Den bästa träningen är den som blir av. Och kan du träna hemma blir det ännu lättare att få till det där träningspasset.
1 av 2: Den bästa träningen är den som blir av. Och kan du träna hemma blir det ännu lättare att få till det där träningspasset. Foto: Erik Kilström
”Det är häftigt och jättekul att få jobba med något som kan bidra till bra hälsa och välmående”, säger Sanna Kallur som numera driver hemmaträningstjänsten Getvibes.se med systern Jenny Kallur.
2 av 2: ”Det är häftigt och jättekul att få jobba med något som kan bidra till bra hälsa och välmående”, säger Sanna Kallur som numera driver hemmaträningstjänsten Getvibes.se med systern Jenny Kallur. Foto: Erik Kilström

Träna hemma: Tvillingarna Kallurs cirkelpass

5 övningar för hela kroppen! Och du kan göra allt hemma. Tvillingsystrarna Sanna och Jenny Kallut har lagt tävlandet åt sidan – nu vill de inspirera fler att röra på sig! ”Jag känner verkligen suget efter att få upp en eller två till ur en soffa”, säger Sanna.

Både Sanna och Jenny Kallur vet att träning inte alltid känns som en fest. De beskriver till och med sig själva som ”ganska lata” och berättar att det kunde ta emot att träna även under deras elitkarriärer. 

– Träningsbranschen kan vara så hård, med muskulösa PT:s som står och ser tuffa ut, och det känns som att många försöker efterapa träning anpassad för elitidrottare. Men motion har ingenting med elitidrott att göra, säger Sanna Kallur. 

Nu är det dags för ett pass hemma­träning med Kallur­syrrorna! ToppHälsas reporter Veronica Henriksson körde ett tufft men roligt cirkelpass för hela kroppen. Testa du också!

LÄS OCKSÅ: Tvillingarna Kallurs nya liv: ”Röjigt men härligt”  

Här får du fem effektiva övningar för hela kroppen som du kan göra hemma. Utför varje övning i 30 sekunder, förutom den första övningen där du kör 30 sekunder på vartdera ben. När alla fem övningar är gjorda vilar du i en minut. Upprepa cirkel­övningarna tre gånger och du får ett härligt träningspass för hela kroppen.

ÖVNING 1: DRAKEN

Med den här övningen tränar du baksida lår och rumpa, men även balans och smidighet. Kom ihåg – det gör inget om du tappar balansen. Sätt händerna i sidan om det känns enklare. Foto: Erik Kilström

Gör så här: Stå på ett ben, lyft båda armarna framåt och ett ben bakåt och luta dig framåt. Tänk på att försöka hålla höften rak utan att vrida upp den när du lyfter benet. Gör övningen i 30 sekunder på varje ben.

ÖVNING 2: UTE-BURPEE

Den här övningen är som en käftsmäll för hela kroppen och är en bra övning att slänga in i ett cirkelpass för att få upp flåset. Foto: Erik Kilström

Gör så här: Försök hitta 1-2-3-takten i övningen. När du går ner tar du bak benen på ett, hoppar fram med benen på två och hoppar upp med kroppen på tre. Skillnaden mot en vanlig burpee är att du inte gör en armhävning. 

ÖVNING 3: FUSK-SITUPS

En perfekt övning för hela magen. Foto: Erik Kilström

Gör så här: Ligg på rygg, med benen böjda. När du är på väg upp från golvet med ryggen tar du tag i låren och drar upp dig själv.

ÖVNING 4: AXELPRESS I HUNDEN

En övning för armar och axlar. Om du vill experimentera med hur brett du har armarna tränar du också olika delar av biceps. Foto: Erik Kilström

Gör så här: Stå i yogapositionen hunden, med armarna i axelbredd. Gör sedan en armhävning men med målet att få fontanellen ner i backen. Tänk på att vinkla in huvudet mot kroppen, det är inte pannan som ska gå i backen.

ÖVNING 5: RYGGLYFT MED HELIKOPTERARMAR 

I den här övningen får du träna hela ryggen, inte bara ländryggen som vid en vanlig ryggresning. Även armar och axlar får sig en omgång här. Perfekt för kontorsryggen! Foto: Erik Kilström
Perfekt för kontorsryggen!

Gör så här: Ligg rakt på magen med tårna i marken. Lyft magen, håll blicken i backen. Arbeta diagonalt med armarna. Först sträcker du ena armen fram och andra bak och sedan ut mot sidan och fram med andra armen. 

LÄS OCKSÅ: Smygträna lite och ofta – här är bästa träningsövningarna 

LÄS OCKSÅ: Nya trenden runstreak – kom i ditt livs form! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + solskydds-kit från Nivea för 199 kr. Köp nu!