Foto: Marcus Oliveras

Camilla Läckberg om träningen, maten och favoritmascaran

Camilla Läckberg om sina bästa hälso- och skönhetsknep, och vad hon gör för att må så bra som möjligt.

Camilla Läckberg gjorde nyligen ett viktupprop på Instagram, där hon öppet berättade om sin kamp mot kilona och vädjade till sina följare: Snälla, låt oss sluta med denna kroppsfixering.

– Ja, det är inte klokt egentligen. Fem kilo hit eller dit kan göra oss förkrossade, lamslå oss. Vi vågar inte ta ett jobb för att vi gått upp i vikt. Vågar inte gå in i en relation. Vi hålls tillbaka av vår egen skam kring våra kroppar. Det är så skevt. Jag hoppas att vi är den sista generationen som sitter fast i det här, säger hon till 

amelia i denna intervju.

Så vad gör hon nu för att må så bra som möjligt? Här delar hon med sig om allt från hur hon får jobblivet och småbarnslivet att fungera - till hur hon äter, tränar och fixar håret.

Hur jag gör för att jobba med mina negativa kroppstankar:

– Jag går i terapi för det. Min terapeut sa en klok sak: Jag kommer att kunna minska antalet dagar som jag mår dåligt på grund av min kropp, men inte bli av med skadan helt. Den inre rösten har talat för länge. Vi växte ju upp med mammor som bantade. Det var flygvärdinnedieten, sex ägg och en flaska vin om dagen-dieten, sedan heroin chic-mode på det. Så jag behöver ge mig själv förståelse.

Mitt bästa tips till andra med destruktiva kroppstankar:

– Slå inte på dig själv för att du har dagar när du inte lyckas gå fri. Acceptera att du har dagar när rösten vinner. Men tack och lov tror jag att det här börjar fasa ut sig självt. Det går åt rätt håll. Man kan säga vad man vill om Kim Kardashian, men nog sjutton har hon hjälpt till här. Liksom Beyoncé och Adele.

Mitt bästa beautytips:

- Mascara! Favoriten är Max factor 2000 calorie, har försökt med Dior och sådant  men budgetmascarorna är bättre.

Så räddar jag håret:

- Tvätta det en gång i veckan! Det tog tre månader innan det reglerade sig, jag såg ut som skit, men sedan blev hårkvaliteten så mycket bättre. Jag använder ett schampo från Kevin Murphy, fritt från parabener och sulfater.

Så tränar jag:

- Jag kör tre gånger i veckan. Två pass styrkelyft och en gång i veckan boxas jag med min kompis Mikaela Laurén som är gammal proffsboxare.

 

Så äter jag:

- Bra och grönt.

När jag unnar mig:

- Då blir det chokladfondue med vaniljglass. Jag skippar gärna små-godis, som är Simons last. Men chips (Sea salt & vinegar) och dip (Holiday) till, det älskar jag.

Bästa klädesplagget:

- Jeans, helst nya favoritmärket Mother, det går att köpa på nätet.

Så får jag jobblivet att fungera:

- Vågar be om hjälp.

Så får jag småbarnslivet att fungera:

- Fasta rutiner för barnen – och egentid för de vuxna.

LÄS OCKSÅ! Camilla Läckberg om vikten, pengarna och kärleken: ”Jag går i terapi för min kroppsfixering”

Aktuellt just nu