5 anledningar till varför citron är en sån dunderkur

Huskurer, myter och sanning, det går mycket snack runt citroner på nätet. Här är fem klassiska områden som du kan förbättra med en citron:

1. Du kan framför allt använda en citron som humörhöjare. Allt du behöver är en citron och en bebis. Sen är det bara att börja fnissa:

2. Många som lider av akne säger att citronjuice kan hjälpa. Den här sajten skriver om vad det är i citronjuicen som gör att akne lugnar sig med citron. De menar att det är de syrliga ämnena i citronen som verkar uttorkande på huden och därför hjälper. Vissa menar också att kombinationen av honung och citron, eller citron och bakpulver är det som gäller. Applicera bara citron på akne och låt det dra över natten. Om du har öppna sår eller stora problem med akne är det här inte en rekommendation.

LÄS ÄVEN: Citronvatten – hur nyttigt är det egentligen? Vi har svaret! 

3. Mot ärr. Ärr från akne och andra blemmor i huden sägs citron också kunna bleka bort. Vissa menar att du kan gnugga huden med rivet citronskal för att få en effekt.

4. Mot förkylning. Citron är antiseptisk och har en sammandragande funktion. Därför kan svullnad i näsan och hals avta något med just citron, säger vissa. Färsk pressad citron blandat med att glas rumsvarmt vatten funkar att skölja munnen med några gånger per dag.

5. Citron bleker hår. Med lite citron pressat i håret tillsammans med solljus så får du ljusare hår, säger många. En klassisk huskur som många testat och talat sig varma om på nätet.

6. Innehåller mängder med C-vitamin. Det vi är mest säkra på när det gäller hälsofördelar med citron är att den innehåller C-vitamin. Ett vitamin som ska boosta immunförsvaret och få dig att inte bli sjuk helt enkelt. Så en bättre anledning att äta mer citrusfrukter är svårt att hitta.

Som sagt, det finns mycket man kan göra med en citron, säger dem på nätet.

LÄS OCKSÅ: 5 anledningar att alltid ha citron hemma (för både hälsan och hushållet!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!