Foto: Getty Images

Fråga Bengt: Ska jag berätta för min kompis att jag är kär i henne?

Jag har blivit kär i min kompis och vill bara kyssa henne, men hon vet inget. Ska jag berätta, undrar en obeslutsam läsare. amelias relationscoach Bengt Ohlsson svarar.

Fråga: En av mina bästa vänner har hjälpt mig massor genom åren, hon ställer alltid upp och vi kan prata om allt. Eller nästan allt, för jag har börjat känna mig väldigt attraherad av henne. Vi är båda straighta och har haft många pojkvänner genom åren, men jag får gåshud bara hon är i närheten och vill bara kyssa henne. Men jag är rädd att förstöra vänskapen. Tänk om hon inte vill? /Obeslutsam

Bengt: Du tar en risk – oavsett hur du gör

Du får helt enkelt försöka avgöra om risken är värd att ta. Om du avslöjar dina känslor för henne går det inte att ta tillbaka, eller göra ogjort. 

Så länge du inte berättar vad du känner finns också ett avstånd mellan er.

Det kan mycket väl bli så att hon aldrig mer vågar vara lika nära dig och lika oförställd i ditt sällskap som hon har varit tidigare, eftersom hon oroar sig för att du ska misstolka det, eller att det ska väcka förhoppningar. Hon kommer kanske att vara mer på sin vakt i fortsättningen, helt enkelt. 

Å andra sidan: så länge du INTE berättar hur du känner finns också ett avstånd, eftersom du går omkring med en massa känslor som du inte törs dela med henne. Du skulle också kunna avvakta och se om dina känslor kommer att gå över. Ni har ju trots allt varit vänner i många år, utan att du har varit attraherad av henne. 

LÄS OCKSÅ: Johanna, 37: ”Jag lämnade min man för en kvinna” 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + solskydds-kit från Nivea för 199 kr. Köp nu!