Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Istock

10 tecken på att du har det mycket bättre än du tror

Solen strålar inte alltid in i våra liv. Ibland är det tungt. Riktigt tungt. Dessutom är det så lätt att jämföra sig med andra – som vi tror har det mycket bättre än oss. Men med inspiration från en artikel av Brianna Wiesthjälper vi dig att se allt det som DU faktiskt har, för kanske stämmer majoriteten av punkterna in på dig ändå?

1. Du tvivlar på dig själv

Att du tvivlar på dig själv och ditt liv innebär bara att du är öppen för att utvecklas. Du är i den bästa startgropen man kan stå i just nu.

2. Du kan betala dina räkningar

Även denna månad kunde du betala dina räkningar… och kanske hade du till och med lite pengar kvar utöver det?

3. Du har en eller två riktigt nära vänner

Det känns ofta som om alla andra har så många vänner runt omkring sig. Men det är lätt att glömma bort att det inte är kvantiteten av vänner som spelar roll, utan kvaliteten. Har du en eller två personer som står dig riktigt nära dig och som finns där för dig, alltid – då är du riktigt lyckligt lottad.

PS! Och glöm inte bort att man inte kan jämföra sig med andras Instragram-poster! Då riskerar man bara att jämföra sitt "low" med andras "high", vilken kan leda till en felaktig verklighetsbild.

4. Du har ett boende

Bostadsmarknaden är inte lätt. Men trots det så har du löst det på något sätt. Du har tak över ditt huvud inatt, även om det är som inneboende, tillfälligt boende eller i eget hus.

5. Du har "mat på bordet"

Mat. Det kan kännas självklart. Men om du tittar på hela världen så är mat något som är långt ifrån självklart...  Ofta har vi också ynnesten att äta mat som vi tycker om. Vi äter för att njuta - inte för att överleva. OCH. Du kan fylla på rent drickbart vatten direkt från kranen. Det är lyx för många.

6. Du har gått igenom ett trauma i ditt liv

Om du tog kontakt med en yngre version av dig själv, skulle du förmodligen säga, ”Du kommer att klara av den där jobbiga perioden, och det kommer att bli bra.” För du klarade det. Du är stark. Och du kommer att klara av det igen.

7. Du har en dröm

Även om din dröm känns hundra mil bort just nu, så har du en plan för dig själv. Du har något du vill i ditt liv och något du strävar mot.

Resan mot ett mål kommer alltid att gå upp och ner, så kom ihåg att även under motgångar är du på rätt väg!

8. Du har förlorat en relation

Att se en separation som en förlust känns förlegat. Tänk istället att du har haft möjligheten att älska, att vara nära, att dela. Och oavsett anledning till att relationen tog slut så kan man efteråt ändå vara tacksam för det och för allt man fått lära sig om sig själv.

Nu står du istället i startgroparna för något nytt, för en möjlighet där ute. Hur spännande är inte det?

9. Du har tid att göra något du tycker om

Även om det innebär att beställa hem mat och titta på Netflix.

10. Du är inte samma person som du var för ett år sedan

Du är fortfarande i utveckling och du lär dig. Tänk bara hur nästa år kan se ut.