Malin Wollin har alkofobi

Vad tänker folk om Malin? Det är ju allmänt känt att journalister super som galningar. Hon är så rädd att folk ska tro att hon är alkoholist att hon numera bara köper från den mellandyra hyllan på systemet. Läs Malin Wollins nya krönika!

"Jag trivs inte på Systembolaget, det är en fobi jag har. Alkofobi. Jag är rädd att folk ska tro att jag har problem med spriten. Jag går nämligen själv runt bland hyllorna och misstänkliggör precis alla. Utom möjligen de som köper åtta backar öl, de måste ju handla till en fest. Eller? 

Jag tror att alla är smyghuttare och man känner sig själv som man känner andra, är det inte så? Men jag är ju inte en maratondrickare, så varför känner jag så här? Är det måhända det lutheranska i mig som förnekar mig själv och alla mina med­människor att njuta en hundrakronors rioja på lördagskvällen till finmaten med färska kryddor och flingsalt?

Jag tar en flaska chardonnay (visst trodde man att chardonnay var snuskigt lyxigt när man var barn, det låter ju nästan som champagne) som har en snygg etikett (jag dömer allt vin efter omslaget) och stoppar ner den försiktigt i korgen, vill ju inte riskera att den klinkar mot min sauvignon blanc från Australien. Jag har börjat handla dyra viner för att visa hur viktig kvalitén är, en finsmakare kan inte ha problem, det vet ju alla. 

Och så tittar jag på folk omkring mig. 

Han är nog ett gränsfall, varför ska hon ha två vinboxar, hon ser inte ut att fylla jämnt, han har definitivt problem, han är bortom räddning, vila i frid. 

Vad tänker folk om mig? Det är ju allmänt känt att journalister super som galningar. 

Jag är så rädd att folk ska tro att jag är alkoholist att jag numera bara köper från den mellandyra hyllan. 

Det kostar alltid femhundra när jag går på Systembolaget och så lyckas jag nästan aldrig pricka in goda sorter (sabla snyggetiketter). Jag skäms. Jag borde nog vara nykterist. Men jag älskar att dricka vin till maten. Jag har kommit in i den åldern nu. Jag tycker att vin till maten är så ”rysligt njutbart”.
Jag står i kassan på Coop och handlar färska kryddor och lyxiga ostar. Jag har redan klarat av Systembolaget och lagt den plågsamma promilleshoppingen bakom mig.


”Är det din kasse?” säger en kvinna med kort fyllig tofs i nacken och pekar på den ­violetta skämspåsen. 

”Ja.”

”Jag tänkte bara så att du inte glömmer bort den.”

Nu tänker jag att jag ska skoja till det lite.

”NEJ FÖR HUR SKULLE JAG DÅ KLARA MIG?” ropar jag dramatiskt, men se kvinnan med lockiga tofsen uppfattar inte ironin ­genom hysterin och säger dämpat:

”Nej, det är ju hemskt förargligt att glömma en kasse.”

Jag kan ju se på henne hur hon tänker ­boxalkis. 

Det hade jag gjort. "

Malins rithörna!

”För faschen, schläpp losch”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!