Så blir du vårfräsch!

Våren här här! Nu är det dags att riktigt njuta av tiden vi har framför oss. Här är fem feelgoodtips som gör dig lite fräschare och lite piggare!

1. Byt eftermiddagskaffet mot eko-te

Four O’clocks nya ekologiska och rättvisemärkta te. Vad sägs om chokladsmak eller lakrits? Teerna hittar du i dagligvaruhandeln eller i webbshopen www.tekompaniet.se. Pris 42 kr för 16 påsar.

 Testa en chailatte! Värm mjölk, lägg i en tepåse med chokladsmak 4–5 minuter. Klart!

3. Ut och gå!

Byt ut dina gympadojor till MBT masajskor för att få ut mer av promenaderna. Finns nu som skön ballerinasko. Skorna med sin specialsula ökar muskelaktiviteten och stärker buk-, rygg-, sätes- och lårmusklerna samtidigt som belastningen på knä och höfter minskar. Kan inte bli bättre eller hur?! Finns i olika färger, från 2?498 kr, i välsorterade sportbutiker. Mer info www.swissmasai.se 

2. Pigga upp med parfym

Få ny energi med en mjuk spadoft. Nya wellnessparfymerna Harmony, med inslag av apelsinblomma och litchifrukt och Purity med citron och cederträ, kommer från populära serien Clean. Pris 798 kr/st. 

 Mer info www.romella.se

9. Silkesduscha

Många duschar blir det så här på vårkanten och i sommar. Man tränar mer, svettas mer så varför inte satsa på en riktigt bra duschkräm? Nya In-Shower moisturiser silk & cashmere duschkräm återfuktar huden samtidigt som du blir ren och fräsch. 100 kr, Oriflame.

Bättra på sömnen med bra rutiner

 ? Mörka ner! Även det minsta lilla ljus kan irritera och påbörja melatoninproduktionen som gör att du vaknar igen. Se till att ha så svagt ljus som möjligt på t ex toaletten ifall du behöver gå på natten.

 ? Ha varken teve eller dator i sovrummet. Att titta på teve eller hålla på med datorn precis innan läggdags aktiverar hjärnan för mycket på vissa personer vilket gör det svårare att sedan slappna av.

 ? Håll rätt temperatur. Sovrummet bör inte vara varmare än 21 grader för att man ska sova riktigt gott. 

 ? Försök att lägga dig vid samma tid varje kväll. Det hjälper kroppen att få in en sovrytm. Helst ska du lägga dig före kl 23 varje kväll och gå upp före 07:30. 

 ? Ny säng kanske? Har du haft din säng mer än 8 år? Flera undersökningar visar att en ny säng ger bättre sömn än sömntabletter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!