Svenska tjejer starka i OS

Grattis Sverige! OS i Vancouver är över och vi kan njuta av alla svenskars insatser, men framförallt alla dessa starka tjejer som överraskade oss med sina bedrifter! Kalla, Haag, Pärson och hela curlinglaget, ni är fantastiska!          

Nu är OS-karusellen över och vi kan gå tillbaka till normal dygnsrytm igen. Men vissst kommer det bli tomt utan våra svenska kämpar i backar, på banor och i spåren. Vilken medaljfest det blev! Särskilt imponerade är vi såklart av curling-damerna och Charlotte Kalla som tog hem guld. Men en stor bragd stod Anja Pärson för med sitt brons i superkombination dagen efter sin skräckkrasch i störtlopp. Det såg ut som att det hade gått riktigt illa, men stålkvinnan Anja reste sig upp och slutade inte att kämpa för medalj.

En doldis som skidtjejen Anna Haag tog hem ett silver i damernas dubbeljakt över 15 km, dessutom samarbetade hon med Kalla till ett silver i lagsprint.

Nu har alla svenska idrottstjejer därute fått något att kämpa för, när Kalla o co har visat att det är möjligt!

Anja Pärson åkte för guld när något gick fel och hon flög över 60 meter innan hon landade i en otäck krasch. Dagen efter tog hon brons och slog alla med häpnad.

Svenskorna försvarade sitt guld. Lag Anette Norberg besegrade Kanada med 7-6 efter skiljeomgång och stor dramatik. 

- Jag trodde att det var kört, jag packade ihop i tionde, säger tränaren Stefan Lund.

Fotnot: Killarna var inte sämre dom, Marcus Hellner och Johan Ohlsson tog guld respektive silver i dubbeljakt, Björn Ferry tog guld i skidskytte och Andre Myhrer tog brons i slalom.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!