Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: iStock

Jag har en affär med min chef – vad kan jag kräva?

Fanny har inlett en relation med sin chef och hon är kär. Men hon tvekar inför om hon vågar ställa ett ultimatum. amelias relationscoach Bengt Ohlsson ger råd. 

amelia

Fråga: Hej, jag är kär i min chef. Han är gift och har två små barn. Det började som en flört, men nu ses vi rätt ofta och han hittar på möten för att vara med mig i stället för att åka hem. Nu har hans fru fått reda på det och han sover på soffan, hon är väldigt upprörd. Jag skulle vilja ställa ultimatum, att antingen lämnar han henne helt eller så gör jag slut. Men han är ju min chef och kan lätt säga upp mig. Vad ska jag göra? /Fanny

Bengt Ohlsson svarar: ”Han kan inte säga upp dig”

Nej, din chef kan inte lätt säga upp dig. Det måste finnas saklig grund för en sådan sak, och om han skulle börja djävlas med dig som anställd för att du ställer honom inför ett ultimatum i en kärleksrelation, då blir det nog värst för honom själv.

Däremot kan det ju kännas pressande och rentav outhärdligt att jobba ihop med någon som man har en kärleksrelation med. Risken finns att samlivet tar stryk av yrkeslivet, eller vice versa.

Hur blir relationen med dina kolleger? Att varje bonus och befordran kan misstänkas höra ihop med att du delar säng med chefen? Och hur blir det att gå till jobbet om kärleksrelationen står på näsan och det bara återstår dåliga vibbar mellan er?

VILL DU OCKSÅ STÄLLA EN FRÅGA TILL BENGT?

Bengt Ohlsson är författare, journalist, regissör och dramatiker. Han är pappa till tre barn. Han svarar på frågor från amelialäsare om allt som får hjärtat att värka. Vill du också ställa en fråga? Mejla till fraga.bengt@amelia.se

Hur som helst är det för sent att göra något åt den saken. Det låter som om varken du eller din chef har ägnat dessa frågor några djupgående funderingar. Men ni är inte ensamma om det. Många relationer inleds på jobbet. Både du och din chef står inför svåra beslut. Men oron för att du skulle förlora jobbet för att du ställer honom inför ett ultimatum kan du åtminstone lämna därhän.

LÄS OCKSÅ: Skildes för hans skull - nu har all magi försvunnit

LÄS OCKSÅ: Hjälp – han är gift! Kan vi fortsätta träffas?