Skolan bytte ut kvarsittning mot meditation – effekten blev fantastisk

På den här låg- och mellanstadieskolan har man testat en ny metod för att fåbukt med stökiga elever i klassrummen.I stället för kvarsittning beordras barnen att gå till ett särskilt rum för att meditera. Och det har visat sig vara en succé!

Robert W. Coleman-skolan som ligger i Baltimore i USA har upprättat vad de kallar ett "Mindful moment"-rum, inrett med lila kuddar. Hit skickas elever som inte sköter sig för att sitta på golvet och göra andnings- och meditationsövningar och få en chans att lugna ner sig. De får också berätta om vad det var som gjorde att de skickades till rummet, skriver Upworthy.com.

Även barn som till exempel känner stress, oro eller har huvudvärk kan komma till rummet för 20 minuters meditation och yoga.

Meditationsrummet kom till i ett samarbete med den ideella organisationen "Holistic life foundation". Organisationen har sedan tio år tillbaka låtit barn utöva mindfulness-övningar och yoga efter skoltid, i sitt program "Holistic Me".

– Det är fantastiskt. Man hade inte trott att små barn skulle meditera i tystnad. Men det gör de, säger Kirk Philips, koordinator för programmet.

Foto: Photograph by Mark Mahaney

Foto: Holistic Life Foundation

Barn lär sig hantera ilska genom meditation i skolan

Och skolan har märkt att meditationen har fått effekt. Inte en enda elev har stängts av varken det här eller förra året. Skolans rektor, Carlillian Thompson, säger så här i ett uttalande på organisationens hemsida:

– Det finns några barn som har problem med att hantera ilska. Yogaprogrammet har gjort att de här barnen lärt sig meditationstekniker och i stället för att reagera och bli arga, har de lärt sig att meditera och omdirigera sin ilska, säger rektor Carlillian Thompson.

På en annan skola i närheten, Patterson Park High School, har man också använt sig av programmet och märkt att närvaron vid lektionerna har ökat.

Läs mer: Härliga höstnyheter i webbshopen (och du kan fortfarande fynda på vår rea!)

Foto: Photograph by Mark Mahaney

Yoga och meditation i skolan gav positiva effekter

En av grundarna till "Holistic Life Foundation", Andres Gonzalez, har tidigare berättat i en artikel i Oprah Magazine att barnen även tar med sig sina nya kunskaper hem:

– Vi har haft föräldrar som har sagt "Jag kom hem stressad häromdagen, och min dotter sa "Du, mamma, du behöver sitta ner. Jag måste lära dig att andas".

Foto: Holistic Life Foundation

Läs mer: Recept på "guldmjölk" – superdrycken med gurkmeja

På organisationens hemsida finns flera vitsord från barn som uppskattar satsningen. En femteklassare berättar att hen fick användning att tekniken vid ett prov:

– Jag tog djupa andetag för att behålla lugnet och göra färdigt provet. När alla runt omkring en är väldigt högljudda, försök stänga dem ute... och vad dig själv, andas.

Här kan du se mer om meditations- och yogaprogrammet:

https://youtu.be/V-gpAFPlGOE?width=640&height=360&frameborder=0

Vill du se mer sånt här? Gör som 25 000 andra och följ amelia på Facebook!

Du kommer också att gilla:

Här är skolans geniala knep för att få elever att sluta svära

Skolans införde "mobilhotell" – hyllas av föräldrarna: "Nu tvingas eleverna prata med varandra"

Skolan hade tema "kärlek" – då gjorde rektorn Mattias något underbart

Därför ska du yoga mer – 11 katter som redan har förstått fördelarna