Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Getty Images

Läsarbrevet: ”Mitt ex smygträffade en ny kille”

De separerade, fortsatte träffas och allt var bra. Tills hon träffade en ny kille – och höll det hemligt... Då bröt kriget ut mellan Anders och hans ex. Relationscoachen Bengt Ohlsson ger råd.

Fråga: Jag och mitt ex separerade för 1,5 år sedan men har umgåtts flitigt. När hon flyttade fick jag nyckel dit. Vi kom och gick hos varandra, sov ibland över. Jag fick förhoppningar… Men en dag tänkte jag överraska henne. Åkte dit, gick in och såg ett par stora dojjor i hallen. Jag öppnade sovrumsdörren och där satt hon ovanpå en kille – ridå ner. Det var bara sex, sa hon, de hade smugit ett tag för min skull. Hon ville att vi skulle fortsätta som innan och sa att hon mått dåligt av separationen. Och att hon var rädd att få se mig med en ny kvinna. Hur tänkte hon där?

Jag satte ner foten och sedan dess har allt raserats. Jag blockade henne överallt och vi ses aldrig. Hon är förbannad, varför vet jag inte. Jag är också arg, för att hon lekte med mina känslor och inte var ärlig. Hur ska detta sluta? /Anders

Bengt svarar: Red ut era oklarheter

Din beskrivning av er relation är snårig och väcker många frågor, och det kanske inte är någon tillfällighet – det verkar finnas mycket som hänger i luften mellan er. 

Hur pass mycket separerade ni egentligen? Berättade du om dina förhoppningar för henne? Berättade hon om hur dåligt hon mått av er separation? Det låter inte så. 

Å andra sidan: om man tycker sig ha rätt att ”överraska” sitt ex och stolpa in oannonserat låter det inte som om man har separerat överhuvudtaget. Så länge det finns så många oklarheter kring er separation, eller vad man nu ska kalla det, finns det inte så mycket att vara arg över. Oklarheter bäddar för missförstånd. 

Man måste berätta för varandra hur man vill ha det – ingen av er är någon tankeläsare.

Det är hög tid att ni sätter er på varsitt håll och funderar över hur ni vill ha det, och sedan träffas och undersöker om era önskemål sammanfaller på någon eller några punkter. Det finns inga regler för hur en separation ska se ut, lika lite som hur en relation ska se ut, men man måste berätta för varandra hur man vill ha det. Ingen av er är någon tankeläsare. 

LÄS OCKSÅ: Alicia, Emelie och Fredrik: ”Vi är tre i den här kärleksrelationen”