Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ny undersökning: Du blir lika pigg av musik som av kaffe

Att det alltid ska vara så svårt att stiga ur sängen varje måndag. Om du inte tycker att den där rykande koppen med kaffe fungerar – testa att sätta igång musik. Enligt en undersökning gjord av Spotify kan det fungera lika bra.

Har du svårt att vakna till liv under veckans första dag? Du är inte ensam. Enligt en undersökning gjord av företaget Ipsos i samarbete med den svenska musikjätten Spotify så har de kommit fram till att musik motiverar den tröttaste typen – lika mycket som en kopp rykande hett kaffe. Musik kan även hjälpa dig att komma över den klassiska Monday blues.

Undersökningen som har genomförts i Sverige, Australien, Frankrike, Brasilien och USA visar att 64% av alla deltagarna har mindre motivation och är tröttare just på måndagar.

I Sverige kändehela 66% av deltagarna i undersökningen måndagsblues. Svaren som gavs var att musik kan vara en lösning på det hela. De visar nämligen att svenskarna blir lika motiverade av musik som av kaffe, och att musik är mer effektivt för att komma i gång på måndagar än både mat och träning.

Vill du se mer sånt här? Gör som 24 000 andra ochgilla amelia på FacebookochInstagram!

Mest läst just nu:

Brians cover av Queens hitlåt ”Somebody to love” ger oss ståpäls (wow!)

Bruce Springsteen bjuder upp 4-åriga tjejen på scen – det hon gör får alla att jubla

12-åringen får världen att häpna med sin röst (snacka om talang!)