Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Studie visar: Slarviga personer är faktiskt smartare!

Är kreativt kaos bara ett utryck som ska rättfärdiga att ditt skrivbord ser ut som en större katastrof? Det menar nog ordningssamma personer i alla fall, men det finns faktiskt en koppling mellan intelligens och hur slarvig du är....

Victoria Petersson

Är du en slarver som aldrig förstår varför den där klädhögen på fåtöljen bara växer och växer? Får du höra att slarvighet är något dåligt som du måste ändra på?

Här kommer lite positiva nyheter för dig som är en slarver. Enligt en studie från 

University of Minnesota så finns det en koppling mellan hur slarvig du är och intelligensnivån. Forskarna menar att om du har ett stökigt och slarvigt skrivbord så betyder det att din hjärna fokuserar på viktigare saker – som ditt jobb. De menar också att stökighet kan göra dig mer kreativ.

– Att ha det stökigt runt sig öppnar upp för nya tankesätt, medan att ha ordning och reda mer kan peka på att man vill ha sina trygga rutiner och inte gå utanför boxen, säger forskaren Kathleen Vohs.

Så goda nyheter för dig som är en slarver. Fortsätt vara en slarver om du mår bra av lite kaos runt dig, kanske gör det dig mer kreativ!

LÄS OCKSÅ! Enneagram-test: Vilken personlighetstyp är du?