Löpcoachen: Mina 5 bästa tips för en roligare löpning

Löpning behöver inte vara tungt och tråkigt. Det kan vara kul, lätt och färgglatt också – med härlig musik i lurarna och fika efteråt. Löpcoachen Petra Månström ger dig bästa tipsen för roligare och mer givande springpass.

1. Spring på ditt sätt

– Våga göra annorlunda, det är helt okej att till exempel bara springa på löpbandet om du föredrar det eller att du bara springer när solen skiner.

2. Hitta din springmusik

– Om du springer ensam kan rätt musik vara motiverande. Själv älskar jag att springa till skämskuddelåtar av Scooter och E-Type.

3. Belöna dig själv

– När du väl kommit igång och kanske nått ett delmål, om du har några sådana, är det dags att fira! En spakväll, en god middag – eller kanske får du äntligen möjlighet att köpa den där väskan du suktat efter.

LÄS OCKSÅ: Spring dig i toppform! Så gör du löpning till en naturlig del i livet

4. Fixa en after run

– Att ha något härligt att se fram emot efter löppasset är trevligt. Bjud in kompisarna på en after run. Satsa på skummande öl, kokosvatten eller kaffe – beroende på sällskap och miljö.

5. Dumpa prestations­pressen

– Löparresultat är lätta att mäta, bedöma och jämföra, vilket kan vara en stark motivationsfaktor. Men det kan också innebära en stress att ständigt sträva efter bättre tider.

– Testa att lämna klockan hemma och spring på känsla istället. Och om någon frågar om ditt personbästa på en sträcka – säg att det tugget är ”så 2017”. Nu pratar vi istället om hur passen känns, säger Petra Månström.

– Lämna klockan hemma och spring på känsla, tipsar löpcoachen Petra Månström.

LÄS OCKSÅ: Pyttelite träning – stora resultat! 6 effektiva träningsövningar i vardagen

 

Häng på amelias dans- och yogahelg med Let’s dance-vinnarna Kristin och Calle!

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Höstens roligaste helg! Den 30 november till den 1 december åker amelia till The Steam Hotel i Västerås tillsammans med Let's dance-vinnarna Kristin Kaspersen och Calle Sterner. Haka på och utmana dig själv i både dans och yoga! Läs mer och boka här.