Unna dig gott - men rör på dig!

Glöggmys, julbordsfrossa och massor av gos i soffan! Julen är fylld med härlig relaxtid. Och för dig som är sugen på att låta helgfriden innefatta lite rörelse tipsar ToppHälsa om fem effektiva träningsupplevelser!

• Promenad-dejta. Många nära och kära att träffa under julen? Föreslå en vinterpromenad. Ni hinner ta igen missad tid och får frisk luft och motion på köpet.

• Glid fram. Häng skridskorna runt nacken och gå till närmsta sjö (eller spolade isrink). Skridskoåkning är roligt, optimal träning för rumpan och sätter fart på både flåset och förbränningen.

• Maxa på skidor. En skidtur boostar vintermyskänslan och är den mest ultimata träning du kan få. Hela kroppen – ben, armar, axlar och bål får jobba. Det ger maxad förbränning och på sikt en starkare kropp.

• Expressträna. Lite träning är bättre än ingen träning. Vik en kvart och fokusera på stora muskelgrupper som ben och bål. När du tränar stora muskler krävs mycket energi och kalorierna går åt i rasande fart. På sidan xx hittar du de bästa förbränningsövningarna.

• Micromotionera. Samla aktiva minutrar under en dag och vips – du har kommit upp i en timmes rörelse. Ta trapporna i stället för hissen, spring ett varv runt huset, gå, cykla eller åk spark till släktmiddagen, lek loss med barnen – allt räknas.

Läs mer om effektiv träning i aktuella numret av ToppHälsa!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!