Foto: Shutterstock

Hjälp! Jag ljög för att få jobbet – nu har jag panik

Hon ville så gärna ha jobbet och putsade lite väl mycket på sitt cv. Nu har hon fått arbetsuppgifter hon inte kan hantera och ber amelias relationscoach om hjälp. 

Jag råkade putsa lite väl mycket på mitt cv när jag sökte jobb. Jag sa att jag pratar flytande franska, men jag kan bara säga ”hur mår du” och ”fint väder”. Nu ska vi inleda ett samarbete med ett franskt bolag och min chef vill att jag projektleder det. Jag pluggar franska i panik hemma, men det är så svårt. Snälla, hjälp! /Idioten

Svar: Hoppas din chef har humor

Det finns bara ett sätt att lösa den här knipan, och det är att bekänna färg, annars riskerar du att försätta dig – och inte minst företaget du jobbar för – i riktigt svåra, eller i bästa fall pinsamma, situationer. 

Du kan ju urskulda dig med att du tog en rövare, eftersom du så gärna ville ha jobbet. Har du tur tar din chef det hela med lite humor. Samarbetet med det franska bolaget borde gå att lösa på något sätt. 

Fråga Bengt!

Bengt Ohlsson är författare, journalist, regissör och dramatiker.

Han är pappa till tre barn. Han svarar på amelialäsarnas frågor om allt som får hjärtat att värka. Vill du ställa en fråga? Mejla fraga.bengt@amelia.se

När man har gjort något så bottenlöst pinsamt som du har man allt att vinna på att blotta strupen och bara säga som det är. Vi gör oss alla skyldiga till pinsamheter ibland. Det har din chef garanterat också gjort.

LÄS OCKSÅ: Psykologfrågan: ”Varför blir jag aldrig nöjd?”  

LÄS OCKSÅ: ”Min syster ghostade mig i fem år”