27-åriga Haley upptäckte bröstcancern själv – här är hennes livsviktiga tips

Haleys historia visar att det inte räcker att känna igenom brösten efter knölar när du står upp. Nu vill hon sprida kunskapen om det enkla men viktiga sättet – så att fler kan upptäcka bröstcancer i tid.

För tre veckor sedan fick 27-åriga Haley Browning från Chelmsford i Storbritannien diagnosen bröstcancer. Hon hade själv läst på internet om hur hon skulle gå igenom sina bröst själv när hon stod i duschen. När hon gjorde det kändes allting normalt men när hon låg ner på rygg kände hon en tydlig knöl i bröstet. Hon gick till läkaren och fick sedan reda på att det var cancer – trots att inte ens kirurgen kände knölen när hon stod upp.

I ett inlägg på sin Facebook-sida vill hon nu sprida kunskapen om hur viktigt det är att känna igenom brösten efter knölar både ståendes och liggandes på rygg.

 

"Jag kunde bara känna knölen när jag låg ner. När jag ställde mig upp och kände försvann den helt."

"Om jag hade följt det rådet hade knölen kanske hunnit bli för stor för att behandla." Skriver hon på sin Facebook-sida.

Haley ska genomgå en cellgiftsbehandling och har en lång resa framför sig. Med sin historia vill hon informera så många som möjligt och få fler att hinna upptäcka bröstcancer i tid.

Vill du veta mer om bröstcancer och om hur du själv kan känna igenom dina bröst? Läs mer på Cancerfondens hemsida.