbaste sättet för att få lyster är att använda en olja. Antingen blandar du oljan med din vanliga ansikts- eller kroppskräm, eller så klappar du försiktigt in den i huden som ett sista steg i din hudvårdsrutin.

”Vilken hudvårdsrutin ska jag ha just nu?”

Generellt är det viktigt att inte utsätta huden för onödiga påfrestningar så som att skrubba för hårt eller använda för starka produkter, det skadar huden och gör den irriterad. Byt ut din tvål mot en snäll och vårdande duschkräm, smörj in dig varje dag och addera ett fuktgivande serum till ansiktet.

Vill du testa Deeply Nourishing Body Wash från Dove? Nu har du chansen att bli testpilot. Läs mer här!

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Dove och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!