7 tips för att svalka dig i värmen

Varmaste sommaren på 260 år kräver svalkande tips — här hittar du sju stycken!

Värmen fortsätter och det är nu uppmätt som den varmaste juli på 260 år! Vi behöver helt klart svalka av oss och Amelia ger 7 tips hur du ska bära dig åt!

7 svalkande tips

1. 

Amelias bloggare Jessica Frej tipsar om en fräsch poké bowl, för vi vill faktiskt bara äta kall mat just nu!

2. Går fläkten på högvarv hemma men det är fortfarande som en bastu inomhus? Knyt fast kylklampar på fläkten. Japp, du hörde rätt! När det blåser på kylklamparna fylls rummet med kall luft — halleluja!

3. 

Ibland kan det kännas som man inte får något vettigt gjort i värmen, man är helt enkelt orkeslös. Amelias bloggare Julia har världens smartaste knep om du vill baka men den 30 gradiga värmen inte riktigt lockar att ta på ugnen!

4. Täcket på, täcket av. Hur du än försöker sova, drunknar du mer eller mindre i din svett. Nätterna kan vara riktigt fuktiga just nu. Men har du tänkt på hur snabbt du blir svalare om du sticker ut en fot från täcket? Jo de är för fotsulans kärl levererar blod till venerna som pumpas runt i kroppen. Kyls fötterna ner, kyls du ner helt enkelt! Vill du effektivisera detta ännu mer kan du kyla ner fötterna med en blöt handduk.

5. Stoppa in din vetekudde i frysen och njut av en välbehövlig kyla (i iallafall en timme..tills vetekudden måste kylas ner igen)!

6. Mörkläggande gardiner kan vara svaret på ett svalt sovrum när du ska lägga dig. Ha dem neddragna under dagen så rummet inte ligger i gassande solljus en hel dag. Du somnar också lättare i ett mörkt rum, nu när nätterna är så ljusa! Läs mer och köp här!

7. 

Sist men inte minst kommer en uppfinning från Clas Ohlsson som verkligen har räddat många i värmen — den vattensprutande fläkten! Här kan du läsa mer och köpa den!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday 70% rabatt på amelia & 24 andra titlar. Köp nu!