Foto: PeopleImages.com - #481338

Så blir din morgon bättre - 6 saker att börja med direkt!

Hatar du att gå upp på morgonen? Är varje morgon ett stressat virrvarr av halvätna mackor, kaffespill och passivt aggressivt mummel?

Hela dygnet påverkas av de första minuterna på din dag. Såhär kan du maxa morgonstunden!

Joanna Gorecka

1. Unna dig en skärmfri kvart

Dra inte på dig det digitala kopplet det första du gör på morgonen! Nog för att du förmodligen måste sträcka dig efter mobilen för att stänga av det ringande larmet, men försök sen att motstå begäret att kolla likes på instagram, jobbmejl och facebookmeddelanden. Din morgon tillhör dig. Prioritera att ge dig själv bästa möjliga start istället för att lägga dagens första tankar och energi på andras selfies, middagar och tweets.

2. Byt kaffe mot citronvatten

Om du dricker ett glas vatten med nypressad citron direkt när du vaknar har du redan unnat dig själv en kanonstart på dagen. Citronvattnet kickar igång din förbränning, renar mun och hals och ger dig en energiboost! Försök sen att vänta en halvtimme med att borsta tänderna, äta eller dricka.

3. Kom upp ur sängen – på rätt sätt!

Tro det eller ej, det finns faktiskt rätt och fel sätt att ta sig upp ur sängen på. Det allra skonsammaste sättet för rygg och hjärta är att rulla över på höger sida och sedan sätta sig upp, varpå du slutligen ställer dig upp, rak i ryggen (inget kutande)!

4.Sätt upp tre mål för dagen!

Att sätta upp tre realistiska mål för dagen hjälper dig att vakna upp och fokusera. Det kan handla om att ta en löprunda på kvällen, läsa ut den där boken eller packa en lunchlåda istället för att äta ute.

5. Stretcha!

Se till att värma upp kroppen, sträcka på armar och ben. Du kan göra det medan du ligger kvar i sängen! Kroppen har ju gått på sparlåga i flera timmar, den behöver lite hjälp på traven för att bli spänstig och redo för dagens utmaningar.

6.Meditera

Låter det tidskrävande och tråkigt? Tänk på att det blir vad du gör det till! Det behöver bara ta några sekunder. Sätt dig bekvämt och försök rensa sinnena. Njut sen av hur lugn och skärpt du blir!