Så vaknar du på 90 sekunder (och håller dig pigg hela dagen)

Många gånger duschar man, inte bara för att bli ren utan också för att piggna till på morgonen. Dock är det inte alltid så att det hjälper alla gånger. För visste du att det kan bero på vattnets temperatur?

Du tillbringar drygt 4000 timmar i duschen under en livstid, vilket är otroligt lång tid. Flera av de här timmarna har du säkert stått och halvsovit i hopp om att duschstrålarna ska få dig att vakna till liv. Nu kan du dra ner på duschandet rejält och dessutom spara in på väldigt mycket vatten (miljötänk!). Istället för att ta en vi säger, 20 minuters lång och varm dusch på morgonen så minska det till drygt 90 sekunder.

Bild: iStockphotos

Gör så här i duschen (och spara tid och vatten!)

Efter att du schamponerat håret och tvättat av kroppen, sätt duschstrålen på riktigt kallt vatten och skölj över kroppen i 30 sekunder (vissa säger att det hjälper att skrika sig igenom om det kalla vattnet känns jobbigt mot kroppen). Därefter vrider du på varmt vatten och duschar i det i 30 sekunder för att sedan avsluta i 30 sekunders iskallt vatten ännu en gång. Avsluta alltid med iskallt vatten.

Anledningen? Det fungerar. Det kalla vattnet får kroppen att jobba och förbättrar dessutom blodcirkulationen. Bäst är att varva varmt med kallt.

Andra fördelar med att duscha kallt: 

Det sägs bota depression och enligt ett universitet i USA har man konstaterat att en kall dusch stimulerar den delen av hjärnan som producerar noradrenalin som dämpar depressionssymptomen.

Kroppen får jobba mycket hårdare och förbättrar blodcirkulationen, särskilt effektivt är det att varva kallt med varmt vatten nät man duschar.

Det kalla vattnet håller huden fräsch och ren, sluter porerna och får dig att se yngre ut.

Kallt vatten stärker slemhinnorna och är bra för just allergiker.

Det ökar ämnesomsättningen.

Källor: Artofmanliness.com, The Hackedmind, Earthclinic.com

Vill du se mer sånt här? Gör som 35 000 andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av amelia + halsband från Smycka för endast 199 kr. Köp nu!