Sanna Nielsen hyllas för avklädda bilden: ”Jag önskar att ingen skämdes!”

Sanna Nielsen är en av våra mest folkkära artister som tog sin in i svenska folkets hjärtan redan som 11-årig med låten ”Till en fågel”. Nu firar hon 20 år som artist och syns titt som tätt i olika former av press och media. I sin blogg berättar Sanna om hur hon gjorde något hon aldrig hade trott om sig själv för ett år sedan. Att posera under en omslagsplåtning – iförd sport-bh.

Pearl Åkesson

I samband med att Sanna skulle fotografera ett omslag för tidningen Wellness där hälsa är i fokus så fick gå ur sin comfort zone ordentligt. I sin blogg berättar Sanna att journalisten lämnar fram två små plagg till henne med orden ”Vi tänkte att du skulle ha den här sportbehån och dessa shortsen”. Sanna berättar vidare att hon då frågade vad för linne hon skulle ha på sig över sport-bh:n och fick svaret ”Inget linne”.

– Aldrig i livet, säger jag. Finns inte en chans att jag sätter på mig dessa kläder utan ett linne, skriver Sanna i bloggen.

Sanna Nielsen berättar i bloggen om sin kropp

Men precis när orden hoppat ur Sannas mun inser hon vad hon precis sagt i intervjun med tidningen. Att hon är stolt över den hon är, älskar att träna för att hon får känna sig stark och att hon nu i vuxen ålder accepterar sin kropp och är väldigt stolt över den.

– Så jag ändrar mig och säger att ”vi kör, men jag har extrem ångest över det här så ni får verkligen ta det lugnt och pusha och vara snälla”.

Foto: sannanielsen.se

Därefter ställer sig hon framför kameran och drar på ett brett leende där inte ett uns av hennes ångest syns.

– Jag skäms inte för min kropp eller hur jag ser ut. Det är inte därför jag inte har ställt upp på dessa intervjuer tidigare. Jag är bara inte bekväm att visa mig så här. Det är ju så privat. Tro mig, jag är inte bekväm med det när jag går på en strand i Thailand heller. I Sverige gör jag det aldrig.

Foto: sannanielsen.se

Hon berättar vidare hur hon lätt blir bedömd vad hon än gör eller hur hon än ser ut – just för att hon är en offentlig person. Därför har det fram tills nu känts tryggt att inte visa så mycket hud, just för att inte bli bedömd utifrån hur hennes kropp ser ut.

Sanna Nielsen tränar för att må bra i kropp och själ

Sanna förklarar att hon sedan plåtningen har ändrat sin syn på ämnet och på sin kropp och att en av anledningarna till att hon började träna var för att hon haft stora besvär med rygg och nacke.

Foto: sannanielsen.se

– Idag känner jag inte av de besvären lika mycket, skriver hon och fortsätter:

– Jag vill må bra i kropp och själ. Det är därför jag tränar. Jag vet att det är hur många som helst där ute som är osäkra på sin kropp och känner sig obekväma, precis som jag. Det är helt okej att känna sig osäker, det här är ens personliga känsla. Men jag önskar att ingen av oss skäms över våra kroppar. Vi alla förtjänar respekt för den man är! Och de som känner att de gärna kommenterar och tycker att hur man ser ut är fult eller fel, var bara tysta och tänk efter en extra gång.

Lästips från vår systersajt Damernas Värld:

Sanna Nielsen: "Folk tror att jag är en tråkig och präktig person"